≡ Menu

Anunț umanitar

Circulă fără șofer un Trabant furios. Pârâie, scoate fum din toate încheieturile, sfâșie de pe el hălci de carton presat, încalecă oamenii pe trotuar și scoate limba la ferestrele librăriilor.

S-a solicitat ajutorul unei firme specializate în depanarea și  colectarea trotinetelor cu patru roți. În același timp, paramedicii doctorului Arafat se pregătesc să preia obiectul cu delicatețe.

Cauza incidentului pare a fi frâna: unii sunt de părere că drăcia a rămas fără lichid de frână, alții că i s-au topit plăcuțele de frână, iar  mecanici de top cred că nu a avut niciodată saboți de frână.

Copertă & Copyright 2012 - ION BARBU

C-o fi tunsă, c-o fi rasă, s-au făcut intervenții la Mărcuța unde pacientul va beneficia de asistență gratuită, y compris saboți. Va fi sedat și readus la realitate, treptat-treptat, pentru a nu mușca mobilierul.

Va fi anunțat că i s-au acordat Millenium Technology Prize pentru inventarea World Wide Web-ului, Nobelul pentru descoperirea dinamitei, Oscarul pentru animație și Pulitzerul pentru primele două silabe.

Medicația i se va administra pe două căi. Orală – drageuri din albuș. Oficială – decorații din gălbenuș. Un apel umanitar încurajează donarea de saboți.

E nevoie de cât mai mulți saboți, fiindcă lemnul nu mai e ce-a fost cândva.

 • M-am prins: e o drona!

 • Florin Iaru

  Fain, dacă aş bănui al cui e şoferul fără Trabant sau viceversa. Persoană însemnată, bănuiesc!

 • S-ar putea sa ma insel, dar cred ca litiul ar putea stabiliza functionarea sabotilor care, altfel, ba se cred de Mercedes, ba de Trabant. Si, in afara de litiu, solicitudine… daca se mai pot gasi unele rezerve ad-hoc.

 • Dorin Tudoran

  @Florin Iaru

  Da, insemnata doar ca semnul, desi speram sa fie de bine, e de rau…

 • Dorin Tudoran

  @No Name/ DP

  S-a incercat in fel si chip, metal dupa metal, dar franele draciei se descalta de saboti cat ai zice peste…

 • InimaRea

  Un nepot de-a’lu’ Tudor Musatescu s-a facut scriitor de romane politiste, al carui erou era el insusi, dimpreuna cu un Tabant cu inima de Lamborghini Espada (sau de Ferari? Uite ca nu mai stiu sigur, da’ sigur era o inima nepotrivita rau caroseriei). Era un Trabant clasic romantic, un Quasimodo pe 4 roti mititele da’ sprintene-foc.
  De-ati calatorit vreodata c-un Trabant, stiti ca te scutura pe sosea de parca-si calca pe ochi. De-aia si pretindea autorele ca Trabantul sau mai mult zbura decit rula, cind ii dadea eroul gaz pe masura pohtei monstrului pitit sub capota.
  Un motor rasat merge doar cu benzina nec plus ultra. Da’ Trabantul din poveste cic-ar fi consumat si foarte mult ulei -- atavic, probabil.
  Ori era autorele autoironic, ori Trabantul sau era ca o prevestire, asa -- de ce va sa fie cind pui la un loc o inima nobila si-o caroserie de doi bani. Ca-n orice fabula, raul triumfa moralizator. Aici, inima-si pierdu de tot nobletea, ajunse a regreta vremea cind batea in doi timpi. Ramase caroseria de ea, saraca…

 • neamtu tiganu

  d.p.dv. ingineresc sistemu de frinare e f. simplu, un cablu care trage o pirghie care apasa niste saboti sau butuci, ma rog, exista si o varianta mai poetica, hidraulica, da puse una peste alta nu cred ca un asemenea sistem ar merita atentia unui poiet, cu exceptia cazului in care acest poiet e, cum zicea Stalin, sau parca Lenin(!?), un mecanic al sufletelor.
  Pe undeva insa, descrierea sufletele chinuite chinuie sufletele sanatoase… da ma rog, se pare ca nea Dorin are, in ultima vreme, niste gusturi morbide.

