≡ Menu

BOB DYLAN sau Forever Young

Dylanul meu preferat

 în ultimul concert al, cu adevărat, legendarei trupe

The Band

Propun să-l ascultăm. E mai sănătos decât să bombănim că a furat Nobelul

Ce Dumnezeu, chiar suntem terorizați de destinul nostru de florin salam?

Oameni precum aceștia au strecurat în sufletul meu

 mai multă poezie decât

sute de antologii din poeții lui pește prăjit

 • Gheorghe Campeanu

  Chiar ni s-a dat !

 • neamtu tiganu

  ca ing iubitor de poiezie, nu rideti ca se mai exista, simt asa ca o confirmare, ca tare-mi placea pe vremuri… poate ca eram eu naiv, da uite domne ca si altii.

  Si totusi sper sa nu se exagereze, sa se ajunga si la Cohen… bleahh

 • Valentin Feyns

  Mi-ati luat-o inainte. Tocmai vroiam sa zic ca, fiind si eu un fel de inginer, ma bucur ca lumea asta a noastra destul de urata cum e, mai are timp si chef nu numai sa-si asculte poetii, dar sa-i mai si premieze (vezi postarea anterioara). M-ati lovit insa foarte rau (poate o fi alt Cohen, lumea e plina de ei) daca vreti sa ma tineti departe de ala care ne invita sa dansam “to the end of love”

 • Constantin Cranganu

  Pentru mine, Bob Dylan înseamnă și Woodstock, da, Festivalul din 1969 care mi-a marcat adolescența.

  De câte ori treburile mă duc pe autostrada I-87către Albany, capitala statului New York, pe la jumătatea distanței, îmi atrage atenția indicatorul către satul Woodstock. Acolo locuiau și înregistrau, în 1969, Bob Dylan și formația The Band. Tinerii antreprenori Michael Lang, John Roberts, Joel Rosenman și Artie Kornfeld au dorit să organizeze un festival de muzică tânără la care spectatorii să fie atrași de faima lui Dylan. Dar cu câteva zile înainte de începere, când afișele și biletele erau deja tipărite și vândute, primăria Woodstock a anulat permisul de organizare.
  Atunci au intervenit două persoane salvatoare: Eliot Tiber (născut Eliyahu Teichberg în Brooklyn), care a obținut permisul de organizare în satul Bethel, la peste 50 km distanță de Woodstock, și Max Yasgur, fermierul care a pus la dispoziția organizatorilor 240 ha de fâneață pentru care a cerut doar prețul fânului necosit.
  Am vizitat de mai multe ori Mecca hipioților de la Bethel Woods, cum se numește muzeul și locul sacrosanct acum. Din motive pe care nu le cunosc bine, Bob Dylan, deși invitat, nu a participat la festivalul al cărui nume rămâne legat de satul Woodstock, unde a locuit în 1969.

 • neamtu tiganu

  imi pare rau, n-am vrut sa va lovesc, desigur si Cohen e… dar parca premiul Nobel ar fi prea.. stiti bancul cu oile negre si albe!

  Un tanar se intalneste cu badea Gheorghe care era cu oile la pascut. Acesta se gandeste sa faca conversatie si-l intreaba:
  -- Bade, dau oile lapte?
  -- Alea albe, da.
  -- Si alea negre?
  -- Si alea negre.
  -- Dar lana dau?
  -- Alea albe, da.
  -- Pai, si alea negre?
  -- Si alea negre.
  -- Pai, atunci de ce faci diferenta intre ele?
  -- Pentru ca alea albe sunt ale mele.
  -- Si alea negre?
  -- Si alea negre

 • neamtu tiganu

  breaking news, am ajuns sa citesc presa germana ca sa aflu ca Mircica Cartarescu e jucarit ca i-a luat Bob Nobelu.

  Gemäßigter formulierte der rumänische Literat und Dylan-Übersetzer Mircea Cartarescu auf Facebook seine Kritik: “Niemand bestreitet, dass er ein genialer Musiker und ein großer Dichter ist, ich selbst habe ihn übersetzt. Aber es tut mir so Leid um die wahren Schriftsteller, Adonis, Ngugi, DeLillo und weitere 2-3, die den Preis beinahe in der Tasche hatten.”

