≡ Menu

Adrian Severin: umbra fără om

De când îl ştiu, lui Adrian Severin i se înscenează ceva.

Ba ceva cu socialism ştiinţific; ba ceva pe la UASCR; ba ceva cu înţelepciunea lui Ceauşescu; ba ceva pe lângă tovarăşul Bolcaş; ba ceva prin zona tovarăşei Poliana Cristescu-Ceauşescu; ba ceva pe lângă  tovarăşul asistent universitar Iorgovan, viitorul părinte al Constituţiei; ba ceva pe lângă Silviu Brucan; ba ceva pe lângă Ion Iliescu; ba ceva pe lângă Petre Roman; ba ceva pe lângă Iosif Boda; ba ceva pe lângă Adrian Năstase; ba ceva chiar pe lângă Traian Băsescu; ba ceva de tras cu urechea pe la Societatea Academică Română pentru ca societatea civilă să-şi ştie lungul nasului; ba ceva pe la Externe; ba ceva pe lângă Gilda Lazăr; ba ceva pe lângă liste cu ziarişti vânduţi serviciilor secrete străine; ba ceva cu omul anului 2010; ba una, ba alta.

Dacă ar fi construcţie, aş zice că Adrian Severin este adevărata Sală Polivalentă a PSD-ului şi că i-a cam obosit cupola. Aşa însă, om fiind, Adrian Severin îmi pare o umbră care se tot întreabă cărui om i-a fost înscenată.

Cu alte cuvinte: mi se pare un act de terorism existenţial că, de atâta amar de vreme, unii încearcă să-i însceneze lui Adrian Severin un destin, când el  vrea  să aibă doar un parcurs.

CEDO ar trebui să se autosesizeze, altfel umbra bate omul, y compris drepturile acestuia din urmă.

 • @) Dorin Tudoran

  Misto continuare! Acum, pe de alta parte, daca ajunge cumva la pirnaie pentru chestia asta evropeneasca, va mai avea un exemplu de persecutie!

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  Zici Severin, zici persecutie!

 • @Dorin Tudoran “altfel umbra bate omul, y compris drepturile acestuia din urmă”

  Sa inteleg ca omul nu are dreptul sa-si ia dreptul ? Toti politicienii din Romania merg pe aceeasi directie nu vad de ce AS ar face exceptie ?

  Astia sunt politicienii nostrii . Nu cred ca sunteti surprins de ce se intampla. Daca nu sunt incompetenti sau cu alte bube in cap (gen EBA, BODA , si multi altii) considera ca este dreptul lor sa-si ia dreptul. Unii mai lacomi sub forma de “consultanta” altii mai putin sub forma de contracte preferentiale samd.

 • CARAIMAN

  Monumental! Chapeau!
  Si ce de-a poame rosii ( la mine-n ramuri…), viermanoase, putrede in arborele geanealogic al acestui (p)om fara umbra!
  Chestia cu omul anului 2010 e o licenta ludica sau mi-a scapat mie?

 • Dorin Tudoran

  @CARAIMAN

  Citii undeva ca AS a mentionat ca a primit (din partea cui, imi scapa!) si un asemenea titlu. Poate ca nu a facut-o si i se pune si asta in carca. Inscenarile…
  Cred ca-ti amintesti ce descoperisera pushlamalele alea de la “Europa libera”: ca o trambitata membrie a lui Eugen Barbu intr-o “faimoasa” academie americana putea fi cumparata la sectia “adulti” cu 25 de dolari si la sectia “adolescenti” cu 15 dolari. Dar, poate ca dvs. nu ascultati pe atunci asemenea “oficine”.

 • mihai rogobete

  Ce, umbră: lobist! Zice-se că din cauza dânsului ar fi demisionat şi Pepe din Oana Zăvoranu.

 • Dragă Dorin,
  atîtea “umbre” de astea sunt în ţară, că s-a făcut o… noapte de cîteva decenii!