 • napocitaniu

  dom” tudoran,

  inseamna ca v-a supalat rau de’i inchinatzi o astfel de bijuterie, d’aia nici nu incerc sa fac nici o glumitza pe seama sabotzilor cu iz de scrumbie de dunare!

 • Dorin Tudoran

  @ neamtu tiganu

  Asta e: mai gustam, mai… “morbidam” o data, dar, pana la urma, ne lecuim…

 • Dorin Tudoran

  @napocitanu

  Nu pe altii sunt suparat. Pe mine sunt supart, fiindca tot ma fac a nu pricepe cat adevar sta in vorbulitza “facerea de bine….”

 • mihai rogobete
 • Justerini & Brooks

  “Pe mine sunt supart, fiindca tot ma fac a nu pricepe cat adevar sta in vorbulitza “facerea de bine….””

  Sunteți mai mulți, dacă asta e o consolare. Ați putea forma, hăhă, o echipă de football… poate chiar doo…
  În fond, ce atâta supărare? Faceți parte dintr-o galerie ilustră: de la Nichita Stănescu și N. Manolescu la Neamțu Țiganu, Motanul Încălțat, Roadrunner, Sorin Cucerai și… și… și…

  on topic :mrgreen:
  " rel="nofollow">

  P.S.
  Șpilul e aici: “Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană.” Iar întrebarea e: ce a fost înainte, Filantropica sau… ?

  P.S. Un J&B virtual la toată lumea! Cheers!

 • Florin Iaru

  Păi hai s-o luăm sistematic. Poate ţineţi minte povestirea lui Čapek, aia cu “tu, gît de lebădă, voi, sîni şi tu, tobă”, o poezie care îngloba, în toată această simbolistică agresiv erotică, numărul unui automobil ce provocase un accident mortal, adică numărul 235…
  Trabant gălăgios şi fără şofer. Adică unul care se mişcă fără minte şi dă din gură fără creier. Scoate limba la ferestrele librăriilor pentru că şi scrie. Dar e scriitor?
  Apoi, a rămas fără lichid de frînă, ceea ce înseamnă că, în ultima vreme, vituperează sau mănîncă căcat.
  Dacă medicii îi promit marea cu sarea şi îl liniştesc, că el e primul care, atunci chiar asta ar trebui să fie: primul (crede el), întîietorul care… ce? Care primul ce?
  Partea cu saboţii mă încurcă, tocmai fiindcă nu ştiu la care semnificaţie se opreşte autorul. Saboţii de frînă sau saboţii de lemn? Autorul zice lemn, să fie Olandezul zburător?
  Din păcate, eu nu citesc bloagele sau forumurile care nu-mi plac. Mi se pare o pierdere de timp. Mă dau bătut.

 • Gellu Dorian

  Şi totuşi Trabant-ul a fost cea mai lunga maşină: 12 m cu tot cu fum!
  S-a spus “arhitect al sufletului omenesc” -- acesta a fost Ceausescu, un alt fel de Trabant, cred ca un soi de Lăstun, care a lăsat o dîră imensă, interminabilă, de emanaţi. Chestiunea e că pe şoselele noastre nu ţine niciun fel de frînă. Şi asta pentru că nişte ne-înfrînaţi au transferat betonul pentru vilele lor.

 • AVP

  Multumesc celor care s-au abtinut sa comenteze acest imprudent text // Your friend, avp

 • @) Dorin Tudoran

  Domnule, foarte tare text, o mica bijuterie chirurgicala. Sint curios daca impricinatul -- nu stiu cine este, dar imi dau seama ca unul trebuie sa fie -- va aprecia calitatile artistice ale textului… Iti trebuie multa detasare de sine sa poti aprecia asa ceva daca te priveste!

