≡ Menu

Agilică & Agerică

Desen&Copyright@DION

Desen&Copyright@DION

Cotropiți de somnul rațiunii pure, pe vremea deceniului Băsescu, cei doi s-au trezit din lunga hibernare cu brișca simțului critic exact la carotida noului președinte.

Stau de veghe cu schimbul, de nu mai știu nici ei care e Agilică și care – Agerică, nu care cumva să iasă pe gura președintelui vreun porumbel și ei să nu-i smulgă penele.

Deși stârpită definitiv pe vremea statului de drept Bica – Cocoș, corupția continuă să înflorească în purgatoriul românesc și să-și facă vacanțele în paradisuri dintre cele mai exotice.

Totuși, președintele Iohannis crede că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) trebuie ridicat. Un deziderat.

Nu este însă clar cum s-ar desfășura, în lipsa mecanismului, lupta dintre corupție și anticorupție în România.

Nicio grijă, Agilică & Agerică știu precis ce coace Iohanis, acest “Relu Fenechiu cu nume german”: vrea să-l scoată din pușcărie pe Relu Fenechiu, probabil un Iohannis cu nume românesc, nu?

Probe?

Cometând, din penitenciar, mesajul președintelui către magistrați, Fenechiu îi adresează președintelui următoarea întrebare:

“Domnule președinte, credeți că voi mai avea șansa la o judecată dreaptă? Deoarece, până acum, ‘justiția independentă’ m-a judecat strâmb”.

Președintele nu i-a răspuns – nici în românește, nici în nemțește. Dar Agilică & Agerică știu precis ce vrea să zică tăcerea președintelui: trădarea statului de drept.

“Săriți, ia sfârșit ‘revoluția procurorilor’!”

“De ce, maică?”

“Cum de ce? Relu Fenechiu însuși (care) se recunoaște, de după gratii, în spusele președintelui țarii…”

Că președintele nu se “recunoaște” nici în faptele lui Fenechiu, nici în opinia acestuia din urmă despre felul în care a fost judecat nu contează pentru Agilică & Agerică.

Pentru ei contează un singur lucru – carotida prezidențială.

Prelungirea  MCV invită la întrebări nu tocmai ușoare.

Dacă, după 8 ani, este încă nevoie de un asemenea mecanism pe o perioadă indefinită, cât de justificată este apartenența României la Uniunea Europeană? Dacă România “știe doar de frică”, cu ce fel de membră s-a procopsit UE?

Există “un răspuns de țară” la o asemenea întrebare? Că de motive ce țin de interesele unei grupări politice ori ale alteia, România nu duce lipsă, fapt ilustrat și de prelungirea unor conflicte din București la Bruxelles.

Alte întrebări.

Chiar nu există motive ca MCV să fie activat și în alte țări memebre UE, cu excepția  Bulgariei și a României? Chiar este specia cleptocratului politic definitiv eradicată în toate celelalte țări membre ale UE, cu excepția Bulgariei și României?

Există “un răspuns de Uniune” la o asemenea întrebare?

Dacă nu mă înșel, președintele Traian Băsescu și premierul Mihai Razvan Ungureanu s-au referit și ei la ridicarea MCV – tot ca deziderat. S-au sinucis atunci, live, Agilică & Agerică?

În timpul sărbătorilor, cei doi ridicaseră tensiunea arterială a vigilenței naționale la cote de tsunami. Eliberarea pușcăriașului Dan Voiculescu era data ca sigură. Prognoza s-a dovedit falsă.

Adevărat, nu toate afirmațiile președintelui făcute la acest început de mandat au fost suficient de bine nuanțate.

Dacă prin “scurgerile nepermise de informații către presă” se referea “la informații din faza de instrumentare de către procuror a dosarelor”, atunci, are dreptate, căci, dacă nu mă înșel, “urmărirea penală este secretă”.

Dacă se referea și la alte etape ale unei cauze, atunci președintele s-a aflat în eroare.

Înțeleg că pentru acoperiții din presă și servitorii unui grup politic ori al altuia, obișnuiți să primească asemenea informații pentru a-și spori artificial ratingul, ba, chiar pentru a rosti verdicte înaintea judecătorilor, închiderea unui asemenea robinet ar fi o lovitură.