 • Radu Humor.ro

  Interesante jocuri de cuvinte, cu umbra si urma in prim plan :
  Urma umbrei = noapte :roll:
  Era o zicala cu “urma scapa turma”, dar vad ca de data asta PSD n-are de gand sa-l scape, ci chiar sa-l bage !

 • CARAIMAN

  Nu, pe atunci nu ascultam “oficina”, eram satul de obligatiile de serviciu, poate si de servicii, naiba stie, dar cu lovitura data de “puslamale” cu diploma lui Eugen B. am fost la curent. Am mai ris mult! Pe ala il costse diploma 50$ si puslamalele au platit 100 pentru investigati & onorariu. Dar a meritat.
  Culmea, si printre puslamale era un “doctor” cu o diploma cumparata tot in America, dar pe 300 $. Isi zice Dr. Max B.

  Si mai culmea, dupa revolutie s-a umplut Romania de doctori facuti in America prin corespondenta si chiar si de academicieni. Am vazut citeva carti de vizita cu astfel de titluri, cu titularii destul de seriosi, care ti-o inminau coplesti de o importanta absolut mortala. Chiar si Vadim Tudor are ceva in sensul asta. Si i-au tras-o aia de la Ziua.
  Ce lume, mamito, ce lume!

 • Dorin Tudoran

  @CARAIMAN
  Pacat ca indatoririle de serviciu nu va ingaduiau sa ascultati “oficina”.
  Daca nici Vadim nu e doctor, atunci la ce mai e buna toata “doctoreala” asta?

 • victor L

  Dle Tudoran,
  in America ce da finul nasului la botez? tot un miel? l-ati primit deja?

  “@Alin Fumurtescu
  (………………)
  Dorin Tudoran “

 • Dorin Tudoran

  @victor L

  Da, ii datorez un miel dlui Fumurescu. Probabil de Pasti/Paste…

 • InimaRea

  Vedeţi care-i problema? Dv boxaţi cu Umbra şi Supraumbra-şi face mendrele.

 • InimaRea

  Sau Subumbra. E sf ca lumea!

 • CARAIMAN

  E groasa! Huiduieli in Parlamentul European la impingerea lui AS la independenti. A fost plasat intre doua scaune: Vadim si Gigi Becali. S-a zonit ca ar fi stat chiar pe scaunul 777, scaunul lui Gigi, care oricum se facuse foc si para si-i ceruse demisia! Aferim!