 • Ioan Costea

  Un văr avea un Trabant Combi „mioritic” -- deal-vale, n-avea treabă! Da’ mă tem că nu știa scoate limba la librării. De’, nici Trabantu’ nu-i perfect…

 • Dorin Tudoran

  @Justerini & Brooks

  Nu stiu ce li s-a intamplat celor in echipa carora m-ati inclus. Despre Motanul Incaltat si Roadrunner chiar nu stiu nimic.
  Mare actor Gheorghe Dinica. Nici cu Mircea Diaconu nu mi-e rusine.
  Deh, daca dupa ’89 unii dintre noi n-au inteles ca nu se poate trai doar din carti (cu exceptiile de rigoare, asta se intampla peste tot in lume) su multe de patimit.

 • Dorin Tudoran

  @Florin Iaru

  Nu trebuie sa fii scriitor ca sa scoti limba la ferestrele librariilor. Cei cu “Noi muncim/Noi nu gindim” nu erau scriitor si tot au scos limba (si maciuca) la ferestrele librariilor pina le-au spart.

 • Daca_nu_nu

  Vedeţi, domnule Padină? Noi ne-am abţinut. Şi v-a picat bine.
  Oare dacă aţi fi făcut şi dvs. la fel, nu ne-ar fi picat bine tuturor?
  Am fi omagiat cum se cuvine un mare scriitor, am mai fi citit o poezie, am fi ascultat şi ceva muzică etc. Aşa, iată unde am ajuns.
  Asta e, omul, cât greşeşte,-nvaţă!

 • Dorin Tudoran

  @avp

  Iti public acest mesaj doar pentru ca nu am apucat sa-ti spun ca nu mai esti binevenit pe acest blog.
  Cateva lucruri:

  1. Al cui “friend” te declari e greu de inteles. Al meu sau al celor ce s-au abtinut sa comenteze textul?
  2. Cum ramane cu cei care au comentat textul? Ei vor fi devenit dusmanii dumitale…
  3. Vorbind despre “imprudenta” altora arati cam ca Bula incercand sa explice diferenta intre termeni categorematici si termeni syncategorematici stabilita de gramatica elenilor antici.
  4. Prudent, nevoie mare, ai scos capodopera lui CC despre “DT si masturbarea intelectuala” postata pe Olelie Lie. Cam tarziu -- am salvat capodopera.
  5. Daca prin “text imprudent” incerci cumva vreo amenintare, nu stiu cum vor reactiona cei care au facut imprudenta sa comenteze textul meu, dar ar fi trebuit sa stii deja ca eu, unul, nu reactionez foarte dragalas in fata amenintarilor.
  6. Dupa un raspuns al meu la un mesaj postat de dumneata la Serban Foarta -- Opera Omnia, te-ai repezit pe Olelie Lie sa te autovictimizezi ca nu ti s-ar fi dat, ci ti s-ar fi luat:

  http://olelielie.wordpress.com/2012/03/30/nu-mi-s-a-dat-ci-mi-s-a-furat/

  Nu ti s-a dat? Uite, iti dau eu aici: privilegiul de a nu mai trece cu bagatul de strambe si alte aiureli pe acest blog.

  7. Ca sari din pudriera de la Olelie Lie si vrei sa ne lasi a intelege ca “Eu sint Bibicul…” este un gest de bravura care te priveste.

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  Nu stiu pe cine priveste acest text, dar am senzatia ca un anume om sare din pudriera si tipa “Eu sint Bibicul!….”
  Dupa care altii se fac vinovati de imprudenta.

