≡ Menu

Beckett, Udrea și Ionescu

Desen & Copyright @ DION

Desen & Copyright @ DION

Deși verișoară a lui Beckett (pe filiera Așteptându-l pe Godot) și nepoată a lui Ionescu (ramura Scaunele), Elena Udrea s-a săturat să mai joace roluri principale din teatrul absurdului.

În Beckett nu vrea să mai joace, fiindcă regizori din noul val (de arestări) au schimbat finalul piesei: Godot a apărut. Ba și vorbește: o vizitează la pușcăria de cinci stele de acasă.

În Ionescu nu mai vrea să joace, fiindcă directorul Naționalului bucureștean, Pino Caramitru, a scos-o din Scaunele și a distribuit-o în Cântăreața cheală, dar la pușcărie nu există föhn.

Ce vrea în schimb? Mai corect – ce vrea la schimb?

Să fie recunoscută drept moștenioare a Ioanei D’Arc. Cu (,) rug, cu tot. Înainte ca martiriul să fie anunțat în Monitoriul Oficial, a mai făcut o vizită. Nu neapărat surprinzătoare.

La Parlament. Unde a informat că în pușcăriile indigene closetul turcesc doarme în aceeași cameră cu VIP-urile românești indigeste; apa caldă e raționalizată – dimineața și noaptea; vizitele șobolanilor sunt nelimitate.

Când era ministru & Serviciu Alternativ de Informații pentru președinte, Elena Udrea era sigură că România este un sat din Elveția, în pantă dulce, unde te plimbi cu telegondola alături de lovitura de la 11 metri – Pinalti.

După ce a vizitat-o ultima oară, pentru a-i spune să nu pună la inimă ce scrie Dan Tăpălagă, fiindcă omu’ e un lingător de clanțe al ambasadelor, Godot a declarat la B1, că martira noastră nu a luat niciun ban; sigur, doamna se mai poate înșela, dar de mințit, nu minte.

E posibil  (dar nu și foarte probabil) ca ea să nu mintă, dar el are obiceiul. Despre cocoșul doamnei, ne-a spus că n-a luat niciun ban. Azi, Cocoș recunoaște că a luat. Și nu doar un ban – un vagon de bani. Știa și dânsa.

Nu știu dacă Din-Cale-Afară-de-Prea-Fericitul Daniel va “aproba pozitiv” cererea de martiriu înaintată de enoriașa Elena Udrea. Eu m-aș bucura să o ”aprobe negativ”. De ce?

Fiindcă, după jaful la care a fost supusă România (și) prin defrișări de toate culorile politice, un rug înălțat în piața Vieux-Marché din Pleșcoi ar constitui un lux exorbitant.

Vedem ce a pățit risipitoarea Eladă. Despre Troia cea credulă, ce să mai zic? Deci, propun să nu avem încredere în Udrea, când ne bagă în cetate calul împăiat cu Coldea.

Ăsta iese noaptea din burta traforajului, își dă mâna, din nou, cu Godot și Cântăreața cheală și tustrei (a nu se confunda cu Maitreyi) reinstaurează statul de drept în colimator.

Thanks, but no thanks! Prefer teatrul absurdului.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Dezideriu Dudas

  Propun Bill Gates, Rege al Romaniei ( actual, un fel de Rege al pietelor globale, dinastia Microsoft ) !

  Ne vedem la 23 august la Neptun, capitala “Republicii Monarhice a Intelectualilor”. Dom’ Petrica ( Manu -- sa nu se-nteleaga / sune…. ca draku’…), aduci mata’ rugurile sau le-aducem noi ?

  La 30 decembrie ne intalnim la Palat ( Socola ) cu domnu’Jack. Va rugam ordine “la puii vii” ! “Ouale cu copiile Tizian”, ciocu’ mic, ca-acu ne-aducem aminte ca-i vai de mama voastra !

  Hai ca suntem simpatici ( prietenosi si cu vigilenta cetateneasca ) !

  P.S. Redau mai jos adresa de introducere catre mass-media a lobby-ului pe care doream sa-l fac la GDS pentru Varujan ( dom’Niku, “la Cluj”, a crezut ca va fi o “asasinare in masa”…). Acum tre’ sa fim “mai consecventi”, nu e suficienta Calea Victoriei….In emailul 2 mentionat mai jos era o referire la Colegiul Mediului Asociativ, o institutie care ar fi venit “ la pachet” cu restructurarea Comunitatii Nationale de Informatii….O facusem la 28.07.2005, dupa “victoria” de la revolutia anterioara, exact catre aceasi destinatari ca si cei din 10.02.2015…Dupa ce ( daca…? ) vom fugi in sfarsit din Egipt, sper ca nu voi fi nevoit sa folosesc aceasi destinatari…S-ar putea ca nici la “Socola” sa nu se mai agreeze “procedura”… Sau, “se pune” de vreo “Socola globala” ? A incercat Dumnezeu sa ne atentioneze cu “Turnul Babel”….

 • Dezideriu Dudas

  10.02.2015

  Buna ziua,

  Ne scuzati ca deranjam agenda publica incarcata de atatea evenimente iepocale, inspre galactice…, dar poate ar fi bine sa reflectam cu totii la faptul ca, daca in 2012 am putut trai “arestarea site-ul de cultura”, cu totii, in direct…, nu vom apuca sa traim “arestarea pietelor”, oricat de “hoate” si “bandite” ar fi ele…

  In emailul 2 va readucem aminte de una din ultimele noastre comunicari cu dvs. Speram ca odata cu “arestarea site-ului de cultura”, s-a cam terminat…”cultura rezistentei”…Poate trebuia sa si anunte cineva. IATA, O FACEM !

  Din pacate, intalnirea programata la GDS nu va avea loc. Promitem insa ca nu ne vom lasa…

  Cu prietenie si vigilenta cetateneasca,

  Dezideriu Dudas

  Presedinte Asociatia Strategia Dezvoltarii Romaniei -- Regiunea Dobrogea
  Fondator al Asociatiei Consultantilor de Investitii de pe Piata de Capital

 • claire zachanassian pambuccian

  tras palme oglinda, stop

  ris durut burta, stop

  dom dudase, stop?

