≡ Menu

Bizantinismul de rit VIP

 

Desen&Copyright@DION

Desen&Copyright@DION

Vladimir Tismăneanu despre Andrei Muraru:

 “A fost (Andrei Muraru, n.m.dt) numit președinte executiv al IICCMER prin decizia semnată de premierul plagiator.”

ACL despre Radu Preda:

“Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, aflat în subordinea directă a primului ministru, a intrat în martie anul acesta pe mâna unui pesedist, Radu Preda, care a blocat seria de investigații începută anul trecut și a căror rezultate se văd în justiție (cazurile Vișinescu și Ficior). Tăcerea și indiferența au luat locul acțiunilor în justiție pentru aducerea în fața judecătorilor a celor vinovați de crimele comunismului. Amendăm totodată aici indiferența si lipsa de implicare a acestei instituții în “cazul Andrei Ursu”. Dezinteresul și proasta gestionare a “cazului Andrei Ursu” de către guvernul Ponta au făcut ca un om să treacă prin supliciul unei greve a foamei de 17 zile.”

 Vladimir Tismăneanu despre Radu Preda:

“Nu-l pot numi pe dl Radu Preda pesedist. Este un distins profesor de teologie de la Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj, un intelectual de care mă leagă sentimente amicale. Am scris cu prețuire despre contribuțiile sale la interpretarea fenomenului comunist. A acceptat propunerea lui Victor Ponta de a deveni președinte executiv al IICCMER atunci când dl Andrei Muraru, actual consilier personal al d-lui Iohannis, a demisionat în semn de solidaritate cu Crin Antonescu. Știu, totul sună cam bizantin, dar acestea sunt datele.”

Concluzie:

Deci, în cazul dlui Radu Preda nu este nicio rușine să fii numit președinte executiv la IICCMER de plagiatorul “Caligula” – Victor Ponta, dar în cazul dlui Andrei Muraru, este.

De unde se trage diferența?

Cum de unde? Din rectitudinea morală a dlui Tismăneanu.

De dl Radu Preda, pe dl Tismăneanu îl “leagă sentimente amicale”. De dl Andrei Muraru îl leagă resentimente beton.

Și-apoi, Andrei Muraru a fost numit de “premierul plagiator”, în vreme ce Radu Preda a fost numit pe locul lui Andrei Muraru de o persoană infinit mai onorabilă – “Victor Ponta.”

Să nu uităm alt detaliu esențial: penelistul Andrei Muraru a luat locul/locurile boc-băsistului Vladimir Tismăneanu – o josnicie!

Radu Preda a luat locul lui Andrei Muraru. Bravo lui! Cum să fie pesedist?

 43

 Dumitru Lăcătușu despre Radu Preda și IICMER:

“…la sediul Grupului pentru Dialog Social se consumă o dramă, care este ignorată nu doar de către dl. Radu Preda şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, dar şi de cei mai mulţi dintre contemporanii noştri, prinşi în mrejele alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie. Oare domnul Dinu Zamfirescu, preşedintele Consiliului Ştiinţific al IICCMER, ce crede faţă de lipsa de reacţie a institutului şi a celor care îl conduc (Radu Preda şi Cosmin Budeancă) faţă de drama lui Andrei Ursu. Domnule Dinu Zamfirescu, exercitaţi-vă prerogativele! Sancţionaţi-i pe cei care în nepăsarea lor se fac că plouă când vine vorba de tragedia lui Andrei Ursu şi a părintelui său, Gheorghe Ursu, ucis de Securitate.”

Vladimir Tismăneanu despre cam aceleași lucruri:

“Serios? Este atât de ocupat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, entitate bugetara aflată în subordinea premierului României, cu chestiunea alegerilor încât nu a putut prelua acest subiect ca pe unul prioritar?”

Andrei Muraru despre o delegație străină oficială:

“A mai fost o situaţie hilară: la un moment dat, institutul a închiriat salonul VIP de la Aeroportul Otopeni pentru că – şi există un act oficial în acest sens – urma să vină o delegaţie oficială din Statele Unite. Cine credeţi că erau “oficialităţile” pentru care s-a închiriat salonul? Vladimir Tismăneanu, fiul său şi soţia sa!”

Vladimir Tismăneanu despre Klaus Iohannis:

“Un Relu Fenechiu cu nume german.”

