≡ Menu

Alte întrebări?

La 27 august a.c.,  întrebat când va ieşi România din recesiune, Sebastian Vlădescu a dat românilor o veste extraordinară: “Ei bine, am ieşit deja. În trimestrul doi al acestui an am avut o creştere foarte, foarte mică, prima dupa şaşe trimestre, de 0,03%”. 

Răspunsul remaniatului mi-a reamintit un banc de pe timpul Împuşcatului.

La Sala Palatului are loc un congres extraordinar al PCR. După trei ore de vorbit, Nicolae Ceauşescu se opreşte şi asistenţa izbucneşte în ovaţii. Timp de zece minute, ovaţiile sunt de nestăpânit. Când se dă semn că timpul pentru entuziasmul sălii a expirat, se trece la întrebări.

Dintr-o margine de rând, un bătrân, care nu prea se poate ridica de pe scaun, ridică mâna, spune ceva. O dată, de două ori, de trei ori, de zece ori. Nimic. E trecut cu vederea. Până la urmă, Ceauşescu se uită spre el şi-i dă cuvântul.

–   Tovarăşe Secretar General, mă cunoaşteţi foarte bine.

–   Sigur că da.

–   Ştiţi că dintre cei ce au înfiinţat Partidul sunt singurul în viaţă.

–   Da, şi vă urez multă sănatate.

–   Vă amintiţi că am fost printre cei ce v-au primit în Partid.

–   Cum să nu-mi amintesc?

–   Am şi eu o întrebare şi aş vrea un răspuns, că nu ştiu cât mai am de trăit.

–   Va rog. Spuneţi.

–   De când am intrat în mişcare am spus şi mi s-a spus că trebuie să facem sacrificii, pentru ca într-o zi să fie mai bine. Mâine, poimâine mor, aş vrea să ştiu şi eu, totuşi, când o să fie mai bine?

–   A şi fost. Alte întrebări?  

 
 
 
 
 
 
 

Ilustrație & Copyright © 2010 - DION

 
 

Bătrânul ilegalist s-a dus. Ceauşescu – aşijderea.  Sebastian  Vlădescu  s-a reîntors la profesia sa de bază – basist/consilier în trupa lui Dan Bitman: Beat-the-Man, Beat-the-Man, Beat-the-Man Acoustics.

Români, n-aţi fost atenţi – aţi şi trăit  mai bine! Nu-l mai deranjaţi pe Emil Boc.  Omu’ e ocupat.

Alte întrebări?

 

 • Stiti ce este ironic, d-le Tudoran, in tara aceasta? Ca mai sunt indivizi care cred cea ce debiteaza oameni precum Vladescu, Boc, Basescu, etc. Va aduceti aminte de triumfalismul afisat de catre to’arsu’ presedinte Basescu la ultima dezbatere de dinaintea turului I, de anul trecut, de la TVR? “Am iesit din criza”, a spus presedintele rumanilor cu foarte multa emfaza.

  Da, am iesit din criza, poate, dar am intrat in alta mai mare. Pentru ca daca anul trecut aveam de luptat doar cu criza economica, azi, acum, trebuie sa facem fata si unei crize morale fara precedent pentru societatea romaneasca. Esafodajul subtire care sustinea plapanda democratie romaneasca pare ca s-a dus dracu. Avem doar forme fara fond. Maiorescu si junimistii lui au fost niste vizionari in acest sens. Parlament? Kakaia Parlament cand o doamna a carei unica calitate a fost aceea ca a defilat in chiloti pe scena reuseste minuni dumnezeiesti? Ce Isus, ce pesti? Alma Roberta a scos din 76 de deputati nu mai putin de 170 de voturi. Parlament am spus? Care?

  Credeti ca cineva va pati ceva in urma acestui episod? Nici singurul Cotoi ajuns parlamentar si nici purtatoarea de chiloti in public nu va raspunde. De ce? Pentru ca tot raul in societatea romaneasca vine de la Cotroceni. De nici unde altundeva.