Atunci, să ne mai scutească cu plânsul la mormântul strangulatului stat de drept și jelitul la groapa asasinatei justiții independente.

În mesajul președintelui Iohannis către magistrați există cel puțin o afirmație greu de respins; și cred că este una esențială:

“Niciun cadru normativ și nicio garanție încredințată de o altă putere nu pot asigura independența personală a unui magistrat, dacă acesta nu și-o însușește. Un magistrat e atât de independent cât alege el să fie.”

Bănuiesc că nu altceva a încercat să transmită acelorași magistrați și președintele Băsescu, când întreba ce ar mai fi putut face pentru Justiție, după ce a încercat să facă tot ce stătea în puterile sale spre a-i asigura independența.

Oricât ar părea de straniu, “Un magistrat e atât de independent cât alege el să fie” rămâne o constatare adevărată, fie că discursul președintelui a fost scris de Montesquieu – în cazul președintelui Băsescu, fie de Dan Mihalache – în cazul președintelui Iohannis.

Independența este și o vocație.

Și, pe această temă, un dialog cu Agilică & Agerică nu poate sfârși decât într-un pamflețel, dată fiind alergia lor la vocația cu pricina.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 • Dezideriu Dudas

  RASPUNSUL tarii : NU mai e “oportun” MCV-ul ! MCV-ul trebuie retras.

  RASPUNSUL Uniunii : BA DA, exista motive ca MCV-ul sa fie activat si in alte tari ! Daca totusi “se insista”, MCV-ul ar trebui extins nu doar la Romania si Bulgaria. De ex. la olandeji, dupa ce aplicam tactica “PaducheluiPlesuv”…Inainte il declaram “Ciufulici” la paduchi ca sa aiba autoritatea necesara…

  RASPUNSUL la “alegerea magistratilor”, intre PAPICA si FRICA , in ditirambii vuvuzelici : Da! ( nedeterminare filozofic – tinichigeroasa, intre “copia lui Tizian” si “Rapirea din Serai”, cea reusita de “victime”…, nu infrangator ca la Emil Constantinescu ci invers, biruite de atatea succesuri… )

  RASPUNSUL “ditirambilor vuvuzelici” : Da’ gurile noastre “nu haleste” ceva ?

  RASPUNSUL “Papicii” : Decat Frica….

  RASPUNSUL “Fricii” : Pentru Papica…

  COLONIA PAVILIONUL FRAIEROSILOR

  P.S. Imi edictez propriul MCV, pentru ca altfel vad ca nu ma tin de cuvant : Il voi studia pe Mihai Ralea pentru ” SANCTIUNEA PREMIALA”…. Nu sunt convins nici de “sanctiunile lui Emil Constantinescu”, nici de “premiile lui Traian Basescu”…si nu ma refer la persoane ci la podiumul ‘cela ( care, cine, cum, de ce, cand…)

 • Eu, unul, nu m-am prins cine se ascunde sub cele dou[ personaje. Imaginați-vă ce vor înțelege cititorii dvs prin anul 2525 😛

 • Pingback: Agilică & Agerică « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Cele doua nume reprezinta, mai degraba, o mentalitate de tot rasul, decat doua personaje reale. Oricum, prin anul 2525, oamenii — daca vor mai exista — vor avea altfel de probleme; sigur, nu vor fi scutiti cu totul de unele dintre cele cu care ne confruntam noi, fiindca, de exemplu, potloneria nu s-a nascut in anul 2015; exista dovezi “peremptorii” despre existenta ei si cu cateva mii de ani in urma…

 • Peter Manu

  Agilica este Dl. Dragos Aligica. Agerica este Dl. Vladimir Tismaneanu. Gazda noastra comenteaza un text scris de al doilea in care era inclus o postare de pe Facebook a primului, care continea expresia Hai Siktir, adresata presedintelui Klaus Iohannis. .

  Pentru cititorii anului 2525, cand limba romana e posibil sa fi disparut, iata traducerea in engleza a expresiei:

  “‘Fuck off man/dude’ or “Get fucked man/dude’. The Turkish verb ‘siktirmek’ literally meaning “to become fucked” is often compounded with the word ‘lan’ meaning something like ‘dude’ or ‘man’. When added together these two words become a beautiful, melodious swearword.”