Vladimir Tismăneanu despre neîncrederea în Klaus Iohannis:

“Nu ascund că, atâta timp cât PNL și președintele său nu se delimitează de acea agresiune împotriva statului de drept, pentru mine este imposibil să dau crezare angajamentelor lor democratice.”

Vladimir Tismăneanu și Marius Stan despre schimbarea modificării:

“Dar, fără îndoială, nu este (Klaus Iohannis, n.m., dt) un inamic jurat al statului de drept.”

Vladimir Tismăneanu despre modificarea schimbării:

“În asemenea momente, orgoliile sunt lăsate de-o parte, iar raţionamentele falacioase de tip cherry picking sunt, măcar temporar, abandonate.”

Concluzie:

Așa este. Abia după alegeri ne întoarcem la cules. Propunerea noastră nefalacioasă este să o luăm de la capăt – Salonul VIP al Aeroportului Otopeni.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

 • Pingback: Bizantinismul de rit VIP « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • No Name / DP

  Daca interesele de partid, de stat si de statut personal o cer, reevaluam, reevaluam, reevaluam. N-a spus presedintele pentru alte coordonate istorice ca numai boul e consecvent? Vedeti, de asta nu mi-au placut basistii nici macar cat ar fi putut sa-mi placa Basescu!

 • Ultor

  Basismul subtire cu cheltuiala se tine. (Ex)legionarul Neamtu, vicepresedinte parca in cadrul Institutului, a scapat porumbelul cu sumele alocate acestor bugetari de lux pe deplasari la hoteluri de 5 stele,etc. De la atata lux stai si te intrebi cum naiba sa te mai astepti ca acesti amploiati sa luxeze comunismul. Pe spatele lui unii au trait bine si inainte si dupa relativa lui prabusire…

 • Bogdan Brebenel

  Asadar, Klaus Iohannis era într-un video-clip alături de Relu Fenechiu… prin urmare e un Relu Fenechiu cu nume german… eu am văzut un video-clip cu Juan Carlos lângă Francisco Franco… prin urmare Juan Carlos a fost un caudillo… cu nume spaniol. 🙂 Culpa prin asociere…

 • neamtu tiganu

  As avea o intrebare, poate stie cineva, sa luam de exemplu pe cineva care si-a scris o lucrare de doctorat, “magna cum laude”, pa vremea impuscatului, cu o tema din realitatile socialiste de atunci. Doctoratu a fost extrem de original, citatele din Marx, Engels, Lenin si cizmaru fiind scoase in evidenta in mod corect.
  Pe baza acestei lucrari, domnu/doamna poarta cu mindrie titlul de doctor, titlu care poate fi recunoscut si de universitatile occidentale.

  Intrebarea e, e acest titlu mai valoros decit un doctorat obtinut prin plagiarea unor lucrari contemporane, sau mai putin?

 • neamtu tiganu

  Nu ma prea pricep, da nici Fenechiu nu-mi suna prea autohton. Parerea mea e ca presedintii sa-si ia nume romanesti, adevarate, asa cum faceau regii pe vremuri, de ex. Ludovic al paispelea, sau Henric al saptelea, sau cum era Nunweiler al saptelea, sau Sepi sase.

 • Bogdan Brebenel

  Nu cunosc ce proveniență are numele “Fenechiu”… sună înspăimăntător de apropiat cu “finchiu” care este sinonim cu cinteza, o păsărică cam vocală. În concluzie, habar nu am și nici nu contează. Subiectul articolului este pirueta domnului Tismăneanu și a celor care și-au schimbat cu bucurie poziția în ceea ce privește candidatul KI, de pe o zi pe alta, după eșecul previzibil al doamnei Macovei. Disponibilitatea unei secțiuni a intelectualilor din România de a se înregimenta politic este deprimantă.

 • Mihai Rogobete

  Eventualitatea victoriei lui Ponta îi va determina şi pe ultimii nehotărâţi să voteze… în străinătate.

 • neamtu tiganu

  Domnule, ma dezamagesti, sa nu uitam ca cei mai multi presedinti de succes au fost “escu”, deci e extrem de important numele. As mai adauga faptul ca numele cele mai nefericite sunt cele formate din doua prenume, de ex. atit Johannis cit si Klaus sunt prenume, nu sunt nume de familie. De regula numele formate din prenume il purtau persoanele mai modeste, ca sa nu spun servitorii.