  Zice ca Bob e un muzician si un poet genial, mai ales ca chiar el l-a tradus, da mai sunt si altii, Adonis, Ngugi si alti 2-3 (probabil ca el e unu dintre ei).
  Nu prea pricep, odata ce recunoaste ca-i genial de ce-i pare rau, si daca iesea Adonis, i-ar fi parut rau ca n-a iesit DeLillo, da daca iesea el cred ca nu i-ar fi parut prea rau.

 • Pingback: Dorin Tudoran despre Nobelul lui Dylan | @ntonesei's blog()

 • Valentin Feyns

  Perfect logic.
  In ceea ce priveste Cohen si Nobelu’, “the answer, my friend, is blowing in the wind”, ceea ce pe romaneste cred ca se traduce “amice, mi se falfaie”

 • In ce publicatie a aparut?

 • neamtu tiganu

  http://www.t-online.de/nachrichten/panorama/menschen-schicksale/id_79258442/kritik-an-literaturnobelpreis-fuer-bob-dylan.html

  cred ca e clar ca eu nu citesc reviste literare.. daca cumva e nevoie sa traduc ici colo cite ceva, cu placere..

 • Dezideriu Dudas

  JE SUIS MIRCEA !

  „Iată poziţia mea definitivă, după ce peste noapte (un sfetnic bun) am cântărit toate argumentele pro şi contra: este minunat că Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru literatură! Literatura nu este o cetate cu ziduri rigide, ci un loc deschis, supus tuturor influenţelor şi schimbărilor, o oglindă a lumii aşa cum e ea în fiecare moment. Deschiderea literaturii spre zonele marginale, spre cultura pop, spre stradă, spre altceva şi altfel nu poate fi decât fericită. În personalitatea lui Bob Dylan avem, iconic, acest melanj de tradiţie populară şi tradiţie a modernităţii poetice, îmbinare de Woody Guthrie şi Dylan Thomas, posibilă numai prin mijlocirea unui uriaş talent“.

  Citeste mai mult: adev.ro/of1bc5

 • DG Ontelus

  Bob Dylan, “Father Of Night” (1970)// “Father of night, Father of day/ Father, who taketh the darkness away/ Father, who teacheth the bird to fly/ Builder of rainbows up in the sky/ Father of loneliness and pain/ Father of love and Father of rain// Father of day, Father of night/ Father of black, Father of white/ Father, who build the mountain so high/ Who shapeth the cloud up in the sky/ Father of time, Father of dreams/ Father, who turneth the rivers and streams// Father of grain, Father of wheat/ Father of cold and Father of heat/ Father of air and Father of trees/ Who dwells in our hearts and our memories/ Father of minutes, Father of days/ Father of whom we most solemnly praise”

 • DG Ontelus

  Dorin Tudoran (1977): ,,Chestionar// Mai sparge părul tău geamurile nopţii?/ Mai urcă el în vară armatele de tei?/ Mai lunecă spre seară şi în dreptul porţii/ Mai murmură mesaje, tulburi, ca-n «Maitreyi»?// Mai devastează păru-ţi ordinea-n amiezi?/ Mai lustruieşti cu el argintării?/ Mai crezi? Mai te-ndoieşti? Mai vii?/ Mai te-nfăşori în el, când te îndepărtezi?// Mai bate părul tău în visteria lunii?/ Mai tâlhăreşte mirezmele de prin grădini?/ Mai se roteşte secerând păunii?/ Mai taie vârful pădurilor de pini?// Mai strică păru-ţi legile plutirii?/ Mai dovedeşti cu el că ai dreptate?/ Mai vezi cuţitul ce mă sprijină în spate?/ Mai vrem să fim de-a pururi mirii?// Mai sună părul tău ca un choral?/ Mai biciuieşti cu el popoarele de cai?/ Mai vezi împrejuru-ţi vreo luntre, vreun mal?/ Mai suntem noi viaţă? Mai suntem? Mai?”

 • DG Ontelus

  amintire (lui henri bergson)// facultatea psihică a memoriei/ nostalgie/ durata ca timp subiectiv/ râsul catharctic/ morala are două surse/ inevitabilul metafizic

WP Admin