 • Peter Manu

  I interpret “fuck off” as an insult, “get fucked” as advice.

 • neamtu tiganu

  Motto „Mi se pare suprarealist faptul ca oameni ce se pretind analisti seriosi pot ignora ca in raport cu piratii, cu cei care ameninta insasi existenta civilizatiei, legea inceteaza sa mai fie universala.” Citat prof. Tismaneanu.

  Avind in vedere cuvintele intelepte ale domnului profesor imi permit si eu sa anulez legea universala si sa-l atac pe dom Aligica la persoana, mi se pare ca e cam pirat si ameninta existenta civilizatiei, uite asa, ma fac al draqu, sa-i dau acolo unde doare mai rau, la cojones.

  Cine e dom Aligica? Am facut multe si adinci cercetari cu goagal, mnealui Aligica, nu goagal, e extrem de harnic, are trei doctorate, doctor în ştiinte politice (Indiana University, Bloomington), în economie (ASE Bucuresti) şi in sociologie (Universitatea din Bucureşti). Ce draq ii trebe trei, habar nu am, de multe ori se zice trei Doamne si toti trei, adica ai multe si niciuna?

  Unde-si cistiga piinea? Pe undeva pe la o universitate prin USA care nici macar nu e in primele 500 din lume. Daca am inteles bine e „Senior Research Fellow“ la departamentu economic. E asta un post tare, cred ca da, ca fularu.

  Ce zice departamentu asta despre el, citez „Masonomics is neither politically “left” nor “right”. Rather, it is founded in principles that stress the value of free markets in promoting peace and prosperity.”
  I se potriveste asta savantului cu trei doctorate? Neither left nor right, peace? Ciudat, parca se autodeclara de dreapta, de f. multa dreapta si se da si tare razboinic?

  Cit cistiga un senior research? Conform googlaitului meu ca. 50.000$ anual. E mult, e putin? As zice ca-i cam putin, chiar daca s-a ieftinit benzina in USA, pt. un om de dreapta cu trei doctorate.

  V-ati prins? Saracu e tare frustrat, unde mai pui ca a si chelit, Alearga si el dupa niste piscoturi, muieti-s pozmagii!

  P.S as fi dat linkuri da nu le vrea domnu disqus.

  PPS va las, ma duc sa urmaresc performantele politiei fonfanite, se pare ca francezii au avut un noroc chior, daca-teroristii mai aveau inca doi-trei frati precis Franta ar fi capitulat si am fi vazut guvernu de la Vishynata.

 • neamtu tiganu

  Oare de ce nu au bagat portavionul, sau macar pe Sena fregata aia ruseasca care sta degeaba?
  Va aduceti aminte de Louis de Funee?

 • neamtu tiganu

  Domnu Aligica e fascinant, iata ce zice pe facebooku lui “Conjectura mea stiintifica este urmatoarea: Daca maine noi astia mai intelectuali sau mai neintelectuali care ne agitam pe aici prin Agora declaram brusc ca suntem impotriva, dar total impotriva, radical si vehement impotriva coprofagiei, automat vom avea zeci de voci care vor respinge cu vehementa inzecita pozitia noastra. ”
  V-ati prins? Zice, daca am declara, da n-o face, oare de ce n-o face? Si cine suntem “noi astia mai intelectuali”? Ii e frica, de cine-i frica, de opozitie sau totusi in adincu fiintei lui are totusi asa o inclinatie spre coprofagie, asa ca conjectura stiintifica.

 • Mihai Rogobete

  Ca să-mi arate cum e cu inteligenţa, bunicul mă lua-n braţe, să văd peste gard cum vecinul toca verdeaţa raţelor cu o sabie de Toledo.

 • Nu stiu ce sa spun, domn’ Neamtule. Pe vremuri, am auzit batrani spunand “De, maica; unde e minte multa, e si prostie multa…”

 • Expresia ca expresia -- nu sunt haituit de pudibunderie si un “Hai sictir!” nu ma sperie. Nici macar cand este adresat unui sef de stat.

  Problema este cu ce acoperire (in afara aceleia de rahat in care a plutit timp de un deceniu propagandistic) adreseaza personajul respectiv acel “Hai sictir!”