 • Daca_nu_nu

  Am intrat pe link şi-am văzut un comentariu scris de madam @ Stely (sau cum o cheamă). Scabros! Apoi aici niciodată n-au fost lansate aluzii atât de murdare… Foarte urât! Era de preferat o înjurătură sănătoasă şi cel puţin rămânea cu faţa curată…

 • Dorin Tudoran

  @Daca_nu_nu

  M-as bucura daca dl Padina ar avea curajul sa faca “imprudenta” de a reposta ce-i aprobase ulterior lui CC.
  Citat din textul dlui Padina:

  “…că-l felicitasem şi eu pe Foarţă pentru ceea ce mi-a plăcut, iar pentru ceea ce nu mi-a plăcut, am fost sincer şi atât.”

  Despre asta era vorba: nu i-a placut ca a primit premiul atribuit de o revista care nu i-a publicat lui un text. Si, da, cu multa “diplomatie”, asta era cel mai potrivit moment sa repuna pe tapet refuzul acelei publicari.

  Ar mai exista o intrebare: dar daca Observator cultural publica textul dlui Padina, mai credea poetul ca revista este una de “bucale”?

  Evident -- intrebare pur retorica.

 • @) DT

  Interesant! desi imi dadeam seama ca pleaca de la unul sau mai multe personaje reale, eu nu m-am gindit la cineva anume. Insa daca se recunoaste cineva, nu prea mai este nimic de facut. Iar daca se recunoaste cine spui, atunci, nu prea vad motiv de suprare, de vreme ca, de ani de zile, varsa tone de rahat in capul tuturor, dupa inspiratie de moment si diverse impulsuri -- care nu-i recunoaste nu meritele reale, ci excpetionalitatea, care i-a luat nu stiu ce premiu, care nu e indragostit orbeste de cei pe care-i iubeste el… Si, pina la urma, cum aflu, nu sint citeva ore de cind e postat acest post, si dlui laolalta cu fanii dumisale deja riposteaza! Acum, ma tem doar ca te vei trezi cu probleme de la altcineva scapat imprudent in acest spatiu in care, dincolo de diversitatea de optiuni, de opinii, se pastreaza un aer de urbanitate…

 • Daca_nu_nu

  Domnule Tudoran, viaţa ne dovedeşte, iată, încă o dată -- ca şi când ar mai fi fost nevoie -- că există oameni cari râvnesc la ceva ce alţii obţin fără să alerge de nebuni după ceea ce au obţinut. Nu premiul revistei îl face mare pe poetul Şerban Foarţă, ci, dimpotrivă, acest premiu i-a fost acordat pentru că poetul este cu-adevărat deosebit. E greu să-i faci pe unii să înţeleagă astfel de lucruri…

  http://it.wikipedia.org/wiki/Nondum_matura_est,_nolo_acerbam_sumere

  Am cunoscut cu toţii tot felul de persoane care ne vor fi spus, în timp, că „trebuie să trudim”. Asta-i o frază care, pe mine, una, mă scoate din minţi! Trudeşte, frate, n-ai decât să te omori! Niciodată nu vei înţelege că pentru mine e o plăcere ceea ce, pentru tine, văd că este o trudă… Greu pe lumea asta.

  Mie-mi pare rău că dl Padină s-a dovedit -- încă o dată -- incapabil să întoarcă o situaţie în favoarea d-sale. Dacă are o versiune proprie la Cântarea Cântărilor, aşa cum a spus @Lucid (şi-l cred), ne-ar fi putut lăsa pe toţi buş-be-he-he, venind cu un fragment. Şi de-acolo, am fi putut porni cu altă discuţie frumoasă etc. Dar aşa e unii, că să-i faci… Nasol momentul, mişto coliva, vorba aia.

 • napocitaniu

  dom’ tudoran,

  ma credetzi ca am ceva emotzii din cauza faptului ca nu stiu exact daca m’am abtzinut sau daca nu m’am abtzinut, desi nenea doctoru’mi zicea odata ca nu’i bine sa ma abtziu, asa, in general?