 • Dezideriu Dudas

  N-a reusit el Dumnezeu sa ne opreasca cu Babel ‘cela…Poate doar vreo Babela…

 • Ovidiu

  Domnule Dudas devine obostor sa va ignor comentariile. Ar fi de bun simt sa scrieti mai putin decit autorul acestui blog. Ca o aigestie faceti-va blog si astepatati acolo sa va caute cititoriii.

 • Dana (Mara)

  off topic, citind cu ‘imblinzita vigilenta” eseul dnului Tismaneanu despre Panait Istrati “Cind este miez de noapte in secol…” totusi ma contrariaza remarca din primul lui comentariu: ” nu putin relevanta, chiar fascinanta, e relatia lui Istrati cu Cristian Rakovski”, pe care il victimizeaza ca a sfirsit ca o amarita victima a Gulagului. Dar din cite am invatat eu “la scoala” mai “antiroman” decit acest Rakovski mai rar sa intilnesti printre amatorii de strategii si utopii universale care a si pus mina sa le implementeze intr-o serioasa masura. Are o biografie cum ar spune sfatosul Talpes (via @Inima rea) “fabuloasa”. Se pare ca luase parte la organizarea unei incercari de puci comunist la Iasi contra regelui Ferdinand I al Romaniei, era un dusman declarat al proiectului Romania dodoloata, fiind mai degraba adept al Ungariei dodoloate care sa cuprinda si Transilvania si a Modovei dodoloate care sa cuprinda Basarabia si Moldova provincia romaneasca astfel rupind si distrugind Romania. Ma mira prietenia lui Panait Istrati, oricit ar fi fost de “cetatean al lumii” cu un asemenea “strateg” profund ostil Romaniei.
  Si ca un cosmar parca acest Rakovski se reincarneaza in zilele noastre in Putin.

 • Pingback: Beckett, Udrea și Ionescu | România curată()

 • Dezideriu Dudas

  Mi-e ca acolo o sa ma gaseasca toti. Aici nu prea cauta…Au vizibilitate si (i)luminare prea mare pentru blogu’ ‘ista mititel…

  Ref. la “bun simt”, stau mai bine ca d-nul Tudoran. La noi nu s-au omorat negrii…Asta la tari…, la oameni, “se joaca”. El scrie ca prefera teatrul, eu ii tot demonstrez ca “viata bate filmul”…Si cand “solicit” aprobari pozitive, dar mai ales la cele negative…

  Mai aveti sugestii ? Propun o noua sectiune : ” Condica de sugestii si reclamatii “. Mai propun una : ” Loc de dat cu capu’ “, ca atunci cand cred eu ca tre’ sa intervin vigilent si cetateneste, sa bifez pe-acolo ceva, cu “bretonul”…Ce rost are sa imi ocup si eu si dvs. timpul si sa mai si obosim ?

  Pana la urma aveti dreptate si dvs. Si mie mi se pare ca d-nul Tudoran scrie cam mult. Nu putem scrie noi materialul principal ( eu, ultimul pe lista, dom’Ovidiu primu’…) si d-nul Tudoran sa scrie la comentarii ? Da’ nu multe, sa nu ne oboseasca…

  Ce ziceti domnule Tudoran ? N-ar fi bine sa fim mai odihniti ? Ca oricum mai avem mult de fugit….

  Promitem sa fugim cu “bun simt” fara a deranja pe nimeni “viu” ( la 30 decembrie acceptam si scutiri motivate, dar numai avizate de d-nul J. ). Incepem cu Stangu’ sau cu Dreptu’, cand calcam “intr-insul” ne oprim si ne stergem sau marim viteza ? S-alte alea-alea … Fi-v-ar Egiptu’…!

 • InimaRea

  Gentelemen, îmi place Udrea. Femeia asta ar merge cu capul sus și la eșafod. Ca Marie-Antoinette, care nu-nțelegea ce vină putea avea că a fost regină și că s-a purtat ca o regină.
  Eșafodul Udrei va fi condamnara pe viață, a lui Băsescu, pentru trădarea de țară. E ceva ce-am prezis băseilor de toate felurile, de săreau ăia-n sus ca dambiluștele, de indignare.
  Mesajul ei e așa: De ce sînteți lași, voi -- bărbații politici? Tot ce-am făcut a fost la sfatul vostru, cu ajutorul vostru, împreună cu voi. Tot ce-am învățat, de la voi am învățat: că toată lumea face la fel, că așa-i rostul cînd ajungi la putere, că asta-i politica. Voi m-ați asigurat că Justiția e a celui puternic, că de-aia ne-am plasat oamenii în toate structurile Justiției, de la CCR -- la Curți ordinare; de la Parchetul General, la parchetul de pe lîngă.
  Tot voi mi-ați arătat că Serviciile, Armata, administrația centrală și locală fac ce li se spune să facă -- și-aia era Legea.
  Udrea găsește absurd -- de neînțeles, adică, nu în sens filosofic -- comportamentul clasei politice. Cred că i se pare de neînțeles fiindcă lipsește, din educația ei sumară, cunoașterea istorică. N-are idee despre întoarcerea armelor. Îi lipsește și-nțelegerea mecanismului de supraviețuire a unui corp social -- politic, aici: minima rezistență, scapă cine poate căci, de multe ori, tot scapă cineva, nu-s toți măcelăriți.
  Vădit, s-a lăsat sedusă de bărbația jucată de căpitanul ei de suflet. De diabolica lui inteligență de a ieși victorios din toate încercările, oricît de puține șanse părea c-ar fi avut. Nici azi nu poate crede că a pierdut, că omul ei nu va găsi soluția salvatoare, doar i-a jurat credință veșnică -- mai ales, i-a promis că nu vor avea de suferit fiindcă au făcut ce era de făcut, ce-au făcut toți dinaintea lor, ce fac și cei care-s azi la putere.
  Dar nici masculului ei feroce nu-i sînt familiare urme istorice -- Vae victis, Fiat Justicia pereat mundo. Nu-s de el, -- ”dîre”, acolo!
  Mi-a mers la suflet cînd ”i-a-nțeles” pe cei care fac denunțuri din arest. I-a-nțeles și i-a iertat -- sînt slabi, n-au rezistat ”presiunilor”. Iarăși, m-a mișcat cînd le-a spus franc în față, ziariștilor: De ce vă faceți că nu știți? Așa se face, toți au făcut așa, tot așa fac și-acum. Întrebați-i, pe Ponta și pe Iohannis, de unde le-au venit banii din campanie.
  Mai ales, știind că-n spatele lui Herr stă bătrînul Blaga, ghiuj uns cu toate alifiile, băgat în toate ingineriile, coautor ori complice la toate tunurile.
  Are dreptate să le dea peste nas, tuturor. Mai are și speranța în arma secretă a omului ei -- cam cum sperau nemții lui Hitler.
  Avem de văzut dacă Băsescu o merită pe Udrea, dacă e-n stare să arunce lumea-n aer, cu toată ipocrizia ei, cînd nu-și poate salva sufletul-pereche. Dac-o face și pe-asta, are asigurat respectul meu -- ca de la bărbat, la bărbat.