  Un nume “-eanu” are cu totu alt sunet, sunet care permite anumite piruete.

 • neamtu tiganu

  la multi ani nea Mihai, pt. gestern, sa nu exageram, sa nu-i facem pa presedinti mai importanti decit sunt, si asa si-au luat-o-n cap! se dau ei mari da tot licuricii….

 • ciprian

  Intrebarea e geniala, iar raspunsul evident: un doctorat plagiat/neplagiat luat “pa vremea impuscatului, cu o tema din realitatile socialiste de atunci” valoreaza fix atit cit ala al lui ponta. Ba nu. Nici macar atit, ca doctoratul lui Ponta nu avea nici un potential distructiv, era doar o golanie.

  Chiar daca domnu/doamna poarta cu mindrie un astfel de titlul de doctor, recunoasterea de catre universitatile occidentale e deja alta gaina in alta traista. Aici am si io o intrebare: Stie cineva daca dintre cei care au “un astfel de titlul de doctor” luat “pa vremea impuscatului, cu o tema din realitatile socialiste de atunci” mai exista si un al doilea care sa fi fost recunoscut ca phd acceptabil la angajare de catre universitatile occidentale? Vreau sa zic: mai exista inca macar unul singur caruia sa-i fi mers figura? Cum va explicati?

  p.s.
  Singurele doctorate care valoreaza ceva sint cele din zona hard sciences.

 • Mihai Rogobete

  Ghilimetele “este” diferenţa.

 • ciprian

  Juan Carlos a stat la masa si a discutat chiar si cu Hugo Chavez. Ba chiar l-a intrebat o data: “mai, tu nu poti sa mai taci?”

 • ciprian

  “Disponibilitatea unei secțiuni a intelectualilor din România de a se înregimenta politic este deprimantă.”

  Exact!

  Cei care au tot batut toba pentru macovei aveau un singur lucru decent de facut dupa iesirea ei din cursa: sa-si vada de ale lor pentru ca, pentru ei, competitia era terminata. Puteau, cel mult, sa anunte intr-o propozitie simpla ca in turul 2 il voteaza pe X sau pe Y.

 • ciprian

  “(Ex)legionarul Neamtu” nu este si nu a fost niciodata legionar. Are el pacate si vicii ascunse mult mai nasoale, dar nu pe asta. Pe de alta parte, a-l stigmatiza pe cite un singuratic ciudat ca ar fi (fost) simpatizant legionar, de parca mai mare crima decit asta nu s-ar putea inchipui, si a nu vedea nici o problema in trecutul comunist criminal al majoritatii celor care ocupa de 25 de ani palatele puterii din Bucuresti si nici in prezentul neocomunist al acelorasi, tilhari de drumul mare de la Brucan si Iliescu la Ponta & Co., e ceva ce doar intr-un creier de roman masochist se poate produce.

  Legionarii au fost cei mai inversunati dusmani ai comunistilor si au fost exterminati de comunisti tocmai fiindca astia din urma au fost mult mai rai, mult mai hotariti sa extermine tot ce misca altfel decit cinta ei. Daca legionarii ar fi fost cei mai singerosi, n-am fi avut comunism. Cine stie cum ar fi fost. Dar putea fi mai rau decit a fost?