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  NU, nu la acest post s-a “ripostat”. S-a “ripostat” …inaintea aparitiei lui. S-a “ripostat” dupa comentariul meu pe forum la postul despre Serban Foarta, comentariu in care puneam la punct “imprudenta” de a vedea pe cineva vaitandu-se iar ca Observator cultural nu i-a publicat un text…!?!

 • Stana & Brana

  @Daca_nu_nu # 23

  “Dar steluta cea de sus/
  Oare ce-o avea de spus?/
  Trabantelul, spune ea,
  Baga fum in mintea mea”

 • Dorin Tudoran

  @napocitaniu

  Ma abtzin sa te ajut ca trebuie sa fug in oras.

 • Justerini & Brooks

  Florin Iaru,

  “Apoi, a rămas fără lichid de frînă, ceea ce înseamnă că…”

  L-o fi băut.

  Încă o dovadă că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu. Păi, noi aveam, măcar, un standard de decență, o linie de conduită de la care nu abdica nici ultimul tractorist-sugativă de la Feroviarul: beam, și asta ne era deviza de bețivani demni care își înțelegeau menirea, “orice-de-la-lichid-de-frână-în-sus”.

  Mais où sont les ivrognes d’antan?

 • neamtu tiganu

  clarificari, “Motanul Incaltat si Roadrunner” au fost, sunt, niste personaje generoase, Motanu era chiar oltean, care au bagat cindva, ceva benzina si ulei in Trabant, cindva au observat insa, ca Trabantu suge mult, tare mult si produce nimic, doar fum..

 • Florin Iaru

  Ştrul deschide o baie publică în Dorohoi.
  Deasupra ei scrie:
  Intrarea generală -- 1 leu. Pentru proşti -- 2 lei.
  Trece o zi, trec două, trec trei. Intră lumea, iese…
  A patra zi vine şi Iţic. Se uită lung şi zice:
  “Da’ io de ce să plătesc doi lei?”

 • mihai rogobete

  Ştiam că, maşini de categoria B, trabanturile erau socotite balegorii auto, de unde impunitatea la călcat -- din cauza combustiei maniaco-depresive a motorului într-un singur timp trecut, dar cu aprindere în persecuţii -- în sens decapotabil, glorii, disidenţe, apeluri şi an-chete, cu tupeu de eşapament hărţuitor-contrapunctic.

 • Sorin Cucerai

  Inteleg ca e imprudent sa comentezi “imprudentul text”, asa ca nu ma pot abtine:).

  Felicitari, domnule Tudoran! Ma tem insa ca e degeaba… Singurul text potrivit pentru raposatul Trabant e tacerea. Sa fim parmenidieni, zic: despre nefiinta nu se poate vorbi.

 • Dorin Tudoran

  @Sorin Cucerai

  Amin!

 • Dorin Tudoran

  @ ALL
  1 Aprilie 2012 ofera performante de varf. Unele pot fi numite “Capodopere neintentionate”. Iata una aici http://olelielie.wordpress.com/2012/03/31/httpwp-mep2gah8-bj/#more-727

  Deci:

  1. Spre a dovedi ca nu i s-a dat, ci i s-a furat, V. Padina reia pe noul sau blog (Olelie Lie) un Laudatio pe care l-am scris in urma cu cativa ani. Poetul ma anuntase ca, in sfarsit, ii apar doua carti prin grija unor prieteni din Franta, parca, si avea nevoie de doua prefete – una de la Vladimir Tismaneanu si una de la mine. I-am scris textul cu mare bucurie, dar cartile de care-mi vorbise nu au aparut niciodata. Aveam sa aflu ca, de fapt, nici nu existase un asemenea proiect. In schimb, V. Padina a postat textul meu în mai multe locuri. Unul dintre ele este acesta http://dictionary.sensagent.com/viorel+padina/ro-ro/

  2. Citind ce am scris despre Viorel Patina si ce scriu de mai multa vreme pe acest bog, puteti observa cateva lucruri:

  -- In legatura cu Poemul de Otel, nu mi-am schimbat niciodata opinia;

  -- In legatura cu merítele reale (inclusiv cele anti-comuniste) ale lui Viorel Padina, nu mi-am schimbat niciodata opinia. Dar l-am descurajat permanent – in public si in mesaje prívate – sa un mai invoce si merite pe care nu le are.