 • Gând la gând cu vorbă bună -- în curând voi anunța vacanța în care intră acest blog, fiindcă — pentru mai bine de o lună — voi avea de făcut naveta SUA -- Europa. Când ne vom reîntâlni

  va fi deaj aprilie.

 • fritz doarenmatz

  Are meritele lui d-l inginer DD. Fara el si fara InimaRea as fi mai trist dupa fiecare vizita a Batrinei Doamne Zachanassian.

 • Georg Buschmann

  Den Besuch der Alten Dame kann man nicht verbieten. Im Winde klirren die Pfannen und die Fahnen. Bevor sie starben, werden sie -- wie Elena von Udroia -- singen. Ende.

 • 1. Nu sunt sigur dacă “femeia asta” merge la eșafod. Dacă merge, nu știu dacă este un soi de Marie-Antoinette, sau un soi de Mița Bicilista trimisă la eșafod doar că a primit ce i s-a dat.

  2. V-a mișcat când a spus “De ce vă
  faceți că nu știți? Așa se face, toți au făcut așa, tot așa fac și-acum. “? De ce? Ar fi fost mai “mișcător”, dacă spunea asta înainte, nu după ce afost prinsă. Înainte spunea doar că toti ceilalți fac așa, dânsa și PIMP-ul ei nu fac.

  3. Așa, ca de la bărbat -- ce să mai arunce Băsescu în aer? A aruncat tot ce era de aruncat. Singura întrebare (și la asta numai pupinii crepusculari, conduși de foarte-foarte-foarte tăcătorul de azi, Vladimir Tismăneanu, ne-ar pudea răspunde) este dacă ce a aruncat în aer îi va cădea în cap. Eu cred că va fi “exceptat”, așa, ca de la aliați strategici la aliați strategici. Chiar credeți că cei care, până mai ieri, îl considerau singurul lor aliat strategic în România îl vor lăsa de izbeliște? În legătură cu el, “Marie-Antoinette” își va ține gura, dar nu pentru că nu înțelege ce vină are ea că a fost regina balului, ci pentru că e fanatică.

  4. Întrebarea, dragă InimăRea, nu este atât dacă Băsescu o merită pe Udrea, ci cam ce ar merita toți cei care (începând cu pupinii) au inoculat, zilnic, mărunt și cu program, mesajul că românii merită tot ce este mai bun -- Băsescu & Udrea. Se mai aude, cumva, vocea buimacului Traian Radu Ungureanu? Unde sunt discursurile lui bâțâite despre “instalatorul”, “depanatorul” României, despre “un președinte pentru alte coordonate istorice”? Dacă Băsescu și Udrea vor fi cumva pedepsiți, s-ar putea atârna la coada sentințelor o anexă prvind obligația pupinilor să înghită tot rahatul pe care l-au aruncat, timp de 10 ani, peste capetele noastre? Ce pușcării mici și aglomerate mai are și România -- nu e niciodată suficient loc pentru toți vinovații. Despre camarile -- nici nu poate fi vorba, nu?

 • Peter Manu

  Cred ca “pupinii crepusculari” au fost si inca sunt condusi de Gabriel Liiceanu.

 • Matusa Varvara

  Va fi deja aprilie cu Ponta pus pe tusa?

 • Billy Bistrocell

  Il scoateti basma curata pe VT?

 • InimaRea

  Don Dorine, pentru mine oamenii căzuți nu-s nici îngeri, nici draci -- sînt doar atît: (de)căzuți.
  De-ați putea vedea ce-i la gura tuturor ”învingătorilor”, pe toate televiziile -- dar și-n tot mediul internetic, v-ați cruci de-atîta micime omenească. Așa cum cu entuziasm pupau icoanele Băsudrea, pe unde le prindeau, așa le scuip-acum scîrbiți. Ceva ce-mi face silă. Pe cînd ”amanții sec XXI” îm apar ca demne personaje literare, într-o saga tragică.
  Nu din mania contradicției, ”țin cu” Udrea, acum. Mai curînd, din negru pesimism: balansarea asta nu-i a bună căci nu se va face curățenia pînă la capăt, iar răul nu va fi plivit ci doar toaletat moldovenește. Că n-am văzut, în altă parte a țării, mai mare furie-mpotriva copacilor decît în Moldova -- îi sluțesc oamenii ăștia, de mă podidește mirarea: Ce-au, dom’ne, cu pomii -- că-s de frunze ori fructiferi? Nici nu-i pun jos, nici nu-i iartă, parcă s-ar răzbuna pe ei. Dar ce rău le-or fi făcut, nu pricep.
  Băsescu mai are mult rău de făcut, dacă-și pune mintea. Ceva cam ca Snowden. Iar aliatul strategic nu văd cum l-ar mai proteja după ce i-a organizat funeraliile.
  Înțeleg că n-a fost ceva personal dar așa a ieșit. După mine, nu trebuia să iasă Ponta -- căci nesigur, în flancul ăsta antirusesc; nu putea ieși Udrea, că prea era cu ochi și cu sprîncene. E posibil să-l fi și jucat pe Băsescu, care așa bine-a organizat protestul din exterior. Aici minte Udrea: Coldea ori/și MRU (cît era la SIE) n-au agitat ”diaspora” pentru Iohannis, ci-mpotriva lui Ponta. Numai că n-a ieșit Herr din cursă, cum era programat. Și-atunci, cel ce-a rămas cu Ponta a cîștigat, cum și era de așteptat. Cum bine-a spus careva de pe-aici, de-aia s-au și-nscris Meleșcanu și Macovei în cursă: oricare rămînea cu Ponta, ieșea președinte.
  În fine, Băsescu a făcut greșeala vieții sale, impunînd-o pe Udrea, împotriva Macoveicii. N-o fi putut omul altfel, ce să zic? Dar o fi știu că era greșit? Dac-a știut, a ajuns la vorba lui Elțin, care spunea despre un lider european că se purta ca un jucător de poker beat. Dacă n-a, atunci asta-i măsura geniului său politic. Și să ne fi ferit Dumnezeu de vreun război, cu el acolo, la Cotroceni.