 • mariana codrut

  @ Traim din ce in ce mai bine!
  Vor muri sau/si vor pleca toti cei care nu vor rezista la dura selectie naturala favorizata de politica acestor descreierati. Care vor sa acopere uriasele gauri din cascaval, facute de ei insisi, saracindu-ne in ultimul hal pe noi, cei deja foarte saraci.

 • Te pomeneşti că era acum trai pe vătrai cu agentul Klaus Johannis !

 • Dorin Tudoran

  @ Riddick #3

  Na, ca mai treci si pe aici. Ce surpriza!

  …Si raspunsul este, nu, nu era trai pe vatrai, caci problema e veche, sistemica.

  Dar daca problema e sistemica, prostia e, draga Riddick, personala. Hai, fii mai flexibil — greu de gasit oameni care sa creada ca Boc este vreo lumina iar despre Vladescu (pe care l-a avut subaltern in Cabinet) chiar Boc spune acum ca habar n-avea pe ce lume era.

  Pai, Riddick, draga, tot Klaus Johannis e de vina si pentru asta?

  In cazul lui Johannis putem doar spune ca s-ar fi putut dovedi un nepriceput.
  In cazurile Boc si Vladesc nu mai este vorba de presupunere, ci de certitudine.

  Cele bune!

 • Andrei Filotti

  Partea tragică a poveştii este faptul că o persoană care se pretinde economist, ca Dl. Vlădescu şi care a avut pe mână finanţele ţării pentru mai multă vreme nu are idee despre noţiuni elementare de economie şi în plus, mai are şi obrăznicia de a afirma că Dl. Boc nu ştie nimic despre economie. Poate că afirmaţia este adevărată, poate nu. În orice caz o persoană ignorantă în economie nu este cea care este îndreptăţită să facă o asemenea afirmaţie.

  Conform definiţiilor acceptate în prezent (deşi există numeroase critici care le consideră prea simpliste), o recesiune începe când produsul intern brut al unei ţări scade în două trimestre consecutive şi se termină când produsul intern brut creşte în două trimestre consecutive. Faptul că produsul intern brut al României a crescut în trimestrul 2 al anului 2010 cu 0,1%, cu 10% sau cu 1000% nu are nicio importanţă, atâta vreme cât vorbim despre un singur trimestru.

  Jalea nu constă în afirmaţia în sine, sau dacă populaţia percepe o îmbunătăţire a situatiei. Jalea constă în faptul că se pun oameni care nu au nici cunoştiinţele economice de bază necesare să conducă finanţele ţării şi apoi ne mirăm că rezultatele sunt proaste.

  Evident că pentru Dl. Vlădescu, singura soluţie raţională este să se înscrie la o facultate cu profil economic şi de data aceasta să treacă examenele după ce a învăţat, nu prin pile. Dar cum se poate ca Dl. Tăriceanu să fi inclus un asemenea incult în materie economică în guvernul pe care l-a condus şi cum este posibill ca parlamentul să fi ratificat o asemenea numire.

  Dar cu asemenea pseudo+economişti, nu este greu să ne explicăm fraza că “Economia română duduie” nici criza economică în care se află ţara.

 • Dorin Tudoran

  @ Andrei Filotti # 5

  Probabil ca dl Vladescu are calitati pe care nu le vedem noi. Ideea de a pune finantele tarii pe picioare luind drept consilier (“de imagine”) un renumit…cantaret ca Dan Bitman mi s-a parut fara pereche. Ma si intreb de ce presedintele Obama nu-l ia consilier pentru Finante pe Bruce Springsteen, ca tot a iesit America din recesiune de acum 18 luni, nu?, si e vremea de cantat!

  Cele bune.

 • Maria R.