  Dupa ce ai fost un lautar lamentabil la curtea unui om politic sa sari direct in ipostaza de pompier care mai intai aprinde focul (ca sa-si justifice locul de munca), pentru a avea motiv sa vine cu tulumba de apa, “da sama” despre mentalitatea caragiosului cu pricina.

  Fiindca, serios vorbind -- omu’ respectiv e, mai presus de orice, un caraghis fara masura.

 • Corect sau, cel putin, interesant!

 • Nu stiu cu cine vorbeste omu’ in cauza. Am senzatia ca o face, ca mai intotdeauna, cu propria-i umbra…

 • Bogdan Brebenel

  Cred ca nu e vorba atat despre prostie cat mai degraba despre educatie (lipsa ei).

 • sergent maj. patlagica

  raportez:

  aflam, din surse care vor sa’si pastreze anonimatu’, deoarece tzin, cu arme si bagaje, de inspectoratu general al militziii spir’tuale a capitalii, ca numitul dom’ tudorane iar a qvut dreptate, sa traitz!

  drept consecintza, inchiem acest procest verbal cu citarea, intre ghilimele, ca la orice lucrare sti’ntzifica seriouasa, a declaratziei unui martor inocular al faptelor: “aceste lucruri ne doare”

 • Rasufleaska

  ALUGICA E UN BOU TRIST
  END OF STORY

 • Rasufleaska

  SERIOS, MEREU ESTI ATAT DE IDIOT SAU AZI TE-AI AUTODEPASIT ?

 • Dezideriu Dudas

  Ich bin neamtu’ ( ja, und dumm, dumm-dumm… ). Du bist …?

  CARPE(TE) DIEM

 • Dezideriu Dudas

  Constantza va salutant ! Sa traiti !

  Lucratorul sti’ntzific (fra’e)ros

 • Dl Patlagica are educatie; nefericirea este c a a fost prelucrata intr-un chip taliban(ic).

 • Nu va suparati, dar nimeni nu este idiot pe acest forum; altfel, suntem idioti cu toti(i).

 • Bogdan Brebenel

  Mă refeream la educația de bază. Nu am pus în calcul scoala și titlurile academice obținute. Cu siguranță individul este capabil. Cu riscul să fiu catalogat drept pudibond, cred că nici cele N doctorate nu justifică un astfel de stil de adresare. Cu părere de rău, DPA nu este la prima ieșire de acest gen. Un An Nou Fericit! (nu am ampucat să vă urez). Cu bine.

 • Nimic nou sub soare, Dorin. Ura e un combustibil inepuizabil.

 • Eu, unul, cred, după cîte am văzut în Justiție în ultimul an (și aici mă refer chiar la arestarea împărțitorilor de dreptate), că suprimarea MCV e pe drum. Numărul cazurilor de corupție la un nivel destul de înalt a sărit de 4000. Culmea, asta nu s-a petrecut atunci cînd președintele avea toată puterea, ci numai și numai în timpul coabitării.
  Eu interpretez asta cam așa: Justiția încă nu-i liberă, dar are, cel puțin, două tabere, care arestează și acuză reciproc. Măcar atît.

 • Cristian Militaru

  Ati uitat sa spuneti ca a chelit.
  Aoleu, am fost neatent, mea culpa, ati spus-o si pe asta.
  Cu adevarat o critica tare asupra discursului lui Aligica, I-ati inchis gura.
  Bravo!