 • lucid

  “Natura umana” in cazul lui Adrian Severin. L-am cunoscut ca elev in primare pe bunicul sau patern: parintele Alexandru Severin. Era rus alb (i-am uitat numele real -- Severianin sau Serebrianin, Nordicu’ sau Argintiu’), stabilit cu familia in Romania dupa 1918; dupa 1944 nu mai avea voie sa slujeasca si devenise din 1948 “profesorul” de limba rusa al institutelor Academiei. Era un om foarte cumsecade: usor adus de spate, mustatza alba, vesnic intr-un loden pana la calcaie si cu o servieta burdusita cu manuale. A murit devreme, prin anii 60, nu implinise cred 70 de ani. Baiatul lui s-a casatorit cu o nepoata a Alexandrei Sidorovici -- femeia-comisar nevasta a lui Brucan -- de aici porecla “nepotul lui Brucan”. Alexandra, acuzator public in procesul maresalului Antonescu, era fata lui Teofil Sidorovici, seful “Strajei Tzarii” carliste, cel care in toamna lui 40 s-a sinucis cand a aflat ca Antonescu il va trimite in judecata pentru delapidare. Sidorovici era bucovinean, protejat al Lupeascai, de unde zvonurile unoe anumite ascendentze evreesti, preluate si de “pretenii” (vezi Medelin Voicu) lui Severin. Adrian a avut o copilarie “ciobanas”-ista ca oferitor de flori de protocol, lucru ultra-stiut, si apoi a trecut la asecereu (uasecereu-l l-a prins cred numai la finalul carierei activiste). A trecut apoi la Institutul de Studii ale Economiei mondiale, cred ca imediat dupa Pacepa, cand “stagiritul” a schimbat “pensionarele”, fiind coleg cu Isarescu si Dijmarescu . Cealalta “pepiniera” CIE era ADIRI -- Asociatzia pentru dreptul internatzional, cu celebrul Bombo. Trocadero era mai larg, intrau si stefangheorghistii cu secares, pasti, pascu, etc. Normal dupa 89 a ajuns ministru (Brucan plus CIE). In fond, daca in cazurile Isarescu, Negritzoiu, sa zicem ca “stagiritul’ a nimerit-o, despre Severin sau Bombo chiar ca e greu sa intzeleg de ce i-a “selectzionat”. L-am vazut pe Severin o singura data: in timpul unui zbor Dubrovnik-Zagreb, cand se intorcea impreuna cu madam Puwak de la o intalnire social-democrata. Puwak-a se vaita ca “domnul Iliescu” o evita iar Severin isi lua angajamentul sa o ajute, dar suna fals si umflat la fel ca si silueta-i.
  BTW: au mai aparut 1225 de dosare de la SRI la CNSAS. Unele probabil “moarte” (se mai si decedeaza in meseria asta), altele posibil politze de platit. Sunt curios cat de repede vor aparea leaks-urile. Si alt BTW, wikileaks-Romania ne spune ca “Patriciu si Hayssam au avut o cooperare infractzionala”. Mai stii ca revolutzia vine si la Damasc si ne trezim cu muribundul operat de multi-milionarul Bradisteanu la Rahova?

 • Ce pacat ca nu avem si noi un “The Sunday Times” care sa ne faca lumina azi, (si nu peste douazeci de ani!), in povestea “pixelului albastru” ori in cea a stenogramelor referitoare la “Clopoţel” sau “Trumpiţa” si tarifele preferentiale pentru energia destinata companiei ALRO Slatina.

  Dar zece Sunday Times de am avea la noi acasa, tot atatia “moguli” sanctionati de CNA am vedea! Asa ca, eu cred ca nu din intamplare, ci tot din narav de politician roman, si lui AS i-a zburat gandul mai degraba la anchetarea “tonamatelor” de la “The Sunday Times decat la propria demisie”. Si oare cum sa nu se simta Adrian Severin o victima a sortii cand, iata, a incurcat-o si e pe cale s-o incurce si mai tare pentru numai 12 mii de euro (si aia fara tangenta cu bugetul Romaniei), in timp ce oamenii mai copti de sub pomii mai buni s-ar juca de-a zecile de milioane din bugetul statului sarac, si aia doar din cate o banala returnare de TVA?

  Sigur, toti politicienii romani prinsi cu mata coruptei in sacul probitatii spun ritos ca ei nu sunt catusi de putin corupti, ci doar foooarte incomozi. Adevarul e ca, dupa cat ne indispun si ne stingheresc, cine ar mai putea sa spuna ca nu sunt si extrem de incomozi?

 • Dorin Tudoran

  @lucid
  Tare!
  Prea stiti multe, asa ca nu puteti fi — cum mi se spune — compozitor.
  Ori Madalin Voicu, ori… Medellin Vocu -- tertium, cum ziceaci candva, non datur.
  Da, Trocadero era mult mai larg — baietii de pe banca de rezerva, linia a doua care a devenit, repejor, prima.
  1225 de dosare noi… Acum, cand toate partidele vor desfiintarea CNSAS-ului? Interesant…
  Nimeni nu stie niciodata cine ajunge si cine (scapa) de la Rahova.
  P.S. Da, povestea cu AS nepotul Anei Pauker e de… Pavel Corut.
  Sanatate!