 • InimaRea

  Don Doctor, Liiceanu nu conduce pe nimeni. Liderul informal al propagandei băsiste a fost dl Tismăneanu, și nu doar prin ce-a scris personal, ci și prin platformele al căror guru a fost: ILD, contributors.
  După mine, bine face că tace asurzitor, acum. Și mai bine-ar face dac-ar alege canonul muțeniei, de-acu’nainte. Căci asta e -- nimeni nu-i profet în țara lui. Iar de profeți mincinoși, nu ducem lipsă.

 • Peter Manu

  Proptirea intelectuala a Dlui Basescu a fost o manopera autohtona. Nici nu se putea altfel.

 • InimaRea

  Corect, don Doctor, dar aceea era curtea interioară. Cea exterioară a fost manopera -- cum bine ziceți -- a dlui Tismăneanu.

 • Dezideriu Dudas

  @ “La InimosiiBuni” ( Bucuresti ? )
  @ “La Cluj”
  ( fara “la tube” )

  Incerc sa explic posibilele “vesti bune “ anuntate anterior…

  1.Adrian Nastase a facut multe schimbari novatoare in politica romaneasca. A deschis insa prea mult economia fata de concurenta economica straina ( institutiile straine sunt un fel de Jeoana&Vanghelie pentru capitalul strain. Mareanul lor le rupe mainile la ai nostri iar Jeoanelul lor ne explica “procedurile” cand te-ataca stihiile intunecate ale naturii…)…N-ar fi fost insa un motiv sa fie exterminat, dar erau anticomunismul si anticoruptia prea mari….Primul a mai scazut si pentru ca nu a avut unde mere ( se intelege la Ardeal ? ) s-a dus de a marit anticoruptia…

  2.Dan Voiculescu condamnat pentru ICA este o “gluma capitalista” Daca s-ar aplica aceasi moneda si la ceilalti, mai ales la capitalul strain, procesele ar trebui sa fie pe stadioane. Juratii, fostii disponibilizati… Parca am mai obosit pe-aici cu formula asta ( are dreptate si dom’Ovidiu…).

  3.Acum, fiind “randul” anticomunistilor si anticoruptilor…, trebuie spus ca totusi “povestea” lor nu a antrenat la nesfarsit institutiile de forta ale statului. Doar cat au avut puterea. Au ramas in lupta doar cei care au crezut ca pot continua la nesfarsit. De remarcat curajul lor. Li se poate aduce si un elogiu. Erasmus a si facut-o. Nu glumesc. Aduc si o explicatie suplimentara. In acel citat din “Elogiul nebuniei”, “femeile ca exceptie”…, era o aluzie la faptul ca Erasmus considera “nebunia” de genul feminin…Sau doar se “subordona” gramaticii…Disciuplinat nea’Dezi’s ! Luther ‘cela, mai “bandit”….

  In rest, sa traiasca batranele doamne….Z, “vorba Clujului”…Mai jos, doua zaharine romanesti posibile concurente nemiloase pentru batranele doamne ( de unde tristetea natiei mai mica… )

  ZAHARINA A. Ar trebui insa sa cunoastem si istorie capitalista nu doar penala….La 1 ( Adrian Nastase ) si 3 ( Traian Basescu ) avem doi vectori de forta care vor torsiona la nesfarsit societatea daca nu oprim “lupta puilor vii” cu “ouale cu copiile Tizian”….La “oua” stam bine. Au fugit toate in munti, da’ mi-e ca vin cu toate(le) acum la vale…. Iar puii vii, chiar daca nu mai au cu cine lupta ( la cate forte de dreapta erau…, se bateau intre ei…), intuiesc ca daca lasa piata libera, vin taranii si macar cate 2 oua tot au…, de unde vinovatia lor certa !
  ZAHARINA B. La 2 ( Dan Voiculescu ) lucrurile ar fi mai simple. Un vector de forta mediatic extrem de puternic care ar fi foarte util in schimbarea climatului social romanesc. Deocamdata e “la mana batranei doamne Z” a mass-mediei…Ceilalti vectori de forta din mass-media romaneasca sunt “cucoane serioase” si nu ne putem risca…

  Hai cu Domnisoarele Zaharine !

  CORUL VANATORILOR BARBATILOR NEZAHARISITI AI NATIEI
  vs.
  CORUL VANATORIILOR DE BARBATI AI NATIEI NEZAHARISITE
  ( Nu intinati nobilele idealuri ale zaharurilor, zahanalelor, zahanasieni(e)lor, etc…. )

 • Dezideriu Dudas

  Eu am inteles dom’Petrica. Aducem noi rugurile ! Voi mai hodiniti-va !

 • Dezideriu Dudas

  N-a…, ca daca ar…, acum scria prima carte ! Si nu era continuarea la “De ce iubim femeile”…

 • De unde cunoasteti dumneavoastra “organigrama” pupinismului? De unde stiti cum era organizata camarila mediatica a lui Traian basescu?

  Ati citit ultima catilinara a lui Tismaneanu adresata lui Crin Antonescu? Printre ororile savarsite de Antonescu — aducerea lui Gigi Becali in PD-L,. Corect, numai ca…

  Numai ca, caraghiosului de Becali (pe care nici dracu nu-l lua in serios ca “om politic”) i-a dat statut de “om politic crestin democrat” exact VT, dupa ce l-a vizitat pe Becali impreuna cu Dan Pavel, pe atunci “eminenta cenusie” care, potrivit unei declaratii proprii, urma sa (re)cladeasca din temelii (care temelii?) Partidul Noua Generatie. PNG e azi mai inalt ca Everestul, nu? Sau mai adanc decat groapa Marianelor?

  Incoltit de toata lumea, VT a aruncat vina pe fiul sau, Adam (o nerusinare de tip VT) — il vizitase pe Becali ca sa obtina un tricou al lui Hagi pentru Adam, mare admirator al Stelei.