  Eu stiu ca istoria nu opereaza cu”ce-ar fi fost daca”-argumentul forte al fanilor d-lui B.vis-a-vis de haosul instaurat de app.un an,dar chiar nu avem cum sti cat de priceput sau habarnist ar fi fost dl.Johannis.
  Dupa mintea mea,am fi putut avea un castig de imagine,pe termen scurt,probabil, in ochii cancelariilor care conteaza,cel putin in Europa:Romania are un prim ministru de nationalitate germana,adica nu opereaza etnocentrismul…
  N-a fost sa fie,asta e.
  Dar sa ajung sa vad o tanara presedinta de Camera a Deputatilor numarand voturile asupra unei legi organice precum Pristanda steagurile,asta chiar ma face sa cred ca ptr.noi nu mai speranta.
  Astia prosti si necinstiti,ailalti necinstiti,demagogi si circari cat incape-ce sa mai astepti?
  Dvs.,d-le Tudoran,pe unde ati mai vazut asemenea prostii?

 • Dorin Tudoran

  @ Garcia Muerte #1

  Se vede treaba ca Romania nu intra niciodata in criza, fiindca este permanent acolo…

 • Dorin Tudoran

  @ Maria R. #7

  Sincer, nu m-am dumirit inca ce s-a intamplat, dar daca se va dovedi ca Roiberta Anastase a numara voturile fraudulos nu exista decat o solutie la aceasta gafa…

 • Dorin Tudoran

  @ mariana codrut #2

  S-ar putea ca, dupa ce au dat toate gaurile ce mai puteau fi date, ”
  sculptorii” acestia sa plece si ei, ca doar au locuinte si proproetati “alternative” mai peste tot in lume…

 • “Probabil ca dl Vladescu are calitati pe care nu le vedem noi.”

  Domnule Tudoran, a propos de asta: mi-a povestit o (de acum) fosta subordonata a lui de la minister, ca in momentul in care s-a auzit ca a fost investit, angajatii din minister (in special angajatele) au dat o petrecere de bucurie, plina de imbratisari si de telefoane catre prieteni, rude, alti colegi, cu mesajul: “Uraaa! Vine iar Sebi!”

  Cu siguranta are calitati pe care noi nu le vedem, dar subordonatii se pare ca da… Care sa fie alea? 😀

 • Dorin Tudoran

  # Lilick # 11

  Exista si oameni ale caror calitati sunt greu de vazut cu ochiul liber, de aceea in cazul lor se folosesc “lentile amplificatoare” — cum ar veni, lupa. “Sebi” si “Bijoux” sunt doua exemple la indemana.

 • Florin Iaru

  Dragă Dorin,
  Chestia asta cu ce-ar fi fost dac-ar fi fost că n-a fost mă scoate din minţi. Mai ales cînd vine de la trompetele puterii. Ăsta de-acum face căcatul praf, dar să vezi ce-ar fi făcut celălalt. Mai ţii minte cum ne predicau prin anii ’80 să ne ţinem gura că vin ruşii? Adică, dacă nu pricepi, că mai mult ţie ţi-o predicau, Ceauşescu ne apăra de ruşi! Vai de mama lui şi de mama noastră.
  @Diddick
  Ei bine, aş vrea (aş fi vrut) să-l văd la treabă pe Iohannis. Să mori tu! Pe bune!

 • Dorin Tudoran

  @ Florin Iaru # 13

  Oh, imi amintesc de o sedinta a Consiliului Uniunii Scriitorilor in care un distins confrate, membru in CC al PCR si sef al unei importante institutii, a fost trimis sa ne spuna ca nu e timpul cel mai potrivit sa discutam despre o anume ticalosie in care erau implicati gainarii de la Luceafarul, Saptamana, Suplimentul literar si artistic al Scanteii tineretului, fiindca rusii sunt suparati rau pe noi, pe Tovarasul, si patruleaza cu tancurile in jurul tarii!?!

 • Radu Humor

  Culmea prostiei : Sa te intrebi ce-ar fi facut altul care ar fi fost in locul celui care te-a bagat deja in pamant , cum se spune !
  Pai mai rau de-atata ce putea sa-ti faca ?!
  Da, dar unii nu sunt numai curiosi din fire, ci si prosti din nascare :roll:

WP Admin