 • Dorin Tudoran

  @No Name

  ARLO? Noi nu am rezolvat nici “enigma” ARLUS… Pana la ARLO mai sunt cateva flote si ceva mai mult decat cateva petro-afaceri…

 • @Lucid si @ Dorin Tudoran

  Foarte vie si sintetica evocarea “scolii Stagiritului”. Multumiri.
  Totusi, cu rateuri mai mult sau mai putin sonore, generalul tot a pregatit o generatie de succesiune: oameni educati, pe categorii distincte, open-minded, vorbitori de limbi straine, cu orientare europeana, cu abilitatea de a-si face si intretine conexiuni in Vest, cu viziune economica, politica si ideologica globala si moderna. Da, dar si cu spiritul de apartenenta la grup, cu un cult deosebit al imaginii de sine si al interesului personal, si cu o docilitate si o devotiunea fata de clan care ne-au exasperat.
  Multora dintre discipolii “Stagiritului” -- i.e. AS -- li s-a cantat deja aleluia, ei pierind in general “pre limba lor”. Aferim! Macar de ar fi pregatit cineva ceva de pus in loc. Or, uitandu-ne azi a pomii buni si oamenii copti (sau viceversa) … ajungem la vorba poetului: “…totul e spoila, totu-i lustru fără bază”, adica o sarabanda a “măştilor râzânde, puse bine pe-un caracter inimic.”

  Dar, vorba domnului Dorin Tudoran, mai intai sa deslusim enigmele ARLUS-ului, adica sa o luam metodic de pe la ’44 si, mai ales, sa nu ne pierdem nadejdea ca, pana la sfarsitul veacurilor, vom ajunge noi sa deslusim si ziua de ieri si pe aia de azi. Daca ne ajuta un pic si Clio…

 • Jurnalul de Joi

  Cred ca s-a dat startul la autodeconspirarea uascristilor tarzii si a cominternistilor si mai tarzii. Ce suveniruri recuperate-n public!

 • Dorin Tudoran

  @Jurnalul de Joi
  Sunteti eliptic… Poate ne lamuriti in legatura cu cine a dat OK-ul si unde a inceput “autodeconspirarea”…

 • InimaRea

  @Jurnalul de Joi se referă -- probabil -- la revista Kamikaze, care promite dezvăluiri din seria WL, sub titlul Turnătorii optezicişti.
  Am şi eu o rugăminte: Spuneţi-mi şi mie cine a fost “Stagiritul”.

 • Dorin Tudoran

  @InimaRea

  Sa vedem ce scoate la iveala Kamikaze…

  Ma puneti la incercare? Pai, “originalul” a fost Aristotel, ca se nascuse la Stagira. Despre “sosii”, nu indraznesc sa fac speculatii…

 • Ehei, intr-un fel se taxeaza o fapta la Bruxelles si in cu totul alt fel la Bucuresti, où tout est pris à la légère.

  Tz-tz-tz, domnii aia n-au niciun pic de intelegere pentru naturelul romanesc…

  http://www.inpolitics.ro/scandal-la-bruxelles-psd-risca-excluderea-din-partidul-socialist-european-art64259.aspx

 • divanuriletomitane

  Domnule Tudoran,

  Cred ca prin 2007 ( nu mai verific acum anul, o fi fost 2006, n-am timp ) ne-am intalnit pe comentariile unui articol a lui AS pe editia electronica a ziarului « Ziua ». Umbra sa luase din nou dimensiune « tehnocrata ». Eu, ca tehnocrat de vocatie, simtind inca de pe atunci puterea si persistenta umbrei in societate ca si slabiciunea omului ( nu doar a lui AS ), considerasem ca, macar, prin vectori ca AS se poate comunica.

