≡ Menu

Ăia hoți, ăștia hoți…

De când lumea, nemulțumirea îmbracă forme dintre cele mai diferite. Cântecul e una dintre aceste forme. La supărare, cantautorilor numai la corectitudine politică nu le stă gândul. Și lui Victor Socaciu îi joacă feste supărarea – nu din cauza “veneticilor” merg lucrurile cum merg în România. Iată aici – în două prezentări diferite – un cânticel cu schepsis, pe care și “ai noștri”,  și “ai lor” ar trebui să-l asculte din când în când. Mă rog, dacă mai au urechi de auzit. Tranziția s-a cam eternizat, a venit o altă vară, e zăduf și oamenii își varsă năduful. Deocamdată – cântând.

1 – Apăsați pe link-ul de mai jos. 2 – Alegeți Tracks. 3 – Alegeți nr. 28, Mama lor. 4 – Ascultați.

http://www.last.fm/music/Victor+Socaciu/_/Mama+lor

1 – Apăsați link-ul de mai jos. 2 – Alegeți Open. 3 – Alegeți Slide Show. 4 – Alegeți From Beginning. 5 – Ascultați.

Mama lor de hoti

Evident, copyright-ul aparține celor ce au produs ce ați văzut și ascultat.

 • Radu Humor

  N-am reusit sa deschid, dar stiu melodia si mai ales cuvintele acestui cantec de obida pe care nu-l credeam atat de repede potrivit situatiei politice si economice a Romaniei dupa 20 de ani de la ceea ce parea o mare sansa pentru renasterea si bunastarea poporului roman.
  Din pacate si aceasta renastere s-a facut doar prin reprezentantii ei( va aduceti cu siguranta aminte de bancul cu cat de bine mancau si beau romanii prin reprezentantii lor ).
  Nu incetez a ma intreba , iata si cu glas tare, ce-ar fi insemnat daca atunci multi oameni de calitatea dvs. ar fi avut curajul sau mai bine zis indrazneala de a se implica politic.
  Poate ca n-ar fi reusit din prima , dar nici nu s-ar fi ratat ulterior atatea sanse, ajungandu-se in aceasta stare nationala catastrofala.
  S-ar putea sa fie ultimul tren care mai trece prin aceasta halta a Europei si daca nu facem nimic pentru a ne urca macar in ultimul vagon, cu siguranta ca in locul ei va aparea o frumoasa gara, dar cu pavilion strain :mrgreen:

 • Domnul Victor Socaciu, membru în Comisia parlamentară a revoluţionarilor (CPRD). A cerut să i se preschimbe certificatul de revoluţionar conform Legii 341/2004. În vechea legislatură, Comisia parlamentară i-a respins cererea în unanimitate, cică nu îndeplinea condiţiile. După alegerile din 2008, s-a format o nouă comisie parlamentară în care Victor Socaciu însuşi a devenit membru. Cererea sa este reanalizată şi de astă dată aprobată.
  Mi se pare ciudat lucrul ăsta şi hotărăsc să urmez calea legală. Adică depun în mod oficial o contestaţie faţă de certificatul de revoluţionar a lui Victor Socaciu invocînd faptul că acţiunile sale din decembrie 1989 nu îndeplinesc condiţiile prevăzute în lege pentru a fi considerate “fapte deosebite în revoluţie”, cît şi precedenta respingere. Primesc răspuns de la CPRD că s-a hotărît ca dosarul lui Socaciu să nu mai fie reanalizat, fiindcă domnii parlamentari l-au analizat deja. Nimic în răspunsul primit despre faptele concrete săvîrşite de Socaciu în timpul revoluţiei, care ar infirma susţinerea mea (dar şi a fostei Comisii Parlamentare) că Socaciu n-ar fi avut merite deosebite în revoluţie.
  Mai pe larg la http://wp.me/pjejF-1Ue

 • Dorin Tudoran

  @ mariusmioc #2

  Multă lumea și-a amintit că a participat energic la revoluție. Iată, soacra lui Mircea Geoană, de pildă -- doamna Costea…

  Țtia el ce știa Tudora Argheyi ca i-a spus lui Titus Popovivi: “Domn’ Titus, una vorbim, alta fumăm..”