  Dincolo de alte amanunte, Adam nu avea cum sa fie un microbist al Stelei, fiindca pe atunci meciurile din campionatul Romaniei nu puteau fi urmarite la Washington.

  Dar sa zicem ca, da fiul vroia tricoul lui Hagi. Dar chiar la pretul asta -- “om politic crestin-democrat”?

  Si dupa eliberarea brevetului de “om politic crestin-democrat” lui Gigi, to Antonescu e de vina?

 • Ma faceti sa rad. Pai, in materie de pupinism avandu-l ca beneficiar pe TB, exista ceva mai autohton decat VT, prezenta pretutindenara?

 • Draga dle Dudas,

  As vrea ca lumea care citeste/scrie pe acest forum sa inteleaga foarte exact -- pentru mine Dan Voiculescu si Adrian Nastase sunt, ca sa folosesc un termen care va place foarte mult, doi “vectori” de care Dumnezeu ar fi trebuit sa-i fereasca pe romani!

 • Energia pe care o pune Gabriel Liiceanu, in ultimele luni, pentru “sanctificarea” lui Traian Basescu este…

  Dar, de-a lungul deceniului B[sescu, Gabriel Liiceanu s-a delimitat, in cateva randuri, de afirmatii, gesturi sau initiative ale presedintelui Basescu.

  Vladimir Tismaneanu -- nici macar o singura data.

  Este, din punctul meu de vedere, o diferenta substantiala. De aceea, iarasi doar din punctul meu de vedere, Trofeul Polonicului (cu care s-a mancat ce nu se face) merge fara nicio concurenta la VT. Daca Traian Radu Ungureanu nu s-ar fi retras in rezolvarea problemelor europene, probabil ca Polonicul ar fi ajuns sa fie impatit in doua.

 • Nu stiu, cum nu am inteles niciodata nici cum de a devenit titular.

 • Peter Manu

  Cred ca selectia lui Andrei Plesu ca si consilier prezidential a deschis usa pentru Liiceanu, Patapievici, Cornea si inca cativa.
  Cand Plesu a plecat in urma unui conflict cu Udrea, Liiceanu a devenit (si a ramas) primum inter pares. Dezacordurile (minore) cu Basescu nu au facut decat sa-i intareasca pozitia.
  A view from afar (Long Island); I could be wrong.

 • Peter Manu

  Interesant cuvant: pretutindenar. L-am auzit prima oara de la Nina Cassian, cu referinta la Pista Benedict.

 • Pretutindenar este, din câte îmi amintesc, “copilul” lui Marin Preda, deși, recunosc, suna a la Ninicutza.
  Nu știu cine este Pista Benedict…si nici nu doresc sa aflu…

 • Așa cum a menționat in câteva rânduri, dl Plesu nu a plecat de la Cotroceni in urma unui conflict cu Elena Udrea.

 • Dezideriu Dudas

  La “scriitorii” de
  pe blog ( cu exceptia celor de la “Scularie”, dar nu cei “autodenuntati”-
  precum Ilie, presupun de la Cluj… ) si la cea mare parte a cititorilor, asa e.
  Exista insa o categorie de cititori
  care, indiferent daca noi scriem A, ei pot intelege nonA si invers, pentru ca
  ei considera ca nu ne radem noi degeaba pe-aici. Ei sunt cu mult mai vinovati pentru
  distrugerea economiei si pentru “a-hotismul” din societatea romaneasca decat cel de la 1 si cel de la 2, mentionati de dvs., dar chiar si decat cel de la 3,
  mai talentat la “stat de drept” decat la economie… Daca o vom lua vreodata in
  sens invers, acestia ( categoria speciala de cititori ) trebuie sa fie tranferati la pompieri, sa nu o faca singuri la revolutia viitoare…, ca iar vom
  c…steagurile, vorba lui dom’InimaRea. Cei care nu se vor putea transfera ( acolo-i ordine…), isi vor pune picioarele-n ghips…Acum ca am apucat sa sciu
  asta, va pot da dreptate total…

 • inalcov

  In loc de”ca si consilier” spunem ”drept consilier, , in loc de ”primum inter pares” spunem ”primus inter pares”, iar Andrei Cornea slugarea, dupa cite imi amintesc din ”22”, la viitorul fost ultraliberal Don Petrica Roman-PuloverRosu

 • Dana (Mara)

  @InimaRea, cind nu tace ne delecteaza cu alde “Rosa Luxemburg, Lenin si cauzele pierdute…” care ne induioseaza, nu-i vorba, dar pe mine personal m-a impresionat mai mult modestul documentar transmis astazi de dimineata pe tvri “Deportatii din Baragan”. Dar parca dnul VT nu scrie pentru cititorii din Romania, cred ca acestea nu sint subiecte cool care sa “vinda bine” la intelectualii subtili si “umanisti” din America sau Europa. Nu exista apetenta pentru asemenea subiecte nici in rindul cineastilor. Oare ar putea cistiga “Ursul de aur” vreun film inspirat din tragedia deportatilor in Baragan? Ar fi cu siguranta plictisitor pentru “asteptarile” care sint in astfel de medii snoabe ca sa nu le zic previzibile.

 • Dan

  Cea mai buna oferta de lucru la domiciliu ! Din ce in ce mai
  multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara
  niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire
  de la zero! Selectam urgent operatori calculatoare, dezvoltatori de proiect
  pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata
  prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la
  alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de
  viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de
  email: dannicolcioiu@gmail.com

 • Peter Manu

  Aveti dreptate. Multumesc pentru reactia prompta.

 • mac gregor

  Elena Udrea a depus cerere pentru recunoasterea martiriului, dar lui Vosganian i s-a aprobat.

 • mac gregor

  Ma infurie sa vad cum mari barbati politici care spumegau si cereau pedeapsa maxima pentru Monica Iacob Ridzi, slaba ca un pui de gostat si bolnava, l-au iertat pe armean pentru ca nu ar fi in stare sa faca fata cercetarii.

  Saracul.

 • Gheorghe Campeanu

  Autohton mai dihai decit colegii bastinasi ai domniei sale. In ton literar, tendinta spre crapuleux (qui est d’une malhonnêteté, quoi…..profonde)

 • Peter Manu

  Celor care aproba organigramele nu le plac alogenii.