  Sunt nevoit acum sa va dau dreptate pentru pozitia dvs. de atunci prin care va manifestati nedumererirea fata de prezenta mea acolo . Nu as fi facut-o dupa primul dvs. material despre AS ( Carasul…). N-am mai avea scara valorica pentru « tehnocratia » lui Gerhard Schroeder, ajuns din ditamai cancelaria unei mari tari consumatoare din Vest, fix consultant pentru Gazprom un mare producator din Est, un fel de coleg, deci, cu acoperirea celor de la « The Sunday Times » in fata lui AS….Ati adus insa in discutie umbra si pericolul ca aceasta sa bata omul ….Exact esenta readucerii mele in actualitate a lui Noica in anul 2011, respectiv, in ce masura categoria Determinatiilor ( pe langa Individual si General ) influenteaza maladiile spiritului contemporan nicasiene, structurile functionale cele mei relevante ce pot imagina evolutia societatii globale in opinia mea….De la Noica incoace insa, umbrele se tot maresc malign, iar, in consecinta relativa, omul se face din ce in ce mai mic….Intr-o interpretare noua, ne-nimerirea atitudinii lui AS denota ca inca Romania mai are o sansa. Sistemul nu i-a aruncat imediat vreo plasa de siguranta ( nici ai lui, nici ceilalti pentru a-l folosi apoi….), pentru ca AS sa se retraga rapid si sa revina apoi in spatele ( sau, disimulat, in fata ? ) vreunei umbre ….Ramas singur, a intrat cu capul in contra….E de urmarit daca cei 2 politicienii care s-au retras rapid vor dispare cu totul din sfera publica a tarilor lor. Sau, nu vor deveni rapid oameni de afaceri de succes. E drept, nu chiar ca Schroder. E greu la asa nivel. E nevoie de mult talent. Si la nivelul omului si la nivelul tarii….De unde si o umbra pe masura.

  Ca si fondador al Asociatiei Consultantilor de Investii de pe Piata de Capital in 1997, am fost confruntat de la inceput cu situatia ca cei care ar fi trebuit sa ia consultanta de la noi ( SIF-urile- fostele Fonduri ale Proprietatii Private, bancile, marii investitori, etc…) luau direct « consultanta » de la politicieni, sefi de institutii de stat, politie ( ex. Chelu-Fatuloiu ), etc….Iar Romania economica post-decembrista a fost proiectata si cu larga contributie a oamenilor gen AS ( acesta a fost presedintele Agentiei Nationale pentru Privatizare, singurul organism de specialitate din Europa de Est care a imaginat existenta a 5 mari actori bazati pe capital public organizat cf. unei legi speciale pe piata de capital, respectiv FPP-urile -- actualele SIF-uri…). Sper sa ma inscriu intr-un curent prin care institutiile si economia Romaniei, ref. la SIF-uri si Fondul Proprietatea, sa foloseasca adecvarea de piata a acestora, dar si izul lor de « stabiliment balcanic » care le-a individualizat atat de puternic pana acum si le-a ferit de crize majore….Dinamic insa, si nu static, ca o adecvare strategica spre mediul economic general prin generarea de vectori de dezvoltare ( mai ales in agricultura si in sectoarele emergente ), tinand cont de parghiile pe care le ofera piata de capital ( piata de capital = echivalentul pentru economie a democratiei din societate / criza subprime reprezenta exact inversul, respectiv DICTATURA ….).

  Prin 2007 ( comentariile mele la articolul din « Ziua » a lui AS ), credeam ca « si-au » ( vechiul impersonal, in varianta inversa…) dat seama ca un sistem inchis si static nu poate supravietui la confluenta cu unul deschis si dinamic….

  Azi aflu ca si liderul CNSRL-Fratia face ceea ce banuiam cu totii. Prin 2003, desi eram intr-un sistem controlat de el si in care imi adusesem o mare contributie si la prestigiul lui ( privatizarea SC Neptun Olimp in conditii decente atunci ca statica, dar in dinamica timpului, cu efecte proaste ), mi-a refuzat o oferta de a colabora cu CNSRL Fratia pe proiectul fondurilor private de pensii, sfatuit fiind de Liviu Luca la sedinta in care s-a discutat oferta mea ( mi-a spus de situatie liderul sindicatelor din cercetare, pe care il cunoscusem la o negociere nationala ).