  -- Laudatio pe care l-am semnat indica nu doar merítele literare si civice ale lui Viorle Padina, ci semnala si excesele comportamentului celui laudat. Nu este nimeni vinovat ca excesele s-au accentuat in progresie geométrica, practinc obliterand comunicarea poetului cu lumea.
  -- Cand scriam, despre Epistolarul sau ca este “halucinant, necuviincios si insuportabil de vindicativ”, am crezut ca V. Padina va intelege riscul de a trai pe buza neantului . Din “Impins si impingindu-se de unul singur intr-o solitudine sora cu nebunia”, V. Padina tine minte doar contributia celor ce l-au ajutat sa se scufunde, nu si prorpia-i contributie la acest dezastru. Mana pe care i-am intins-o atunci, cum bine dovedeste textul, era un efort de a-l ridica pe poet spre normalitate, nu sa-l imping pe fundul mocirlos al obsesiilor ce au istovit poetul, dar au consolidat vorbaria fara noima…

  -- Din textul lui Nicolae Manolescu despre Poemul de Otel, Viorel Padina citeaza, permanent, doar ce-i convine. Uita, tot permanent, de acel: “Se prea poate sa ramana singurul volum al acestui poet absolut extraordinar.”

  -- Nici Manolescu nu este vinovat ca a avut dreptate, nici eu nu ma simt vinovat ca, in loc sa-si implineasca talentul, V. Padina a tinut, si tine cu tot dinadinsul, sa desavarseasca tot ce a fost candva discutabil iar azi a devenit innaceptabil.

  -- In urma cu cateva luni, desi relatiile noastre erau mai mult decat hurducaite si blogurile sale inregistrasera triste campanii in care am fost facut cu ou si cu otet, Viorel Padina m-a cautat sa ma roage sa fiu de acord ca Laudatio sa fie reprodus intr-o carte ce va fi ilustrata de dl Devis Grebu. Am refuzat, din mai multe motive. Suparare mare.

  Iata motíve pentru care am refuzat:

  -- Colaborarea nu ma onora. Nu ma pot inhama intr-un proiect alaturi de un om care, fara sa stie cine sunt si ce fac, s-a angajat, pe unul din blogurile lui V. Padina in atacuri murdare impotriva mea. Cum nu-mi pot asuma riscul sa fiu balacarit, dupa ce mai fac un bine.

  -- Acel Laudatio imi fusese cerut cu ani in urma pentru o carte care nu a aparut vreodata. Fara sa-mi reneg opiniile despre Poemul de Otel si meritele reale ale lui V. Padina, de la momentul scrierii acelui Laudatio si pana acum s-au intamplat multe lucruri si textul ar fi trebuit “adus la zi”. Cel mai importanat dintre lucrurile intervenite “intre timp” este scufundarea lui V. Padina intr-un univers infricosator. Sa publici un text ca al meu spre a dovedi ca… sunt un pizmas e semnul unei innourari de care imi pare sincer rau, dar de care a venit timpul sa uit. Implacabil chiar asta inseamna – nimic de facut.

  Pentru ca V. Padina tine mortis sa se identifice cu Trabantul din textul meu, nu pot spune decat atat: nu cei care au intrezarit candva in tine un potential Ferrari sunt vinovati ca tu ai vrut si vrei sa-ti desavarseste destinul unui Trabant.