 • InimaRea

  Ar fi simplu dacă n-ar fi așa complicat, zice un filozof traco-dac, pe o tăbliță de la Tărtăria. Cum e singura descifrată, nu-i de ajuns pentru refacerea alabetului folosit, așa că doar putem bănui unde bătea filozoful -- că trebuie să ai toate tăblițele -- țiglele pe casă, variantă coruptă -- că să vezi de-i așa ori altminteri.
  Herr are dreptate cînd zice că fiecare alege cît să fie de independent. Simplitate saxonă, i-am putea zice -- și vedem cum traco-dacii și saxonii erau de acord pînă la un punct. Dar cît de simplu e să intri la Drept, să ieși avocat -- mai ales, să intri în barou; apoi să devii magistrat și, de-colo-nainte, să urci treptele ierarhice către Înalte Curți și cesemeuri? Nu-i simplu la Olimpiadă -- care, or’șicît -- nu? -- să ajungi la medalii, ba nici la Olimpiadă nu e simplu să ajungi să concurezi, sînt bareme -- darmite într-un sistem tip Camembert: cum brînza cu mucigai, așa independența cu corupția. Adecă, stimați simpatrioți, pe măsură ce-naintezi către miezu’ cașcavalului, te mucegăiești de te găsesc dracii ăi chiori! Altminteri, nu-i chip, parol!
  Uitați pildă: Zicem că o tinerețe bob-auriu intră-n moara lumii și ajunge făină ”trei nule” -- a mai prima, ies nește cozonaci dintr-însa, de numa’-numa’! Păi, acolo-s site -- nene! -- de care nu treci decît dacă te mai fărîmițezi o dată, și-ncă o dată, și tot așa pînă te faci minunăția aia de pudră albă, numai bună de frămîntat, dospit, băgat la cuptior. Că-ți vine să te-ntrebi: Da’ se mai recunoaște cozonacu-n bobul de grîu auriu? El nu -- n-are cum -- dar degustătorul, da, prin rafinatele-i papile gustative. Care apreciază și soiul bun al bob-auriului dar și -- mai ales -- sitele acelea, că-s cu memorie, și prinse-ntr-o memorie sînt, pot reface istoria bob-auriului de pe cînd era el necomestibil.
  Așadar, poți alege cît de independent poți fi dar numai întrebînd și-n sus, și-n jos cît. Sigur, îți poți întreba propria conștiință (scuzați, umor involuntar!) dar aia-i surdă-mormînt, dacă n-ai întrebat-o cînd ai dat șpagă să intri la Drept, să -- in Barou/Notariat; cînd ai închis ochii prima oară -- că primiseși un telefon; cînd a doua oară -- că, deh, oameni sîntem! În fine, cînd ți-ai aranjat ploile să-ncepi ascensiunea către-nalte Curți șamîdî; cînd la rîndu-ți, ai ajuns să aranjezi și tu, pentru alții, același lucru -- semn că joci în Liga Mare. Mai punem și politica -- în partid, parlament, guvern? Punem -- de ce n-am? -- și ne trezim în miezul cașcavalului, unde -- cum ziceam…
  Iaru crede că mărimea contează -- 4000 de dosare-s de-ajuns pentru a scăpa de MCV. Nu cred. Tot ”voința politică” săraca -- a de ne băgă-n UE, măcar -- ne scapă de MCV. Altminteri, dacă se notează ca la Olimpiadă, europenii ăia de ne țin cu dinții la gard pot invoca bareme: urcați voi, românii, vreo douăj’ de poziții în clasamentul cu corupția -- ăl mondial; și batîr fo două-trei, în al nostru, european. P’ormă, mai vorbim…

 • Dezideriu Dudas

  Bre’, da’ pt. “Sumudica” n-ai ?

  Brigada OMORU’ VOLUNTAR

  PS 1 Ref. la “marimea” lui dom’Iaru : Da’ taberele alea de care scrie, nu erau una cand au vrut NATO si UE, ba…, si cand au trimis la reciclare Parlamentul Iooropean la Vadim si nea’Gigi ? Tot vointa lor conteaza ? N-a contat destul ? Da’ “vointa poporului” ( de-aici, “omoru’ voluntar”…la prosti, ca la elite, da, e vorba de “propria constiinta”… ) ?
  PS 2 Bre’, la clasamente te inseli. Nu ti-am zis ca vom echilibra cu PaduchelePlesuv si clasamentele lui de nerespectare a drepturilor omului indragostit de fiarele naturii ? De ex. pe olandeji o sa-i declasam nu doar cu “douăj’ de poziții”. Nu cred ca pot sta ei mai bine ca noi “cu pozitiile” in politica mare….N-au ei politicieni asa “frumosi” ca noi. Cum zicea Ioan Paul al II-lea : Bine, Frumos, Libertate si Adevar ….Daca bine, frumos, libertate si adevar, mai pe seara… in politica globala, macar frumusete in politica nationala, asa, mai de dimineata, avem cacalau, vorba lui I.D. Sarbu. Imi pare rau ca nu-l pot consulta pe D.Erasmus pe subiect ( cand il fugarea Luther cu “tablele ‘celea” – nu e vorba de actualele de la Monte Carlo si Monaco, doar “Sumudica” il mai putea salva…)