 • A, ilustra soacră, Margareta Costea, despre care Ion Caramitru zicea: “Am fost indus în eroare de soacra lui Mircea Geoană. În dosarul pe care a obţinut certificatul de revoluţionar, eu sînt dovada cea mai bună, nu mai are un act atît de precis” http://wp.me/pjejF-1D7
  Şi în cazul Margaretei Costea am ales să urmez calea legală (aşa sînt eu, naiv). Am depus oficial o contestaţie, însoţită de un CD cu înregistrarea video a declaraţiei lui Caramitru, transcrierea acestei declaraţii şi o declaraţie pe propria răspundere că CD-ul pe care l-am alăturat reproduce fidel declaraţia lui Caramitru (aka n-a umblat Patriciu la pixeli), şi că am fost personal martor la acea declaraţie. Sînt în aşteptarea unui răspuns.

 • @) Dorin Tudoran

  Sau mai era o vorba: “Putini am fost, multi am ramas!” Si ca sa nu iasa vorbe, nici prin cap nu mi-a trecut sa solicit vreun certificat de revolutionar!

 • Hoți, mărunți, mari, corupți, coruptibili…
  Domnule Tudoran, cred că situația din alte state nu e diferită din punctul de vedere al alternativelor
  (după cum se poate vedea și din videoclipul ăsta: rel="nofollow"> -- Rage Against The Machine, Testify, nu știu dacă e genul dvs),
  dar viața lor nu e controlată sau influențată major de politică; societatea are pârghii prin care mai devreme sau mai târziu politicienii dau socoteală; în țările civilizate, oamenii își mai dau și demisia când greșesc, dar la noi nu am văzut niciun gest de demnitate în ultima vreme de când nu mai sunt oameni politici (activi) precum Rațiu, A. Paleologu, Radu Câmpeanu.
  Mă întreb dacă România va începe vreodată să fie o țară normală la cap… numai când vom avea un noroc chior, probabil (nu un președinte cu trăsătura asta)… când vom avea un președinte precum François Mitterrand, un premier precum Margret Thatcher, și un nucleu de parlamentari ca cei din “Parliamentul” britanic.
  Până să ne lovească norocul, noi vom rupe peștele și îl vom mânca de la jumătate, cum spuneați într-un articol anterior, vom rupe salariile deja mici de la jumătate și vom supraviețui ca cele mai sălbatice animale.
  Mă tem că, dacă teoria evoluționistă e adevărată, românii au un fond genetic deficitar și vor deveni animale pe cale de dispariție.
  În ultima vreme, am ajuns să apreciez discursurile bine construite ale lui Crin Antonescu, dar știm că nu se face primăvară cu o floare, mai ales dacă ea se află în glastră.
  Am observat că răspundeți celor care discută cu dvs aici, de aceea vreau să vă rog să îmi spuneți 3 oameni politici din România pe care îi apreciați și de ce.
  Am o întrebare, dar nu îmi dau seama dacă nu cumva vă poate provoca neplăcere. O pun, totuși: dacă ați avea 20-30 de ani mai puțin, credeți că ar merita să faceți (din nou) greva foamei ca un protest la modul în care este condusă România acum?
  Şi dacă nu, dacă nu considerați că situația este atât de neagră ca acum 20-30 de ani, ce poate face un tânăr în afară de a-și practica meseria cu profesionalism și a avea grijă de familia sa?

 • Dorin Tudoran

  @ Florin Dia

  1. Nu mă încumet să dau nume de politicieni români în care am încredere. M-am păcălit de câteva ori ca să nu mai spun cî oferind un nume s-ar spune imediat că țin cu cineva.