 • Doctor Humoris Causa

  Herr Deutschigeuner, trebuie sa stiti ca, un numar bunicel de ani, dupa WWI, dar nu imediat, doctoratul e suprimat in universitatile romanesti adoptindu-se modelul sovietic al candidaturii in stiinte. Se revine la el in Anii Saizeci. In ce priveste doctoratul de Filosofie (se subintelege marxist-leninista), el poate sa insemneze o lucrare pe o tema de istoria filosofiei, de materialism dialectic + istoric, de socialism stiintific, mereu din perspectiva ideologiei oficiale, pentru care filosofia insasi e ”stiinta celor mai generale legi ale naturii, istoriei + societatii”. Etc. Pe diploma de doctorat eliberata de Universitate nu-i specificata tema tratata in teza (sa zicem ”conceptia filosofica a tovarasului Nicolae Ceausescu”, ”legile trecerii de la capitalism la comunism”, ” colectivizarea agriculturii in judetul Vaslui”, ”ramasite idealiste in gandirea lui Kant” etc), drept pentru care posesorul ei poate candida, in USA, nu in Europa de Vest, pentru un post in invatamintul superior, mai ales cind patalamaua mentioneza ”doctorat in stiinte sociale”. Si inca ceva: citatele din Marx, Lenin, Engels erau obligatorii, in Anii Saizeci, chiar pentru tezele de chimie, fizica, matematica, biologie. Nu mai vorbim de rezumatul tezei de stiinte sociale sau filosofie, in treizeci de exmplare, care nu era tiparit, nici macar in 1989, fara un citat din Tovul Ceau. Stiu ce spun: am vazut rezumatul tezei lui Constantin Marin despre ”etosul elenistic”. Am verificat: il avea.
  Doctoratele de la ”Muma lui de Stefan Gheorghiu” fost-au echivalate cu cele sustinute in universitatile propriu-zise.
  Si atunci se plagia, dar iesea scandal… la Radio Europa Libera.

 • Groucho Marx II

  In universitatile occidentale europene nu erau acceptate doctoratele estice in stiinte sociale (Franta facea figura aparte, nerecunoscand, pina in 1990, nici macar bacul nefrancez, darmite doctoratul). In SUA, le recunosteau din considerente geopolitice. Un doctor in stiinte sociale din Rasaritul comunist era util la universitatile particulare pentru ca, stiiind bine marxismul, il
  putea criitica mai bine, mai eficient, mai pasional, decit un autohton iancheu marxizat la fata locului de catre diversi profi excentrici si alti trotzkari.

 • Bogdan Brebenel

  Urmaresc din diaspora emisiunea Sorinei Matei la B1TV… e invitat un tovarăș, cu numele de Nicolicea… este halucinant cum gândește!!! Incredibil ce oameni există în administrație… pardon, dinozauri!

 • Ho Prodromos

  De aici interesul de a-i tine pumnii lui Iohannis, ca sa avem, in sfirsit, un presedinte cu numele neterminat in ESCU (din paradigma …Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu) si la gurul caruia sa nu ponteze Tata Socru.
  PS. IOHANNIS nu este totusi IOHANN, e mai apropiat de forma latina, IOHANNES, a numelui Inaintemergatorului Ioan Botezatorul.

 • Bogdan Brebenel

  Iohannis este omul potrivit pentru acest moment. Dacă iese președinte putem spune “bogdaproste!” Altfel, ne paște “Cântarea României” -- Sezonul 2.

 • Vad ca si presedintele Basescu, dupa ce “l-a dezbracat” in public pe Melescanu, a semnat azi decretul de numire al fostului director SIE ca ministru de externe. Reevaluri peste tot…

 • neamtu tiganu

  bai fratilor, m-ati zapacit de cap, pai cum adica, io demonstrez pe baze stiintifice ca capitalistu e rau si se-ndreapta spre prapastie si sunt recunoscut pt. rigoarea demonstratiei mele cu titlu de doctor, si mai apoi ma duc la capitalistu, care conform demonstratiei mele ar fi trebuit deja sa fie-n fundu gropii, si el zice, bravo ba, te fac profesor, logica ta a fost perfecta, chiar daca rezultatu e pa dos!?
  ************
  E drept ca ar fi nasol daca ar fi altfel, daca ne-am gindi la multimea intelectualilor de rasa pura!

 • Fene Q

  Lui Fenechiu i se mai spunea, in gluma, si FEKETE KUKIO, dar nu cred sa fie de stirpe secuie sau maghiara. Poate ceangau, ceea ce nu e chiar asa de rau. Altii, rrromanii verzi, afirma, sub beneficiu de inventar, ca ar apartine poporului ales, in varianta sa aschenaza. Deocamdata, claru ni-i, apartine poporului puscarial. Pandaimos de lux insa, pe Copou.

 • Nu l-am mai vazut pe Neamtu — omul lui VT — in acest balci. S fie pana si MN mai cu obraz decat VT?

 • ciprian

  “citatele din Marx, Lenin, Engels erau obligatorii, in Anii Saizeci, chiar pentru tezele de chimie, fizica, matematica, biologie.”

  Haideti sa nu le nivelam chiar asa. Ca nu eram chiar toti o apa si-un pamint.

