≡ Menu

“Bilețelul roz” ediție nouă și baban revizuită

În lipsa “poștăriței Cristinel” (aka “Blonda de la Cotroceni” sau Elena Udrea), care se pregătește pentru Teologie, cei doi dușmani jurați, Băsescu și Tăriceanu, se vorbesc de bine —  în mass media și nesiliți de nimeni; un fel de teleologie postelectorală.Traian Băsescu: “PNL e într-o criză atât de mare, nu exclud posibilitatea ca PNL să aibă negocieri cu ALDE şi să-l aducă pe Tăriceanu preşedinte la PNL după o fuziune. Nu exclud această posibilitate, Tăriceanu are la încredere circa 40%.”

Călin Popescu Tăriceanu: ”M-am întâlnit cu dl Băsescu de curând, pe scările de la România Tv, ne-am salutat și am văzut declarațiile domnului președinte ieri referitoare la PNL și la criza de leadership. Îi împărtășesc punctul de vedere.”02.09DION îmi transmite că o echipă mixtă de specialiști — jumătate acoperiți, jumătate autodescoperiți — condusă de misticul teleolog Robert Turcescu, lucrează la două variante de portret-robot pentru un proiect numit “Ce ziceți de premierul nostru?”

Prima variantă ar arăta cam așa:

04.02

A doua variantă – cam așa:

Eu, unul, nu zic nimic. Aștept să văd ce zic cotrocenenii, dar m-aș bucura să aud ce credeți dumneavoastră.

Oricum, fiți pe fază, fiindcă peste vreo zece zile vom primi veste prin purtătorul de vorbe al tărășeniei deghizat în Robert d’Anjou.

03-28-1024x848

  

 • Dezideriu Dudas

  T.Basescu a fost odata cel mai bun basist ( a facut bine « diabetului » societatii, exceptand depasirea limitelor, nu neglijabila si in mod evident regretabila….), acum e cel mai bun antibasist ( macar indirect, pentru prima data in Romania, o forta interna reala sustine interesul national ! ). Tariceanu de fiecare data a fost de-acord….Cum scriam recent, nu cred ca la Dreapta solutia mai poate fi doar politica….

  Modul turbionar in care partidele politice incearca sa se excluda unul pe altul trebuie sa inceteze. Trebuie re-definit ce (mai) inseamna Stanga, ce Dreapta, ambele in raport cu o Realitate care pana acum a fost schimonosita ba de Stanga ba de Dreapta, cand a « prins-o »…Acum, invers, Realitatea va trebui sa determine politicile….Tehnocratia ar fi putut insemna ceva ( sunt si realizari care trebuie continuate…) daca nu era rechizitionata de Dreapta, acea extensie a vechii Stangi, care odata « venita la rand in 2004 », n-a mai putut fi «rostogolita»….

  Acum probabil intrebarea dvs. d-le Tudoran este daca macar acum…, halul in care a ajuns Dreapta, va produce consecinte.

  Pararea mea este ca nu conteaza daca acum sau mai tarziu lucrurile vor deveni din nou fluide si vor reancepe migratii de politicieni astfel incat nu va mai sti nimeni, din nou, care-i Stanga care-i Dreapta…

  A retargheta Stanga si Dreapta pe Realitate, ar insemna ca aceasta Realitate sa fie reprezentata la varf la conducerea guvernului. Volens-nolens, « structurile » sunt cele mai aproape de Realitate. Ramane sa ne gandim cu totii cine s-ar califica cel mai bine din PSD la acest criteriu. Puterile de nemarginire a fortelor de destructurare extrema a politicii de tipul « basism-antibasism » ar trebui sa fie aduse in plan secund prin introducerea in primul plan al obiectivelor si rezultatelor guvernarii. Daca transferam liderii puternici intre parti, vom avea cu totul altceva in politica si administratie. Exact in acelasi context, in sens invers, interesant si zvonul venirii a lui Dacian Ciolos ca director la SIE. La Guvern se intelege ca sugerez numirea lui George Maior, fost director SRI. Ce ar spune Liviu Dragnea, inginer ca si mine, dar (si) mai apropiat de « structuri » ca mine ( prin natura funciilor detinute ), cred ca ar suna chiar mai deziderian ca la mine….