 • Sana & Brana

  @DT # 37

  D-le Tudoran,

  Si eu incep sa banuiesc ca sinteti masochist. Are dreptate Neamtu Tiganu sa va spuna ca aveti gusturi morbide. D-vs. chiar va faceti ca nu vedeti ca e vorba de ultima gioarsa de om? Nici ma-sa, nici tac-su daca stiau sa scrie nu i-ar fi scris un text mai frumos decit i-ati scris d-vs. Trebuia sa-l terminati dintr-o intrebare “Mai mataputz tu ai scris vreodata in viata ta vreun text ca asta despre un scriitor de varsta ta sau unu mai tanar?” A scris pe ma-sa. Tot ce scrie este despre el. A inceput acum niste tromboane ce mare prieten a fost el cu Nichita.

  O fi avut talent dar au si altii. D-l Manolescu a scris si de Carterescu ca e cautat de geniu dar Cartarescu s-a tinut de scris (nu stiu daca e vrun geniu ori nu mi citeodata im place ce scrie dar alteori nu pre-mi place) pe cand AVP-u s-a tinut numai de cacaturi. Neamtu Tiganu v-a dat niste nickuri ca “Motanul Incaltat” si “Roadrunner”. Sunt oameni pe care avp-ul i-a jupuit de bani ca scrie el ceva si ca face el ceva pina s-au prins oamenii ca avepica nu le cersea bani pentru chestii literare. Neamtu a fost domn ca nu a spus dar va spun eu ca si pe el l-a jupuit avepica de bani si pe urma l-a tratat ca pe ultimul om. Ne-ati dat linkul si am vazut flegma pe care crede avepeul ca v-o trage. Omu de fapt sa pus palma in fata gurii in a scuipat si s-a trezit ca se scuipa intre ochi de unul singur.
  “Stely” alta podoaba. Inainte de revolutie avea doua locuri de munca fiindca dimineata era ceva sefuletza pe la o organizatie de PCR si dupa amiaza, seara si noaptea era preoteasa, ca barba-su era preot. Atunci o fi invatat sa blesteme si ati vazut ca v-a blesetat sa va creasca cocoasa si tot asa sa i se intample si “BMV”eului d-vs. Coana preoteasa nu stie ca masina se numeste BMW nu BMV. De le cine stie ea ca aveti BMW ca nu prea stati cu ea de vorba? La mintea lor astia sint capabili sa se duca si la vrajitoare sa va faca farmece ca sa va ia ce aveti si sa i le dea lui avepica si asta ii da o firimitura si coanei preotese.
  Mi-a placut aia cu CC despre care spune singur avepica ca e un tacanit dar de banat nu l-a banat. Smecher avepica, intii lasa mizeria aia cu DT si masturbarea intelectuala si pe urma o scoate si explica cum nu este el de acord cu CC. Stiti ce, daca CC ala e tocmai avepica? ca seamana ca doua picaturi de ploaie.
  Lasati-i in pace ca astia nu merita mai mult decit o flegma intre ochi. Daca au nevoie de ajutor sa se duca iar la capitanul ala se securitate Miu cu care se tot intilnea avepica la initiativa lui avepica ca sa-i toarne pe aia de la CAPul unde lucra.

 • Dorin Tudoran

  @ Sana & Brana

  1. Nu am stiinta de cele ce s-ar fi intamplat intre cei numiti de Neamtu Tiganu si AVP, ba chiar intre Neamtu Tiganu si AVP. Doar partile “implicate” stiu despre ce a fost vorba. Si doar ei pot decide daca vor ori nu sa spuna despre cea a fost vorba.

  2. Am vazut blestemul lansat de @ Stely. Ce altceva sa fac decat sa ma … inchin.

  3. Nu stiu cine o tine la curent cu ce masina am si, desi nu-mi place sa-mi declar public proprietatile si nici obligat nu sunt, caci nu sunt inalt demnitar al guvernului roman, recunosc cu mare rusine ca am chiar mai mult decat un BMW. Printre masinile casei se afla doua si doua masini marca BMW. Nu dau amanunte in legatura cu modelele, numarul cailor putere, dotarile etc. ca sa nu ma vad blestemat si mai abitir de @ Stely. Nu le-am primit cadou. Am trudit si ni le-am cumparat.