 • Gheorghe Campeanu

  Mais il ya plusieurs “métèques” de notoriété parmis eux, ne cést pas? Ba chiar si “basarabeni” (pentru a utiliza o foarte dezbatuta, nu demult, eticheta etnica). Deci de unde se “inspira” remarca de mia sus?

 • pătrunjel

  D-le Tudoran, mă înnebuniţi cu jumătăţile astea de măsură… „Diferenţă substanţială”, auzi… Pentru nivelul lui Liiceanu, care nu-i un tîmpit (scuze dacă poate mă iluzionez), diferenţa e NESEMNIFICATIVĂ. Cum poţi susţine o maimuţă ca Băsescu? Ce aspiraţii (ca şi Pleşu, de altfel) poţi avea în comun cu un asemenea specimen de om?

 • Peter Manu

  Am spus ca nu le plac alogenii. N-am spus ca nu-i folosesc.

 • OK -- diferenta.

 • Aveti un umor… Deci VT nu este seful pupinilor in organigrama? Deci seful e Liiceanu, pentru ca e roman; VT nu este seful, pentru ca este evreu? Pana si in chestiuni de felul acesta tinem sa ne folosim de “argumentul etnic”?

 • Peter Manu

  Nu noi. Cei care aproba. Deasupra sta poza/ lui Baruch Spinoza.

 • hex

  mac gregor.
  Pardon. Nu stiu cum mai arata Ridzi, insa in privinta armeanului gresesti.
  Varujan a facut parte din Cercul Poetilor ciomagiti de militie in 21decembrie ’89 (alaturi de Iaru si HRP), asa ca a dovedit suficient curaj punandu-si pielea la bataie…

 • Istoricul contrafactual

  Patapievici, un poet atit de fabulos, domnule, c-a bagat groaza, acum doua decenii, pina si in Dorin Tudoran. Noroc de sefia la ICR si comertul cu videoclipuri deocheate (ala cu Geoana -- irumatorul -- din campania electorala), altminteri lua el, nu Gabriel Chifu, marele premiu eminescologic de la Botosani si nu mai intra neiubitul Mester Manolescu in gura hulpava a presei ”people”.

 • nora ibsenescu

  Pe cine doriti sa lucrati la domiciliu, domnu’Dan? Pe Danut Diaconescu ex-OTV? Sau, cumva, pe Dorin Cocos?

 • Metr Jac din Madarjac

  Ati uitat de vectorul Cristoiu, d-le Tudoran! Nu e frumos, nu e frumos… Hexagonalii i-ar fi spus LE TROISIEME LARRON/al treilea talhar. Si ar fi intrebat: ”Mais ou a-t-il pu passer ce troisieme larron?”

 • costi condorovici

  Stiti gluma hexagonala cu diferenta dintre barbat si femeie (in vremea egalitatii lor clamate ”pretutindenar”)? ”La difference entre l’homme et la femme? Eh bien, cette difference entre..” Elle entre ou elle peut, ou on lui permet donc d’entrer, n’est-ce pas? Ba bine ca nu!

 • bova scopabene

  ”Argumentul etnic” este un ARGUMENTUM BACULINUM, argumentul contondent, o falacie deci, ”argumentul batei” carevasazica, folosit in puscariile lui Pantiusa la reeducarea detinutilor politici socialisti, titel-popescieni, care declarau superioritatea evolutiei societale asupra revolutiei sociale. Cum faceau asa ceva, cum caraliul le arata ghioga din dotare si le spunea printre dinti: ”Argumentul meu e cel mai solid si mai irefutabil, banditilor!”

 • Ferenc Molnar jr

  ”Basarabean” insemneaza ”evreu” doar in gindirea sofisticata a d-lui Peter Manu. Treaba cu basarabenitatea lui Volodea provine dintr-un interviu mai vechi al criticului literar Gheorghe Grigurcu in care acesta declara, cu oarece mindrie de altfel, ca parintii lui, asemeni parintilor profesorului Tismaneanu, sint basarabeni la origine, veniti in Romania Cisprutica din aceeasi regiune a Moldovei Transprutice, din Orhei sau din Tighina, nu mai tin minte. I-as adauga si pe ai lui Adrian Paunescu. Nu toti politrucii evrei din aparatul de represiune stalinisto-roman erau evrei basarabeni. Wlater Roman, de pilda, era maghiaofon (el ii convingea, in ungureste, pe Imre Nagy, Georg Lukacs si Pal Maleter sa renunte la azilul politic oferit de ambasada iugoslava, in 1956, si sa se predea sovieticilor). Se cunoaste urmarea. Iar Ana Pauker , ”Tovarasa Ana”, era vasluianca, ba si fiica de rabin. victima, pina la urma, a unui roman get-beget, dreptu-i, dar mai stalinist si mai cinic decat ea, Tovul Gigi Dej, impreuna cu care bagase spaima, prin rima imperfecta, ”in burgheji”.

 • Capitanul Raevski

  Sa deducem.d-le Manu, ca Stalin a fost mai abil decit ei? Ca i-a folosit pe ”alogeni”, pentru a deturna asupra lor nemultumirea populara ce-i revenea de drept dumnealui, apoi i-a lepadat/marginalizat/pensionat ca pe niste slugi nemaitrebuincioase? De vreme ce si un autohton ca Gh.Gh.Dej se dovedea apt ”a se farcir les basses besognes de l’edification multilaterale du socialisme vernaculaire”, nu-i asa? Am I wrong?

 • Bob Negruzzi’s Cousin

  Il est poete a ses heures (voire meme a 16 heures) messire Pierre Manu? Nu vedeti ce frumos rimeaza: ”Deasupra sta poza/Lui Baruch Spinoza”? Poet, poet, la fel de enigmatic uneori cat Mihai Rogobete, also known as Don Miguel de Rogobete y Drobeta, un intervenient rar -- dar pretios -- de pe acest blog eminamente tudoranic.
  [Stiti intimplarea cu Marin Sorescu si poetul Pierre Emmanuel, iudeu convertit la catolicism? Frantuzul il intrebase pe oltenetelui nostru daca nu are cumva stramosi evrei, eventualitate in care i-ar fi putut procura nu mai stiu ce bursa ori invitatie importanta in Hexagonerie. Interogat de un prieten, la intoarcerea in tara, ce i-a raspuns, MS, cu viclenia-i cunoscuta, raspundea: ”Am lasat-o incurcata!”]