 • InimaRea

  Iaru e un optimist incurabil -- și e tonic să ai un asemenea prieten. Optimismul lui e și semn că-i merge bine, și iar e bine să știi că le merge bine ”alor tăi”. Așa că discuțiile noastre nu-s decît ciocniri de idei, nu de principii -- unde sîntem în aceeași tabără.
  În altă parte, ziceam că probabil că nu intrăm în Shengen datorită găselniței politice a lui Băsescu, care-a băgat mulțime de ex-sovietici în UE, acordîndu-le cetățenia română. Iar MCV nu-i decît capacul care se pune pe ”pericolul rusesc” venit din politica nechibzuită a celui mai antirusesc președinte al nostru, de la Antonescu încoace.

 • Dezideriu Dudas

  “ACOPERIREA” de mai jos e mai buna decat Elena Udrea…. :

  “MCV nu-i decît capacul care se pune pe ”pericolul rusesc” venit din politica nechibzuită a celui mai antirusesc președinte al nostru”

  Tabara de Copii Neciocniti

 • Avocado

  Nu numai traco-dacii aveau mari filozofi. Am cunoscut un québécois care avea o vorba de incheiere a dezbaterilor noastre politice de cafenea terminate de obicei in coada de peste dupa ce ne epuizam fara folos toate argumentele in incercarea de a-i intelege pe acesti nebuni care ne conduc (era dupa septembrie 2001):
  Et comme disait le grand philosophe québécois, “Que voulez-vous”?

 • Avocado

  doctor în ştiinte politice (Indiana University, Bloomington)…

  E ceva curios cu fabrica asta de diplome. Cunosc o multime de romani care, in lipsa de orice ocupatie serioasa, au ajuns acolo si au iesit dupa 2-3-4 ani cu o diploma de filozof politic, PhD, barba, pipa, fumuri si multe iluzii. Imi aminteste de Scoala de Literatura din Bucuresti, pusa la cale de
  comunistii lui Ceferilă dupa patent sovietic, la care erau admise pina
  si femeile de serviciu cu 4 clase daca secretarului de partid, de profesie excavatorist sau macaragiu, i se parea
  ca se pricep la rime.

  Cine dreaq angajeaza filozofi politici?

  M-am tot intrebat de ce dau romanii buluc la Bloomington sa ia cartonul ala? Primul gind a fost ca romanii ajunsi prin zona au gasit o gaura in gard si a ajuns pontul in Romania oengista si frecatoare de menta. Al doilea, ca fac aia vreun experiment secret, gen MK-ULTRA, pe romani.

  Lumea face azi doctorate (in tot Occidentul, nu doar in Romania) ca sa-si ocupe timpul cu ceva, ca nu sint job-uri. Iar guvernele incurajeaza tocatul de frunze la ciini cu subventii si burse ca sa dreaga cit de cit statisticile alea nasoale cu somajul. Stiu pe unul, mare specialist in nu stiu ce insecte rare de pe o insula din Pacific, care isi tot cauta job de vreo 17 ani. Are si post-doc si tot degeaba.

  Si uite-asa ajunge omul la 40 de ani fara nici o meserie, fara nici o speranta, fara casa, fara familie, da’ plin de diplome si datorii pe la banci.

  Te miri ca il mai apuca disperarea si face ca toti dracii dupa o gura de vodca cind isi reaminteste ca tara promisa de doamna cu breton, plina de institute de cercetare finantate cu minimum 6% din buget, e o iluzie la fel ca paradisul cu munti de pilaf al musulmanilor?

  Cele 3 doctorate ale lui Aligica sint, cum ar zice francezul, trois fois rien.

 • Avocado

  Unul care se duce la ASE nu poate avea multa minte. S-ar fi dus si el la matematica daca avea asa ceva. Ori la medicina, la drept, ori la vreo facultate tehnica, sa poata sa faca/produca ceva in viata. Sa-si poata cistiga existenta muncind cinstit, producind ceva folositor celorlalti, nu dind din gura si inventind lozinci si strigaturi prin oengeuri.