  De ce as avea autoritatea necesara pentru asemenea « indreptatiri logice » ? Sunt cetatean european si am drepturi….Altfel «pro-x-ii» vor fi schimbati la nesfarsit de «anti-x-i», in dispret total fata de restul «alfabetului». La noi, pana si Soros a devenit anti-sorosist prin sotul lui Clotilda, un fel de Tariceanu al anilor ’90, ca director de multinationala….Cred ca d-nul Tudoran il retine pe socrul lui Clotilda, un fel de Basescu al chefereurilor comentariilor din presa electronica de dupa anul 2004 incoace. Suntem deci in acelasi areal al « talentului » ( al « talentatilor », vorba lui dom’Vasile …) care face si desface orice poate dezechilibra echilibrul status-quo-ului….

  P.S. Ref . la MORALA amestecarii « gresitilor » cu « negresitii » in viziunea mea de mai sus : Prin 2004-2005 ( dupa 1997, 1998 de fapt …) nu intelegeam ce are toata lumea cu « gresitul » Ion Iliescu. Asta, dupa ce am trecut de faza preluarii pe nemestecate a propagandei, faza care insa la nivel de analiza s-a incheiat atunci pentru mine, macar separand termenii. Ultimul impuls l-am primit in acest sens de la Paul Goma. I-am trimis un numar al revistei Lumea in decembrie 2004, cu unul din cele 2 articole scrise de mine ( Lumea 3 / 1998 ) si i-am scris ca desi mai am doar acel numar, daca va considera faptul ca insistenta mea cu evaluarea normala a lui Ion Iliescu este gresita, sa nu-mi mai dea nici un semnal. Nu doar ca mi-a dat, dar mi-a si returnat revista !

 • Edisqus

  Cel mai bun bassist inca iin viatza -- John Wetton. Ah, e Romania. Idem, Josef Kappl, desi locuieste’n Germania.

 • Dezideriu Dudas

  Bre’, “la discuri” ! De la atatea “e-uri” pierdeti detaliile. ‘Ceia-s tehnocrati care n-au sustinere politica. Eu scriu de adevaratii bassisti. Unu’ mare a fost a fost dom’John ( a nu se citi si Jack ca vor navali jdemii de pui vii si ramanem fara provizia de oua….). Soprana-i era Măria, in traducere romaneasca ! Al nost’, hiclean, stia ca Occidentul o trimite pe Ofelia la manastire si nici nu i-a mai intrebat, da’ stia ca masteratu’ nu-i asa periculos ca doctoratu’….….Nu stiam insa ca Ofelia inseamna si CĂTUN….

 • Edisqus

  Cpm? Eduard Antoniu -- Edi -> Edi la Disqus => Edisqus, nu’~ai?

 • DG Ontelus

  dualitatea trup-suflet// este definitorie pentru om bărbat sau femeie/ varianta nevrotică de asumare a acestei dualități înseamnă perceperea/ continuă și tragică a unei tensiuni ireconciliabile natural între senzorialitate și raționalitate/ învățarea munca creația sublimează tensiunea amintită împăcându-l temporar/ pe om cu destinul său deși disconfortul rușinea vinovăția sunt/ aproape imposibil de anulat sfințenia ca rezultat al ascezei fiind una dintre rarele căi în acest sens/ varianta hedonistă de trăire a dualității trup-suflet înlătură cele mai multe/ dintre barierele de ordin psihologic și moral conștiința abandonându-se supunându-se chemărilor ispititoare ale cărnii/ o criză de conștiință poate însemna între altele și bascularea/ dintr-o parte într-alta nevroticul devenind hedonist și invers/ rămân la opinia că identitatea feminină are un destin mai greu și mai trist decât cea masculină/ autoeducația autocontrolul sunt decisive în gestionarea înțeleaptă a identității/ viața sufletului în trup este frumoasă contradictorie tragică/ un dar pe care este recomandabil să-l prețuim pentru unicitatea sa

 • DG Ontelus

  Virgil Mazilescu (1979): ,,pînă și zîmbetul// ea e femeia din vis. pe cînd străbăteam/ o zonă alburie lăptoasă prin anii mei tineri/ carenţa și pavăza înţelepciunii carenţa și pavăza.// şi brusc s-a ivit o gură de aer (ai fi zis)/ sîngele ei de pretutindeni şi dintotdeauna. picioarele ei/ ca două lungi strigăte ale morţii pe nisip.// și o precizie cu adevărat înspăimîntătoare. pînă și zîmbetul.”

WP Admin