≡ Menu

Bandiera Rossa

 

azi

1   mai   2011

&

SOCIETATEA CULTURALĂ

“CONDIȚIA ROMÂNĂ”

vă prezintă


BANDIERA   ROSSA

varianta

ION BARBU


click-uiți

link-ul de mai jos

cu fermitate muncitorească

Bandiera Rossa 

 

 • Florin Iaru

  Oof, numai eu, cu mac, tre’ să folosesc o maşină virtuală!

 • mariana

  Fiind vorba de dl. Barbu, fermitatea mi-a venit spontan, curajul… mai agale de oarece sistemul de protectie mi-a trimis 3 avize sfatuindu-ma s-o las naibii de bandiera rossa ca-mi primejduieste computerul.
  Deci n-am scapat definitiv…
  * * *
  Ca intotdeauna, lucruri interesante si originale. Complimente.

 • fumurescu

  same here! Pare-se ca Bandiera Rossa e periculoasa pana si in mediul virtual! 🙂

 • Dorin Tudoran

  @ fumurescu

  pai, cam e…

 • Florin Iaru

  L-am scanat… N-are nimic, sau i-o fi scos gărgăunele din vintre…

 • Dorin Tudoran

  @ Florin Iaru

  Ce ai scanat?

 • mariana

  Legitima intrebare !
  In limba italiana “scannare” inseamna “a lua gatul” ! Cu ultimele evenimente, precizarile sunt de rigoare. E drept ca mai inseamna si “a injunghia” si deci, ne putem linisti : gargaunele a fost scos din vintre ! Da’ din care vintre ??

 • elena

  daca tot e vorba de precizari…gargaunele (probabil, pina la scoaterea din vintre)…a dat iama si prin comentarii? (ma refer la postarea mea matinala)

 • How much is a link to your site? My site http://yahwe.ru/

 • ir

  Care precizari ,dom’le ? E u m-am lamurit…de fapt , m-a lamurit “camaradul ” Barbu.Ne intoarcem …….virtual ? carevasazica la bandiera rossa ,sau la drynkul ***”Madalina “,caci in fata ne asteapta “BANDA B>U>B” . MaRsalier monser ,macar pe urmatorii patru…ANI.
  Am zis ca sa va spun, caci ,omul cu bine si cu pace ,m-a’ntelegi devine ca poate ,pentru care ,cum sa zic?-sa fie cu bine si cu multumiri realizatorilor ,si nu in ultimul rand copiilor.Fantastici.
  La multi ani,de ziua celor care inca mai si muncesc ,deadevaratelea.

 • Radu Humor

  @ ir
  Vezi c-ai uitat-o pe Anastase , asa ca-i…… BUBA !

 • Daniel StPaul

  Bandiera asta “mi-a cauzat”; am vizionat-o fara sonor, nu stiu de ce, ori mie si eventualul sonor mi-ar fi importat pentru ca titlul marsului de-aci a fost o madeleine a madeleinei din Vinohradska. Am prins un pic de italiana, cit sa nu ma pierd, de la Giornale della siesta di Radio Praga (transmissione per l’estero de la radio cecoslovacca).Era in vremea Primaverii de la Praga, eram doar scoler marunt, nici macar la liceu, dar la emisiunea asta, esentialmente de muzica ITALIANA la cererea emigrantilor italieni din Vest pentru cei lasati acasa, se putea asculta , peste saptamina o ora, in weekend trei ore de muzica macaroneasca (asa eram insultat de amici, care-l ascultau pe Cornel Chiriac, la vremea aceea inca la Bucuresti) . A venit apoi un august, ceva inainte de 23, si am inteles ca Radio Praga trebuia sa se mute zilnic in alta casa de pe dealuri. Nu mai era muzica, citeva zile se tot vorbea, se mai auzeau si impuscaturi. Cineva traducea din spusele lui Dubcek :” questo è accaduto senza nostra conoscenza e contro la nostra volontà.” Apoi a fost tacere pina cam pe la vremea cind noi ne-am inturnat la scoala, in septembre. In primul weekend in care s-a reluat giornalul, un emigrant a cerut pentru cei de-acasa, ati ghicit, Bandiera rossa…. Am ramas cu Il Giornale pentru ca acolo ii intilneam pe Modugno, Bobby Solo, Gigliola Cinquetti, Mina, Ricchi e Poveri, si mai citi…, macar ca Bandiera rossa parea sa nu poata fi debulonata din cererile emigrantilor. Mai era si Milena, la presentatrice, nu cea a lui K (mi-a trimis odata un pin cu Radio Praha, o ilustrata cu sediul lor din Vinohradska, si o poza de-a ei –dezamagire, purta ochelari mari, era bruneta, cu par cret si nu blonda aramiu bronzata, cum mi-o imaginasem, ba, era si cam coapta pentru mine-. Cum repetitio mater circumvolutionis est, Bandiera rossa si-a sapat si el/ea santuletul in memorie. Oricit de necopt voi fi fost, pina azi nu pot sa uit ca marsul asta mi-a virit in glagore, cu versu-i final, si exemplul cel mai percutant de asociere oxymoronesca: “Evviva il comunismo e la libertà!”