 • Shova Gruzinul

  Aveti dreptate. Dar poate, cindva, o sa-i vina rindul si Baraganului adevarat, al lui Paul Goma ot Latesti, nu al lui V.M.Galan (romancierul colectivisto-realist), Baragan reconstituit profesionist, cu documente de arhiva si fotografii ale deportatilor, in cartea universitarei timisorene Smaranda Vultur. LATESTII lui Goma pot fi cititi si pe Internet. Merita, zau.

 • Le Male Honnete/Masculul Onest

  Shakespearean? Sau proustian? Decideti-va, rogu-va!

 • Le Bas Beau/La Basse Belle

  Episodul babelic, beleaua umanitatii. Noroc de vorbitul in limbi si fagaduinta Paracletului!

 • Peter Manu

  Era un citat, vere. Dl. Tudoran stie restul versurilor.

 • chouchou

  Mai e una pe tema asta, tot hexagonală:

  Atunci cînd o militantă feministă din Franța, care ținea un discurs în fața unei adunări pe tema eliberării femeilor, a afirmat că “Există doar o foarte mică diferență între bărbați și femei”, un bătrînel francez din public a țîșnit în picioare strigînd fericit “Vive la petite difference!”.

 • oy vey

  Comic e ca dl Manu, un evreu, îi înfiereză pe români pentru că nu le
  plac alogenii. (Ar trebui să le placă? De ce? Unde scrie? Altora le
  plac?) Păi, eu am avut un coleg de clasă născut din tată evreu și mamă
  creștin-ortodoxă. Verișorii lui, fiindcă frații tatălui său nu
  comiseseră crima de neiertat de a se căsători cu românce, plecaseră în
  Israel, iar el, deși ar fi vrut, nu avea cum. Legea NU PERMITE. Israelul
  e o țară total impermeabilă pentru non-evrei, așa că nici nu se pune
  problema de a fi un stat tolerant cu alogenii pentru că ei nu există.
  (nu e nevoie să mi se explice că 20% sint arabi in Israel, cunosc…)

  În
  timpul ăsta, masiv beșteliții români pentru xenofobia, antisemitismul,
  criptoantisemitismul și rasismul lor fără pereche acordă cetățenie
  oricărui masochist dornic să se îngroape într-o țară fără speranță ca
  România. De oriunde ar veni el. Iar culmea antisemitismului e că, deși
  în România au mai rămas doar cîteva mii de evrei, majoritatea
  pensionari, în ultimii 25 de ani aproape toți au fost miniștri și
  parlamentari cel puțin o dată. Restul împușcă francul prin redacții sau
  dirijează arta și cultura. Ba am mai și apelat la unii evrei puțin
  plecați ca să ne explice ei ce și cum a fost comunismul. Și tot nu e
  bine. Încă nu e destul.

  Dar ce contează faptele pentru un troll de doi bani…

  P.S.
  Don’t feed the trolls!

 • Dezideriu Dudas

  Se pare ca eu sunt un fel de Radio Erevan. Eu cred exact invers…Prea se vorbeste ” in limbi” fata de “kakistocrati”….Cred ca sensul biblic nu era doar la nivelul “Ana are mere” sau, in context, “ia mistria , da mistria”…Sau in actualizarea occidentala de azi, la nivelul ” comunicarii”. Tine, cred, de o intelegere profunda a destinului uman comun. In acest sens, nu doar ca nu traim un timp rabinic ci unul profund babelic. Noroc de cei aflati si in timp nefestic, ca mai uita, ca doar nu le poate face Babel sau Rabinu’ lista ca nefasta… Daca Paraclet inseamna coborarea Duhului Sfant asupra noastra, un fel de “mangaietor, consilier, avocat”, nu cred ca e de-ajuns. Ma gandesc ca DNA-ul nu-l lasa pe avocatul Pavel Abraham sa reprezinte atat denuntatorul cat si denuntatul ( iar Pinalty nu renunta la 11 m. desi blatul pare cat tot terenu’ -- da’ daca nu “s-a prins” el nea’ Dan…)…. Iar acesta solicita “pronia divina”…Un fel de, am ajuns de unde am plecat…. Cam asa vad eu Babel-ul. Babela insa, sigur ne-ar da o lista…N-ati auzit ca si Hellvig tot la Babela s-a gandit prima data in “lupta pentru SRI” ?

  Babela Hun

  P.S. Bre’… si nu-i nimic dictatorial aici ! Stiti ca listele ni le facem singuri ca sa scapam…
  Daca nu ma credeti, (re)cititi Machiavelli -- ” Belfagor arhidiavolul sau Povestea dracului care si-a luat nevasta”. Daca nici nea’ Niccolo nu “le are”…. Dom’Neamtu Tiganu e doar un epigon, e drept, talentat, in plus si neamt, desi tigan…

 • Dana (Mara)

  “In istoria umana interpretarea abuziva devine reala”. Daca ar fi sa-l invocam si pe Culianu cu “Pacatul impotriva spiritului.
  Imi pare ca si dnul Peter Iancu de la “DW” are reflexe si puseuri de interpretare abuziva desi pe termen lung toata aceasta munca este contraproductiva. Pentru ca daca punem o concluzie tot din carte “Dar, crede Eco, lipsa de adevar nu poate avea nesfirsita putere de convingere”.
  Oare daca tot sintem in epoca calculatoarelor si tehnologiei avansate, sa facem un exercitiu de onestitate si imaginatie si sa ne punem ochelarii 3D ai tovarasei de viata a lui Casaubon -- Lia, care dupa traditia ebraica incarneaza bunul-simt pamintesc.
  PS. Fara nici o intentie malitioasa sau provocatoare cum ar putea genera imediat ca un reflex suspiciune abordarea unui astfel de subiect, va intreb omeneste cum vi s-a parut confruntarea de ieri de pe “Arutz staim” (postul 2 tv) a politicienilor israelieni aflati in confruntarea la alegeri? Eu nu imi permit sa comentez, dar oferta nu este prea generoasa -- domina “linia” dictata de partidul religios ultra-ortodox Shas cu Avigdor Lieberman (Funar este copie palida) plus lupul tinar Naflali Bennet care s-au napustit pe biata reprezentanta a Meretz dna Zahava Galon si pe reprezentantul “minoritatilor” un modest “Aiman” intr-un mod ingrijorator pentru evolutia unei democratii care este floare rara prin aceasta parte a lumii si ar putea fi si ar fi de dorit sa fie un exemplu. Ar fi interesant sa vedem si in presa din Romania analize obiective, pertinente si de bun simt si pe aceste subiecte care ne deschid orizontul de cunoastere si intelegere.
  Numai bine.