  2. Nu. Într-o democrație (oricât de firavă ar fi ea), greva foamei nu e o soluție. Cred doar în presiunea de jos în sus. De sus în jos nu va veni nimic bun pentru societate. Nu mă refer la presiunea unei singure persoane. Mă refer la fiecare persoană care vrea să fie nu simplșu locuităr, ci cetățean, Știu, ia timp, pare fără sfârșit dar, cum spuneam, mișcările spre bine venite de sus sunt improbabile ântr-o țară ca România, în lipsa unei puternice presiuni de jos.

  3. Acum vre0 10-15 ani, discutând cu un om mult mai înțelept ca mine, mi s-a dat următoarea replică “Până la urmă, cel mai important lucru pe care îl poate face un bărbat este să aibă grijă de familia sa.” Dar până a accepta acest gând înțelept, cred că e nevoie să treci prin multe experiențe. Nu le ocoliți. Veți avea timp să fiți înțelept. Și nu uitați ce spunea cineva — înțelepciunea se naște mai degrabă din dezamăgiri, decât din împliniri.

 • Dorin Tudoran, şi corupţii tot aşa gîndesc: “pînă la urmă, cel mai înţelept lucru pe care-l poate face un bărbat este să aibă grijă de familia sa”. Ei au grijă de familiile lor.

 • Dorin Tudoran

  @ mariusmioc # 8

  Numai că o spun dintr-o altă perspectivă decît o spun eu şi au grijă de familiile lor într-un mod diferit decât cel la care mă gândesc eu. Nu v-ar strica nici dvs. să vă gândiţi cu mai mare atenţie la nuanţe…

 • Mitica

  Dorine sint si hoti si incompetenti!

  In cadrul dezbaterilor, Raluca Turcan si-a stupefiat colegii intrebind, pe un ton iritat, pentru ce a fost nevoie ca TVR sa infiinteze un post la Hunedoara: “De ce domnilor, imi puteti explica si mie de ce are nevoie Romania de un post TV Hunedoara, chiar asa am ajuns?”. Surprins, presedintele TVR, Alexandru Sassu, a explicat ca nu exista un asemenea post, ci doar un studio teritorial la Deva, numai ca Raluca Turcan a insistat intreband in continuare: de ce exista TVR Hunedoara? Intr-un tirziu, membrii comisie au realizat ca doamna senator Turcan se referea la postul TVR HD, ale carui initiale seamana, e drept, cu abrevierea oficiala a judetului Hunedoara, dar inseamna, in realitate, High-Definition, adica televiziune cu o calitate superioara a sunetului si a imaginii.

 • Dorin Tudoran

  @ Mitica # 10

  Mă bucur să văd că dai un semn.

  Într-un târziu (care va fi chiar… foarte târziu), cineva se va prinde că imbecilitatea este peste tot. Raluca Ţurcan ştia de ce este neliniştită -- în high definition nu se văd foarte clar doar ridurile şi cearcănele. Se văd limpede de tot şi şesurile de pe creier, acolo unde ar trebuie să fie nişte creste de materie cenuşie.

  În plus, viaţa miyerabilă a oamenilor din Hunedoara s+ar vedea prea limpede în high definition, nu?

  De aceea, dragă Mitică, zic aşa -- high s-o definim pe dna Ţurcanu!

 • lucian burjuiul

  e lou definișăn madama taman cand trebuia sa steie lou profail. ii da in judecata pe inpolitics.ro ca i-au terfelit onoarea ei de politician. a zis…

 • Dorin Tudoran

  @ lucian burjuiul # 12

  Dacă are dreptate şi câştigă procesul, toţi cei care au preluat informaţia din inpolitics.ro vor trebuie să-şi ceară scuze.

  Dacă nu, nu.