 • Dorin Tudoran

  @ Daniel StPaul

  Pacat ca nu puteti asculta banda sonora…

 • Daca_nu_nu

  Copiii aceştia sunt senini, candizi, neprihăniţi, nişte copii acolo, ce mai atâta vorbă… Eu nu ştiu dacă au înţeles ceva din jocul acesta. Sincer, e prima dată când aud marşul acesta, de care, până acum, habar n-aveam că există. Dar, la fel de sincer, nu cred că mi-aş lăsa copilul să participe la un astfel de proiect, oricât de bine intenţionat ar fi (şi nu mă îndoiesc că este). De ce? Pentru că marşul este de felul lui mobilizator. Că aşa-i marşul, bată-l cucu lui să-l bată… Or copiii, săracii, prind ce le spui, că mintiuca lor e ca un burete.
  Nu ştiu dacă mesajul acestui material este numai acela că ne-am întors la „bandiera rossa” -- cum, de altfel, bine s-a spus mai sus -- ori că n-am fi plecat niciodată de-acolo. Şi asta, desigur. Dar cred că materialul vrea să pună în evidenţă şi imensa incompatibilitate între nişte minţi cruduţe, deschise, vioaie, curate, şi un mesaj care vrea cu tot dinadinsul să se insinueze. Pentru mine este limpede că pruncuţii aceia, cu toată recuzita şi cu tot efortul, habar n-au ce pericol poate zăcea în joaca aceasta nevinovată a lor. Poate chiar din acest motiv ideologiile îi ţintesc în primul rând pe neprihăniţi, mai ştii…

 • i.r

  @ R H
  Multumesc, deh varsta,dar cei din urma se duc sigur in puscariile pe care si le pregatesc ,dar pentru fff multi A.N.I.
  @ Daca nu ,nu.
  Nu vedeti ca asta se incearca .Vor sa scada varsta de participare la vot.
  Foarte clar mesajul ,atentia trebuie sa fie deacum incolo a noastra.
  Aveti fff mare dreptate ,chiar nu este o JOACA.
  Sa mai auzim si de bine ,dar cu urechile ciulite.
  Ce ne mai pregatesc ,bibicii ???
  Multumiri dl D.T, tineti-o tot asa ,altfel vom …maR ..s’ la cotet.
  Cu grijii…ANII ,(asa le zicea bunicul prin ’59) pentru potentatii vremelnici.
  Caci ,Vorba cantecului…Romanul .. nu piere si nici nu va pierii..
  Hristos a inviat!

 • i.r

  @ Daniel StPaul
  Defapt nu-ati pierdut nimic, ati pierdut probabil “gustul “asocierii libertatii din muzica mobilizatoare ,de idealul la care toti romanii tanjau.. senzza ,“Evviva il comunismo e la libertà!”

 • Mitica

  Avanti popolo a la riscosa,
  Bandiera Rossa, Bandiera Rossa.

  Frumoase vremuri. Eram in tabara si invatam “din cintecele popoarelor”.
  Eu recunosc cinstit ca imi placea foarte mult melodia asta.
  Mai ales ca marsul bulgareasc sau ala unguresc nu sunau asa de melodios.
  Pacat ca au venit uni si vorba lu “Nea Nelu Cotrocelu” si au intinat idealurile..
  Si a mai venit si unu Cronos care m-a facu din pioner pensionar.

Next post:

Previous post:

WP Admin