 • Gheorghe Campeanu

  El Macho Honesto/ Il Maschio Onesto…..

  Shakespearean era un evident (a mon avis) diagnostic de “moeur” caracterial (nu ca cel desprins din “Moeurs des sauvages américains”) pe care mi-l asum, in timp ce “Proustian” este un compliment comis à la rigueur de scriitorul Mircea Caratarescu, pe care cel in cauza l-a acceptat si adoptat cu recunostinta. Cu voia Dvs., decizia nu-mi poate apartine

 • Gheorghe Campeanu

  “Facts are stubborn things” spunea unul din inteleptii parinti paterni ai natiunii (americane). Daca brinza de Braila era facuta in anii luminosi la combinatul de produse lactate din Slobozia ea inceta sa fie de Braila? Daca Mimi lucra la Laboratorul Subteran de Fabricare a Bombei Atomice in Romania, era oare fiziciana nucleara? Cind in timpul penuriilor atroce ale acelei perioade se spunea ca in casa sint 20 grade (10 intr-o camera si 10 in cealalta) care era de fapt temperatura? Daca in schimbul unui tricou al Stelei l-am definit pe buclucasul Gigi Becali drept “om politic crestin-democrat”, putem cativa ani mai tarziu sa-l infieram (fara contextul istoric “contrafactual”) pe Crin Antonescu pentru ca a primit poate mai multe tricouri de la Becali in schimbul primirii in PNL?
  Factual vorbind, care este legatura logica sau cel putin implicita a remarcii despre alogeni cu discutia despre rolul calauzitor al domnului profesor Tismaneanu in “organigrama”?

 • Gheorghe Campeanu

  Agreez schimburile cu Dvs., dar din pacate nu vad cum as putea raspunde intrebrii(lor) din PS. Sint practic analfabet in legatura cu contextul electoral din Israel. Citesc rar despre confruntarile politice de acolo, si deci ar fi o dovada de impolitete sa comentez. In rest, interventia pe care o facusem era modul meu de a-l trage amical si cyberspastic de siret(uri) pe dl. doctor Manu.

 • jerar jenet

  Nu era un citat, de vreme ce nu l-ati ghilimetizat, ci un hipertext aluziv sau, poate, chiar un plagiat. Daca DT l-a recunoscut, ramine doar un hipertext aluziv. Dorin Tudoran decide.

 • Bogdan Cojocaru

  Cand EU si-a dat seama ca a fost o papusa s-a razvratit impotriva papusarului. Si Base a fost papusa. Ce sanse au papusele sa se razvrateasca impotriva papusarilor? o explicatie a faptului ca lucrurile astea se intampla abia acum este ca daca se dadeau pe piata mai devreme, ponta castiga alegerile. Si nu ar fi fost bine. deci papusarul iscusit a exploatat ce mai ramasese din putirinta papusii base ca ponta sa nu castige. o data scopul atins, s-a putut da pe piata tot scandalul. si lui base i s-a demonstrat ca nu a fost decat o marioneta. Una destul de buna ce-i drept.

 • Dezideriu Dudas

  Raportat la puterea reala EU stie ca a fost, este si va fi o
  papusa. TB nu cred ca a crezut vreodata ca a fost, este sau va fi papusa. Cel
  mult, poate a crezut ca a fost… , dar odata ajuns nr.1 cred ca a fost convins
  ca va invinge ( de unde si forta si eficienta lui ). Cand si-a dat seama ca nu
  va putea invinge, a propus meci nul. Ceea ce marii competitori au trebuit sa
  accepte. Oricum la politica interna ei erau nuli. Pentru rezultatul final a
  trebuit sa intervina si componenta externa….Nu mizati pe faptul ca Ponta este
  terminat si TB beneficiaza de resurse nelimitate de bunavointa….Marii competitori,
  “sistemul” ca rezultanta pana la urma, sunt foarte creativi…E drept, rezultante
  surprinzatoare nu pot aduce decat “noii actori” ceea ce poate demonstra
  cerbicia cu care sistemul se capaciteaza impotriva lor. Ultimul “mare actor” au
  fost cei 7,4 milioane….Doru Stanculescu ( Cenaclul Flacara ) imi spunea ceva de
  genul : Ce putem face noi 10-100 hai sa zicem 1000 de oameni care vorbim si ne
  auzim intre noi cand am fost 7,4 milioane si am fost degeaba…Ce era valabil si
  atunci insa este valabil si acum…, daca pleaca “dictatorii”, “sistemul”…noi, “democratii”,
  cu ce venim ? Adica, acum, la ce bun Ponta presedinte, pentru a se schimba
  radical sistemul de ordine publica, siguranta si securitate nationala, sau, la
  ce bun, schimbarea PSD de la guvern, pentru a se schimba…., ce, cum, in ce coordonate,
  cu ce tinte, etc., etc., etc., etc, etc,….Scuze ca trebuie sa (va) obosesc….Ca
  altfel iar trecem la schimbari radicale fara a modifica de fapt nimic.

 • Peter Manu

  Adularea presedintelui, intr-o tara ca Romania, nu este numai spontana, ci si (sau mai ales) organizata.

 • Corect. Diferenta intre ce afirmati dvs si ce afirma altii pe acest forum este legata de numele “sefului de rând”. Dvs. îl numiți pe Gabriel Liiceanu. Alții -- pe Vladimir Tismăneanu. În pofida vitezei cu care Gabriel Liiceanu încearcă să se apropie de performanțele lui Vladimir Tismaneanu, cred ca (,) ceilalți (nu dvs.) au dreptate. VT a câștigat, de mult, această cursă. 10 ani de prestație săptămânală (ba, uneori, chiar de cîâteva ori pe săptămână) înseamnă o muncă foarte greu de egalat.

 • Ultor

  Macai a frustrare? Tine-o tot asa…

WP Admin