  Daca nu vom lupta ca umbrele sa insoteasca oamenii si nu invers, riscam sa-i dam dreptate cu extensia zoo a lui Jeffrey Sachs, imagine care sigur nu era vizualizata de C. Noica, crescut intr-un mediu dihotomic dar concurential, in sensul in care pentru ceea ce nu era valabil in Vest se faceau mari eforturi sa se suplineasca neajunsul ori nedeteminarea in Est, sau invers…De unde un relativ echilbru al evolutiei, in sens durabil. Dupa 1990 insa, nu a mai fost nici o opreliste….Putin a mai echilibrat putin « jocul global », dar a realizat rapid ca « Maica Rusia », are mai mult de castigat daca, de data asta, se face ca ploua, situatie care face umbra mai greu vizualizabila si mai putin inspaimantatoare…De unde, un avantaj competitiv al Rusiei ( pe vremea URSS, avantajul era comparativ…).

  Un eveniment ce va avea loc peste cateva zile ma determina sa finalizez la acest sfarsit de saptamana initiativele mele din anul 2010 ( sper sa « platesc » cu aceasta ocazie si multe din datoriile ramase pe drum….). Un rol important in preocuparile mele viitoare il va avea intentia Moldovei ( cf. The Epoch Times ) de a sustine puternic privatizarea in urmatoarea perioada.

  Revenind la ideea de la inceputul comentariului, atunci ati avut dreptate ( comentariile din « Ziua » ) ! Cred insa ca si eu am avut dreptate. Pentru demonstratie folosesc « eterialitatea » ( daca dati cautare google, gasiti explicatia mea a conceptului, pe blogul d-lui Tudoran, singura referinta la termen in limba romana ! ) lui Arnold Toynbee ( « primul an » in initiativele mele ). O supraforta ( in context, o supra forta umana, care sa readuca umbra in spatele omului, depasindu-i zglobia-i alergare…) care sa poate genera un trend constructiv in societate, nu se acumuleaza usor…

  Dezideriu Dudas

 • Dorin Tudoran

  @divanuriletomitane

  Imi aduc foarte bine aminte… Atunci, in “Ziua”, incercam sa atrag atentia asupra a doua lucruri.

  Primul — Adrian Severin era singurul din echipa din care a facut si face parte care a hotarat sa nu mai nege ca in decembrie 1989, niste “baieti destepti” s-au folosit de Strada ca sa dea lovitura de Palat. Ba, chiar ne explica de ce numai ei puteau si aveau drepetul sa o faca si ca in rest sa ne vedem de treaba si sa acceptam “reconcilierea nationala” propusa de ei.

  Al doilea -- mi se parea cam mult ca pana si reconcilierea nationala (de care este, intr-adevar, nevoie ca de aer) sa fie acceptata de victime exact in termenii propusi de cei ce le-au victimizat… Baietii astia atat de “destepti” merita sa li se spuna, macar din cand in cand, “Give me a break…”

 • InimaRea

  Nici vorbă de vreo testare, d-le Tudroan. În contextul la care mă refer -- parcă de “lucid” lansat -- stagiritul părea a fi un general de-al nostru care pusese-n mişcare o direcţie tehnocrată, dar nu sînt sigur de perioada la care se referea -- înainte ori după 1989. Pe mine, primul gînd m-a dus la Pacepa.
  Deci, vedeţi că nu la Aristotel mă raportam, chiar de-i ştiam supranumele încă de pe la Princepele lui Barbu.
  E posibil şi ca să fi-nţeles eu altceva decît era în acel text/context.

 • InimaRea

  Scuze -- Tudoran, nu altfel.

