≡ Menu

Belo Horizonte, Müller, Mateuț, David Luiz și Mencinicopschi

06.09

Mitică, colegul de braziliadă – de fapt, binefăcătorul meu cu avion Gulfstream G650 — și subsemnatul ne pregătim de Brazilia vs. Germania. Întâi am fost la bărbierit. Ca pe vremuri: brici, prosoape calde peste fețele obosite, ulei care să înmoaie bărbile și un after shave local mai bun decât toate pomezile semifinalei MRU vs. Udrea.

Mitică și subsemnatul purtăm tricouri cu stema Braziliei, altfel nu ești sigur aici că bărbierul nu-ți ia gâtul, ca la pește, dacă te miroase de pro-Argentina ori filo-german. Am terminat, ne simțim “ca noi” și savurăm o sticlă de Sam Houston, American Straight Whiskey, beutura mea preferată – un boutique, preț rezonabil, doar 43 % Alc/Vol, catifea. Sticla promisă lui Liviu Antonesei e la păstrare.

Mitică: ”Auzi, tu ce părere ai despre Mateuț?”

Eu: ”N-a fost jucător rău, dar ce-ți veni?”

Mitică: ”Domne’, nu fotbalistul, avocatul lui Dan Voiculescu.”

Eu: ”Adică?…”

Mitică: ”Zice că vrea rejudecarea lui Voiculescu, dar cu încadrare nouă – tăinuire.”

Eu: ”Și Voiculescu ce zice?”

Mitică: ”Cum ce? Că e complet nevinovat.”

Eu: ”Și ce zice Mateuț că a tăinuit nevinovatul său client?”

Mitică: ”Băi, nu ce, pe cine?”

Eu: ”OK. Pe cine?”

Mitică: ”Pe profesorul ăla, Mecinicopschi?”

Eu: ”Și de ce l-a tăinuit?”

Mitică: ”Domne’, nu de ce, de cine?”

Eu: ”De cine?”

Mitică: ”De gacica aia…”

Eu: ”Care gagică, maitre?”

Mitică: “Limba română.”

Eu: ”Cum adică?”

Mitică: ”Simplu. Mencinicopschi ăsta zice că nu e omul de casă al lui Voiculescu, fiindcă nici măcar nu știe unde locuiește Voiculescu.”

Eu: “Mitică, dă-l dracu’ de laptop, că avem treabă.”

Totuși: ”De ce trag clopotele, Mitică?”

Mitică: ”Ți-am mai spus, dar ai uitat – de frânghie.”

Pe mâine!

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Pingback: Nasul TV » Belo Horizonte, Müller, Mateuț, David Luiz și Mencinicopschi()

 • Rămîn la ceea ce scriam acum vreo săptămînă: Brazilia pierde finala, guvernul cade şi FMI-ul cîştigă!
  Iată primele semne: http://sports.yahoo.com/news/world-cup-tickets-illegal-sale-may-cancelled-165605168--sow.html.

 • Dezideriu Dudas

  A pierdut ea Argentina finala si ce fericita era presedinta, cand ii batea barbateste pe spate pe fotbalisti….

 • Nicu Vodcaroiu

  Clopotele trag de Mitica. Parerea mea!

 • @Nicu Vodcaroiu

  Mitica este din nou in avion si nu exista franghie atat de lunga ca sa ajungem pana la el. Parerea mea!

 • Dezideriu Dudas

  Franghie nu prea mai e dar, sapun, a mai ramas “cacalau”, idsarbian vorbind…La felul in care cad avioanele, nici n-ar mai fi nevoie….

  Odata, credeam ca “franghia” ‘ceea reprezinta tocmai determinatiile din ontologia lui Noica, etapa spre maladiile spiritului contemporan ( 6, cu mult peste ‘celea 2 ale lui CTP si Emil Hurezeanu, “edictate” prin “Tertium non Datur” )…Si acum, tot ca odata cred…, desi “sapunurile” si “dejectiile” s-au amestecat in asemenea hal ca nici avioanele nu mai stiu pe unde sa mearga ca sa nu se auda clopotele…Nu si “Mitica”. El “trebuie” sa se auda continuu….

  Sper ca Mitica sa fie un personaj alegoric. Daca e real, imi fac mea culpa. Nu e vina lui ca il cheama Mitica, cum nici a mea nu e ca ma cheama Dezideriu, asa ca nu aveam cum ca nu calc, cu atentie mare totusi, prin opera lui ID Sarbu….Vina e a parintilor nostri, asa ca incep sa inteleg si eu “tragedia transoceanica”….Deocamdata la partea de onomastica, deoarece la ideologie….

  Pentru un plan concret ( daca retin bine -- nu mai verific acum -- structurat pe acatholia nicasiana ), proiectat in luna noiembrie 2014, mi-am propus urmatoarele etape :
  1. august : REALITATEA SI AMPRENTA EI PE ROMANIA SI CONSTANTA
  2. septembrie : SET DE PRINCIPII SI VALORI
  3. octombrie : STRATEGIA
  4. noiembrie : PLAN

  REGELE REPUBLICII POST-MODERNE ROMANE “NAVODUL ACATHOLIC “

  P.S. 1 : Incerc astfel, ca un mujic, sa fac legatura cu comentariul de mai jos, care nu a aparut in timpul “atacului violet” de pe blog…Sper ca ROGVAIV-ul sa-si reintre in drepturi ( ma refer si la acel curcubeu aparut la vizita presedintelui Bush jr. in Romania, ce l-a determinat pe acesta sa afirme ca America solicita ajutorul moral al Romaniei, moralitate pe care a demonstrat-o la revolutia din 1989 ! Cam ahoretica afirmatia, desi d-nul Dorin Tudoran cu “fraierii” ‘ceia, spusese de mult ca era vorba intr-adevar de determinatii, in contextul actual, adica al “franghiei”…. )
  P.S. 2 : Pentru ca operez cu astfel de termeni o data la 2-3 ani, am verificat pe google care e totusi formula de navod romanesc corecta, acatholic sau ahoretic. Rapid am verificat ca am retinut bine. Tot din “notitele” mele anterioare….Multumesc “google” pentru ciornele oferite…

 • Dorin Tudoran

  testing disqus.

WP Admin