  In primul rind ca nu erau in discutie anii ’60. Cei care si-au luat doctoratele in anii ’60 sint pensionari sau morti deja. Nu despre ei era vorba.

  In al doilea: intr-o teza de matematica puteai sa pui un motto, cel mult, din Marx, Lenin, Engels daca chiar nu se putea fara (aud prima oara de nebunia asta, promit sa verific la singe). Ce naiba sa faci cu maculatura marxista printre formulele cu care iti demonstrai teorema care iti va purta din acel moment inainte numele?

  In al treilea: un “doctorat in stiinte sociale” se baza exclusiv pe reciclarea gunoiului marxist. 100% gunoi. nici macar 1% stiinta. Sa nu comparam mere padurete marxiste cu pere diferentiale sau cu portocale algebrice.

  Si, in fine, in anii ’80, la UBB, de ex., la fac de matematica, nu se cereau nici un fel de citate din Ceausescu, Marx etc. Aveai de depasit multe obstacole birocratice, dar teza era teza, nu gargara cu citate.

 • ciprian

  “citatele din Marx, Lenin, Engels erau obligatorii, in Anii Saizeci, chiar pentru tezele de chimie, fizica, matematica, biologie.”

  Haideti sa nu le nivelam chiar asa. Ca nu eram chiar toti o apa si-un pamint.

  In primul rind ca nu erau in discutie anii ’60. Cei care si-au luat doctoratele in anii ’60 sint pensionari sau morti deja. Nu despre ei era vorba.

  In al doilea: intr-o teza de matematica puteai sa pui un motto, cel mult, din Marx, Lenin, Engels daca chiar nu se putea fara (aud prima oara de nebunia asta, promit sa verific la singe). Ce naiba sa faci cu maculatura marxista printre formulele cu care iti demonstrai teorema care iti va purta din acel moment inainte numele?

  In al treilea: un “doctorat in stiinte sociale” se baza exclusiv pe reciclarea gunoiului marxist. 100% gunoi. nici macar 1% stiinta. Sa nu comparam mere padurete marxiste cu pere diferentiale sau cu portocale algebrice.

  Si, in fine, in anii ’80, la UBB, de ex., la fac de matematica, nu se cereau nici un fel de citate din Ceausescu, Marx etc. Aveai de depasit multe obstacole birocratice, dar teza era teza, nu gargara cu citate.

 • Deh, VIP-usti…

 • Spectacolul patriotic este mai visibil si vizibilitatea e obsedanta

 • Ideea era si mai si : Fenechiu e in puscarie, acolo e si locul lui KI. Dar asta era placa inainte de tutul intai. Acum, placa a fost schimbata.

 • La multi ani si pe-aici/de-aici!

 • ciprian

  Situatia nu e chiar atit de grava. Se pare ca, din multimea de “specialisti” din grupul “recunoscut pt. rigoarea demonstratiei etc.” doar UNUL a reusit, pina in zilele noastre, sa insele vigilenta cerberilor capitalisti -- numai el stie cum -- si sa inhate un job.

  Ce-ai fi vrut, sa spele vase intr-un restaurant? Ce-ar fi zis colegii lui, intelectualii?

 • Testuda lui Ahile

  Am fost in buine relatii, la sfirsitul Anilor 80, cu Leo Bartfeld, un fost proector, pe la inceputul Anilor 50. al Universitatii Cuzane din Iasi, marxist convins, dar neoportunist, pina la moarte, survenita in Israel. El imi poveste cum veneau la el doctoranzii din Stiintele Tari sa le caute citate in Marx, Engel, Lenin + Stalin, utile ca motouri; sau sa le recomande titluri din respectivii, de trecut la bibliografia generala. Treaba se schimba in a doua parte a Anilor 60, nu mai inainte. Pina atunci se invoca lupta dintre idealism si materialism inclusiv in cursurile de istoria matematicii. Marturia lui Imre Toth e de neocolit. Teoria cuantelor, din fizica, sau genetica sint considerate rataciri idealiste, putregaiuri capitaliste, in manualele de liceu, in bazele darwinismului, pina prin 1963-1964. In Anii 70 si 80, nu se mai umbla cu fitile ideologice in Stiintele naturii, doar in cele sociale. Tot in Anii 80, insa, nu puteai da admitere la Istorie, Drept si Filosofie (marxista desigur) daca nu erai -- ori nu aveai un parinte -- membru de partid. Filosofie adevarata se facea in afara Universitatii. Noica si Dragomir de pilda. Scoala de la Paltinis. Grupul din Iasi. Etc. Va rog sa verficati tot ce va spun si sa-mi dati un semn in caz ca m-am inselat.