 • Florin Iaru

  Am căutat şi eu, nu în dosare, ci pe WIKI -- 1997:
  „Zilele trecute a încins spațiul public declarația lui Traian Băsescu care a acuzat practic de trădare a intereselor nationale “echipa regimului Constantinescu” -- respectiv ministrul de Externe Adrian Severin, care a participat la cedări rușinoase în favoarea Ucrainei, în 1997. Acesta din urma a sărit ca ars, pretinzând ca “Tratatul a constituit un act aducator de liniște și stabilitate regională”. Ceea ce a omis Severin să precizeze, dar ZIARUL a aflat de la diplomatul Aurel Preda, este raspunderea directă și personala a fostului ministru de Externe în cedarea Insulei Serpilor, teritoriu romanesc, către Ucraina, printr-o inserție în textul Tratatului negociat deja, care l-a uimit pâna și pe șeful delegației ucrainene, Buteiko. Severin a intrat în camera de la Ministerul Afacerilor Externeunde se executa colaționarea textului Acordului și a spus ca are o propunere, la care Buteiko, șeful delegației ucrainene, a avut un gest nervos, trantindu-și ochelarii pe masa. Propunerea adresată de ministrul de Externe român a fost: în rândul patru de jos se pune virgulă, dupa Insula Serpilor, și se adaugă “care aparține Ucrainei”. Lui Buteiko nu i-a venit să creadă și s-a adresat în rusă -- paftarite pajalusta ; repetați, va rog!, iar Severin a reiterat fraza, după care Buteiko a reluat discuția, în engleză, murmurând -- Isle of Serpents, comma, “belongs to Ucraine”! Bătrânii țărănisti au vrut să voteze contra textului Tratatului, de aceea prevederea legată de Insula Serpilor a fost introdusă în Acordul conex. Dumitru Ceaușu i-a “prelucrat” pe țărăniști susținând că “România, pentru a intra în NATO, trebuie sa privească în viitor și să renunțe la trecut”. S-a dovedit însă ca a fost o cacealma pretextul cedărilor către Ucraina în schimbul intrării României în NATO la Madrid. Poporul român însa nu a fost intrebat prin referendum -- daca este de acord să cedeze Insula Șerpilor, o parte a teritoriului național românesc, ucrainenilor. Ceea ce încadreaza manipularile celor din MAE și ale ministrului Adrian Severin la rubrica trădare națională.”

 • Florin Iaru

  Ceea ce înseamnă, Dorine, că nu e numai prost şi fudul.

 • Dorin Tudoran

  @InimaRea
  Am priceput din prima, dar nu vroiam sa raspund in locul lui @lucid…,

 • @Florin Iaru

  In privinta Tratatului cu Ucraina, va propun sa audiem si partea cealalta:

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/semnatarii-tratatului-cu-ucraina-acuzati-ca-n-au-aparat-interesul-national-121505.html

  Reactii vehemente la afirmatiile sefului statului au venit din partea principalilor politicieni vizati in declaratii: ex-ministrul de Externe Adrian Severin si fostul presedinte Emil Constantinescu. Ultimul, semnatar al tratatului, a apreciat ca afirmatiile presedintelui Basescu dovedesc “necunoasterea sau neintelegerea” prevederilor tratatului si pun “in evidenta incompetenta sa in domeniul politicii externe”. Constantinescu a mai precizat ca “tratatul a slujit si continua sa slujeasca interesul national al Romaniei” si l-a acuzat pe actualul presedinte de “lasitate si duplicitate” pe motiv ca, la momentul negocierii si incheierii tratatului, acesta era vicepresedinte al PD, partid care “detinea” MAE, MApN si sefia Senatului. Constantinescu a amintit totodata ca, in 2006, in calitate de presedinte, Traian Basescu putea provoca renegocierea tratatului cu Ucraina.

 • Florin Iaru

  Altera Pars
  Deci îmi daţi dreptate… Eu nu comentez atitudinea lui TB. Acuzaţiile n-au fost respinse cu dovezi…

WP Admin