 • Radu Humor

  Pai, tipa-i ca o scandura a scenei politice pe care calca obligatoriu toti cei care urca la tribuna de unde arunca cu promisiuni asupra romanilor si cu functii si salarii nesimtite asupra clientelei portocalii !

 • lucian burjuiul

  Total de acord. In caz ca are dreptate in continuare sunt scuzele mele. In caz ca n-are, nu exista continuarea.

 • victor L

  “Ăia hoţi, ăştia hoţi…” se poate traduce in “azi toata lumea esti hot”.
  Iar cu referire la deputata si TVR HD, putem parafraza linistiti:”azi toata lumea esti mincinos”.
  Placerea de a improsca cu noroi ce fel de sport o fi?
  Nu mai conteaza ca cineva a scornit o magarie, noi ne-am tavalit pe jos de ris (“ce proasta, Raluca!”), si acum ne e rusine de rusinea noastra, dar ii dam inainte cu minciuna.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7387222-raluca-turcan-judecata-
  www-inpolitics.htm

  Ce dragalasa formulare foloseste @ Florin Dia “Mă întreb dacă România va începe vreodată să fie o țară normală la cap”
  Cu asemenea oameni si asemenea intrebari te intrebi cine e Romania aia? si dece o blameaza oamenii care o locuiesc?
  La ce le trebuie unora cap?

 • Dorin Tudoran

  @ victor L # 16

  1. Nu cred că traducerea pe care o propuneți este foarte exactă. Nu cred că toată lumea fură.

  2. Informațiile inexacte sau de-a dreptul mincionoase nu constituie o raritate. La fel -- a te lăsa înșelat de o informație inexactă sau mincinoasă nu este o raritate. Cum am spus, important este sa recunosti ca ai fost pacalit de o asemenea informatție, când ea s-a dovedit a fi falsă. Procesele de intenție nu folosesc nimănui.

  3. În comentariile de pe bloguri, oamenii se exprimă mai puțin riguros. De altfel, deși nu tocmai o capodoperă de exprimare, “normal la cap” nu este o sintagmă tocmai rară…

 • Dorin Tudoran

  @ victor L # 16

  Am citit.

  Citez din declarația dnei Raluca Țurcanu:

  “Afirmatia potrivit careia intr-o sedinta de la Senat as fi confundat televiziunea de inalta definitie cu judetul Hunedoara, este o minciuna si o inventie.”

  Dacă tot vrem să fim pedanți, hai să recunoaștem că nici dna Țurcanu nu grăiește mai bine decât alții -- aș zice că minciuna este o INVENȚIE, așa că era de ajuns ori minciună ori invenție, nu? Ca să nu mai spun că în cazul Domnia sale ne-am fi așteptat la mai mult decât de la un comentariu scris la repezeală pe un blog, nu? Cum se numește comisia pe care o conduce dna Țurcanu?…

  Cât despre dl Sassu…

 • radu

  @victor L
  Foarte corecta constatarea dvs.
  Dar asa intre noi.
  Nu vi se pare ca individa chiar ar fi putut sa gadeasca asa la profilul care il are?
  Prestatia ca presedinta al Comisiei de Cultura este cred suficient de penibila ca sa banuim ca dna poate confunda high definition cu Hunedoara!

 • radu

  a comisiei !
  scuze din viteza

 • lucian burjuiul

  TVR HD. Mi-am pus intrebarea daca as fi spus din prima ca e High Definition sau Hunedoara. Si-am ajuns la concluzia ca e o greseala banala. Si nu doboara pe nimeni de pe nici un piedestal o asemenea scapare. In schimb tam-tam-ul ca n-am gresit, n-am vorbit, n-am facut si continuarea…ne judecam, las’ ca va arat eu voua… face dintr-o poveste absolut banala un lucru care tine pagina ziarelor.
  Nu poti compara “presedintele Suediei” cu TVR HD…

Next post:

Previous post:

WP Admin