 • EU

  Eu am vorbit de ”obsedantul deceniu”, de anii stalinisti, nu de Anii Optzeci.

 • EL

  Sau cu Finkiel.Dar nu cu Alain Finkielkraut, filosoful academician. Fenechiu e acum membru al unui altfel de academie, foarte respectat acolo, mai ales pentru pachetele primite.

 • Coco Drill

  Sa nu uitam ce spunea Fukuyama, la inceputul anilor nouazeci, in ”Sfirsitul istoriei”, si anume ca marxismul va mai supravietui, dupa ce vor cadea toate regimurile comuniste, dar in citeva universitati amercane. Virgil Nemoianu, prof de literatura comparata la o mare universitate ianchee, povesteste ca se abona, pe adresa profesionala, la o revista marxista si la una conservatoare, ca sa pastreze relatii cordiale cu toti colegii.
  Alt exemplu: matematicianul Imre Toth de la Universitatea din Bucale ramine in RFG, e acceptat la o universitatea dar, fiindca vine din Est, i se dau in completare si niste ore de marxism. Noica dixit -- in JURNALUL DE LA PALTINIS. In Est, marxisti universitari oportunisti, in Vestul capitalist, din convingere.

 • Mihai Rogobete

  V-am îmbrăţişat, din cauză de urare.

 • Dezideriu Dudas

  Sloganul “Imperiului roman de Rasarit de rit VIP” = UNTUL PENTRU TOTI ( AI NOSTRI ) !

  “ Noica dixit -- in JURNALUL DE LA PALTINIS. In Est, marxisti universitari oportunisti, in Vestul capitalist, din convingere.“

  Ref. la “Jurnalul de la Paltinis”, scriam recent ca nu suntem F.R.F… Nea’Costica ( Noica ) a intuit asta si prin formularea de mai sus ne-a atentionat ca nici cu Blatter-ii globali, ‘ceia de la F.I.F.A., “untul din Germania” nu va fi detronat vreodata….Macar nea’Mircea al nostru sa manance si el din unt de ‘cela de la nea’Sepp….

  Ce nu e clar aici dom’Neamtu ? Daca “LA DORNA” ( un neamt deja frantuz, cum ar zice d-nul Tudoran ) ia laptele de la “fraierii” de romani cu 2 lei si-l vinde la “untul german” cu ‘nspe lei, untul e comunist sau capitalist ? Pe undeva ai dreptate si mata : untul pare a fi capitalist la consum dar comunist la produs ! Asta voia sa spuna si Noica in idea relevata de Coco Drill mai jos ?

 • Cantarea Romaniei nu a fost intrerupta vreodata

 • Dana (Mara)

  Stati linistit ca si in alte locuri, chiar si spre Asia “profesorii de marxism” dedulciti la capitalism musai made in usa rontaie niste pensii tare frumusele. Vorba aia, din utopie in utopie pina in cele mai inalte trepte de progres si civilizatie. Ce usor este sa experimentezi utopiile pe spinarea unor nenorociti si sa misti superior din buze despre adevarul tau. De la clantai utili la clantai cu staif.

 • Agentul electro-lateral

  Neamtu,cu papagalul lui, bun ca agent electoral printre popii ortodocsi, cumparabili cu pomeni electorale si slujbe la primarii pentru fumeile lor, preotesele, ademenite uneori, acestea, cu sefii la ”deconcentrate” si directorate socolare. In caz ca nu fac treaba duminica la urne, convingand satenii din parohii sa ”ponteze”, sint amenintate de tepelusii lui Dragnea cu pierderea malaiului.
  PS. Popii-n umedul amurg/Doinesc cu Gabi Firea.

 • Dezideriu Dudas

  ‘Nea Mihai, fara nici o cauza, va urez si eu la multi ani !

 • Mihai Rogobete

  Vă îmbrăţişez cu aripile clipei mele.

WP Admin