  Sa visezi la 18-19 ani sa devii contabil???

 • Daca inteleg bine istoria devenirii (sau a parvenirii?) avocatului (juristului, magistratului, procurorului etc.) la romani ea difera, de un par ezamplu, de aceeasi istorie la elvetieni. La cei din urma, cascavalul are gauri, la nou cel care mananca cascaval are gauri. Interesant…

 • Uneori, ai probleme “pe baza de virus”. Alteori -- “pe baza de bacterie”. Cuplul asta de desene animate — Agilica & Agerica — combina virusul cu bacteria, doar-doar te termina…

 • scuzati-ma, cred ca e doar trist.

 • Unele dintre cele mai frumoase poezii sunt cele cu bunicii… Di pacate, i-am pierdut de mult…

 • neamtu tiganu

  bine ca esti tu dastapt 🙂

  P.S in zilele astea e permis, sau poate chiar obligatoriu sa se faca garagata fara limite.

 • Dan TM

  Mai degrabă Agilică & Alergică, căci Prof. Giruetă are, de la o vreme, diverse alergii…

 • Just Passing Through

  I will only note here just how fantastically vengeful Agerica is. It isn’t enough that those who have criticized him, those who have not given him access, those who have not praised him enough, those who disagree with him, those who have replaced him and taken his position “for eternity” should be publicly shamed and in unison--because if you don’t participate, you are, of course, complicit by definition (“he who is not with us is against us”)--he appeals to their bosses to remove them from their positions, to exact swift justice, that they must lose something important in their punishments. The question is: what kind of person consistently tries to get those who have fallen afoul of him fired because his ego has been hurt? And what kind of person always beseeches those in positions of power to see that this happens (as you and others have observed DT, he has a lifelong fascination and obsession with poltical and bureaucratic power)?

  Există de-acum suficiente date pentru o schimbare urgentă de consilieri
  (fenechistul Muraru, fesenisto-pesedisto-uselistul Dan Mihalache).

  Un timp al dispretului, vorba lui Malraux, cand, in “Observator
  Cultural”, aceasta noua “Saptamana” barbista, Marius Oprea, cercetator
  intr-un institut guvemamental, adica IICCMER, numeste Asociatia pentru
  Combaterea Antisemitismului un “Centru pentru Combaterea Fostilor
  Detinuti Politici”. Ati citit enormitatile instigatoare, nu tocmai
  camuflat antisemite, ale lui Marius Oprea, doamna profesoara
  universitara Carmen Musat (era sa scriu Artur Silvestri)? Va asociati
  pozitiilor sale nostalgic-verzi? Lasati sofismele de-o parte, aveti
  curajul sa spuneti ca va delimitati, explicit si fara ambiguitatii, de
  aceste pozitii! Ati citit mizerille debitate impotriva MCA România de
  catre “vanatorul de securisti” devenit intre timp marele lor aparator
  (de Dragos Paul Aligica, de Petre M. Iancu, de mine, de Adrian
  Cioflanca, de Marius Stan, de Mircea Marian nu mai vorbesc, am fost cu
  totii tintele linsajului mediatic)? Nu va este rusine sa le perpetuati
  in revista Dvs care nu doar “observa”, ba se vrea si “culturala”? Va
  simtiti bine in compania lui Victor Roncea, Mircea Platon, Ovidiu
  Hurduzeu, Alexandru Racu, Dorin Tudoran (fostul disident si fostul
  sfetnic platit al lui Felix), a lui Florin Dobrescu si a partidului
  “Totul pentru Tara”?

 • Ultor

  Nu aruncati acuzatii nefondate…Marius Oprea nu a facut decat sa demonstreze dubla masura aplicata cazului Bjoza de catre ” Asociatia pentru….” . Domnul Bjoza detine calitatea onorifica de reperezentant al guvernului de doi ani, iar Asoiciatia nu s-a sesizat niciodata ca acest domn ar fi un simpatizant al Miscarii Legionare…Au folosit in mod las afirmatii, poate neinspirate, ale fostului detinut politic pentru a lovi in presedintele Johannis. acesta a fost singurul scop vizat, restul sunt pretexte. Iar compania in care va situati, ce sa zic, va face onoare…democrati unu’ si unu’…

Next post:

Previous post:

WP Admin