  4. Nu stiu daca @Stely a fost ori nu ceea ce spuneti, dar chiar nu ma intereseaza. Da, am mai vazut asemenea detalii undeva, nu mai stiu exact unde, dar singurul lucru care m-ar fi interesat ar fi fi fost ca @ Stely sa aiba oarece obraz. AStra e, nu poate.

  5. Interesanta observatia dvs. -- daca AVP crede dspre @CC lucrurile pe care le afirma, de ce nu-l trece printre banatzii blogului sau, caci, evident, @CC prezinta pericole cu mult mai mari decat unii dintre banatzii de care am eu cunostinta.

  6. Motivul, scopul si raspunderea pentru strategia dlui Padina de a se intalni cu acel ofiter de Securitate este de-acum o chestiune doar intre avp si Viorel Padina. Eu, unul, nu sunt dispus sa neg meritele reale ale dlui Padina, chiar daca acele cafelutse baute cu ofiterul respectiv pot provoca zambete.

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  Imi pare sincer rau de “turnura” schimbului de replici intre dvs si dl Avp. Stiti ca este un “vanitos” dar eu inca sper poate intr-o naivitate stupida ca in interior nu a devenit ceea ce incearca sa “demonstreze”. Inca cred ca este o “gluma proasta”. Va respect atat pe dvs cat si pe el, pe fiecare in modul sau propriu. Raman la vorba mea ce devine pe zi ce trece tot mai “veche” si spun ca e PACAT de dl Padina. Consider ca este “du gâchis”. Dar cine sunt eu sa contez chiar si prieteneste sa dau sfaturi? Un nimeni. Din pacate vechiul meu “prieten” de forum de la Ziua a ramas cu “verbul” dar cu mult prea putine “idei” si toate gravitand in jurul propriului sau ego. Si ramanand doar “verbul” exagereaza lovind fara “crutare” si mai ales “crud” mai ales in “prieteni” pt ca pe “dusmani” nu prea ii intereseaza. M-a socat sa il vad pe neamtul atat de pornit(o persoana pe care nu cred sa o fi “citit vreodata” nervoasa).
  Raman cu gustul amar al “sperantei” zavorate inca in “cutie”. Pandora din pacate a schimbat de “nume”. Azi “stely” maine cine mai stie…

 • mihai rogobete

  Cum toate oraşele de provincie au un parc al rozelor, un bulevard al castanilor şi un chioşc unde nu mai sună valsul de fanfară, în tinicheaua Drobetei, care mi-a fost tutorizată cajvanic, bătea pasul alienării, comun mai ales aşezărilor limitrofe, Tică Nebunul. Marşuri, târâşuri, stângamprejururi, piciorarm, pfupfu-uri, foc cu foc şi răpăituri puneau la pământ nemţi şi ruşi, executându-l când pe Hitler, când pe Stalin, după cum cobora sau urca pe trotuarul cafenelei Ada-Kaleh în ale cărei adăpost şi tranşee tinerele sau eternele speranţe scriitoriceşti îşi sorbeau angoasa capodoperei. La “Jos comuniştii!”, se ridicau numai sprâncenele, ochiul şi timpanul; în rest, bancurile doar amânau poanta -- ce mai trebuia doborât, după Tică, nemaistrăbătând printre hohote. Se turna în lehamite. Iarna, otcă şi Turţ; bere şi gin, vara. Mangă, după ora închiderii, toţi vorbeam singuri care despre care, căutând către căşi. Cel mai rătăcit a fost însă singurul glonţ de la revoluţie, care, înălţat din puşca unui soldat cucăit, l-a dat jos pe Tică Nebunul din balconul comitetului municipal de partid, unde protestatar parvenise.

WP Admin