≡ Menu

2015

 

Ion Barbu

Director Artistic al Trustului de Presă

marȘarier – pagină de avangardă

vă transmite un îndemn.

Eu vă urez tăria să urmați îndemnul.

dt_signature2-e1270748737227[1]

felicitare 2015

 

 • Ultor

  Intai petrecerea…de pietoni, ca-i ‘a mai tare…

 • Petru Jipa

  Cu MRU pe tarabă
  Și țara înapoi
  Ca pielea de pe oi.

 • PetruLater

  La care treaba sa-l punem, Ioane? La aia mare? La aia mica? La aia mijlocie?

 • dan, copitan de plai cu boi

  Toate trec si se petrec/In frunte cu Skanderbeg

 • Alina Cîrstoiu

  Am mai glumit eu cu vecinii mei ( rosii aprinsi, din pacate) cum ca primul cuvant care ar trebui invatat este unul care incepe cu “a”, adica ‘arbeit’ 🙂

 • PaduchelePlesuv

  Ideea ca stanga e puturoasa, iar ceea ce se autointituleaza dreapta (fiindca nu este) ar fi harnica este paguboasa. Cumva, dupa “arbeit” ar urma “macht frei”?
  Poate ca ar trebui sa fi fost mai atenti la declaratia , la un post de radio, a unui patron neamt despre muncitorii sai romani: “romanii sunt harnici -- a declarat el -- insa vor, tot timpul, sa faca lucrurile altfel.”

 • PaduchelePlesuv

  Felicitari pentru realizare, Ion Barbu!
  Ideea existentei unui Mare Mecanism nu este noua, vezi scrierile lui Stanislavski, insa meritul aducerii gandului inovator ca Johannis face parte dintr-un astfel de mare mecanism ii apartine, iata, in intregime artistului care il sprijina pe dl Tudoran in ce priveste grafica blogului. Si atunci, considerand ca Johannis este parte a marelui mecanism, intrebarea pusa este tipica si clasica pentru atare situatii: va sfarsi Johannis ca distrus de mecanism?

 • InimaRea

  Ii bai daca Neamțul stringe șurubul.

 • Alina Cîrstoiu

  N-am vrut sa sune cum ca numai rosii sunt lenesi… Noi toti suntem niste lenesi 🙂 . Aici, la mine-n zona, VVP a fost votat in proportie de 70% . Tot ei, vecinii de care povesteam, ma tachineaza salutandu-ma cu “gutten morgen” sau alte dragalasenii. E o vorba care spune ca fiecare popor are conducatorul pe care-l merita; om fi de data asta si noi mai ‘altfel’ sau vom ramane aceeasi carcotasi atotstiutori si autosuficienti??

 • PaduchelePlesuv

  Proverbul englez spune ca fiecare popor are guvernul pe care il merita. La Multi Ani!

 • Dezideriu Dudas

  “Arbeit” nu face (mai) nimic azi in Romania , decat eventual “altfel”, la “capsuni” ( in cazul lui dom’Neamtu’Patronu’, probabil in constructii )……”Arbeit” inseamna rugi la fratele Alexandru…Abia el stie care-i treaba cu frei(ier)-ul…

 • Alina Cîrstoiu

  Daca l-am si ‘reales’ de vreo 1,2,3,4 ori inseamna ca suntem “number one”!
  La multi ani!

 • Ultor

  Ideea cu mecanismul de ceasornic nu-I noua… Cu acest slogan a castigat prima data Johnnis primaria Sibiului: ” Ca lucrurile sa mearga ceas, votati un sas”. Sa nu uitam ca bunicul sau a fost ceasornicar. Daca si nepotu va sti sa se sincronizeze cu timpurile, cu atat mai bine pentru noi. Daca nu, nu.

 • Stan si Bran

  Saracu Ion Barbu! Pateste ca poetii ajunsi pe mina criticilor literari: li se pun in circa tot felul de obsesii, intentii morbide sau fobii imaginare.

  Omul a luat o poza veche cu Chaplin, a bagat-o un Photoshop a altoit-o cu capul lui Iohannis, si gata poemu’! Mai da-l in fasole de Stanislavski cu scrierile lui cu tot!

  p.s.
  Cine naiba mai e si Stanislavski asta? Nobel, ceva?

 • PaduchelePlesuv

  Unul care imi permite sa aduc aici ideea de teatru.

 • PaduchelePlesuv

  Pare ca doar dl Tudoran poate fi laudat aici. Dle Ion Barbu, ce injuratura va place?

 • PaduchelePlesuv

  Nici o idee cu mecanismul de ceasornic nu-i noua de cand a fost inventat ceasornicul; de aceea am si scris de inovatie si nu de inventie.

 • neamtu tiganu

  am impresia ca cu mina stinga desface surubu, iar cu dr. il stringe!!?
  O fi ceva legat de stg.-dr?

  da mai bine sa-ncepem urarile de An Nou

  Gututen Rutsch cum zice neamtu, pardon

  Guten Rutsch ins neue Jahr 2015!

 • Dana (Mara)

  Felicitari domnului Iohannis pentru mesajul adresat M.S. Regele Mihai, un gest frumos care m-a uns la suflet. Am urmarit cu emotie si mesajul dl. Iohannis transmis de tvri de la Timisoara la concertul sustinut de Corul Madrigal unde se simtea emotia autentica a salii, incredere si respect. In acel scurt discurs a subliniat tocmai aceasta necesitate de crestere economica care sa se reflecte si in nivelul de trai al simplului cetatean, nu numai in veniturile corporatiilor si politicienilor. Lucruri de bun simt care sint convinsa ca daca presedintele ar fi ajutat ar putea sa fie transformate in realitate. Este un cerc vicios al lamentarilor ipocrite ca nu merge sistemul sanitar si altele, dar este nevoie de o privire critica si autoritara ca a unui profesor care isi prinde elevii ca au copiat si o voce care sa spuna raspicat ca exista o mafie a spitalelor, a farmacistilor, a notarilor, politicienilor care le-au creat un cadru legal, este o intreaga increngatura a coruptiei care trebuie sa dispara din societate. Cu o floare nu se face primavara, dar este timpul sa facem ceva si pentru tineri. Eu sper sa ma intorc intr-o Romanie prospera.
  Sint ginduri optimiste si pline de sperante care va urez sa va insoteasca si pe domniile voastre cind pasim in noul an. LA MULTI ANI CU SANATATE!
  (Cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune!)
  PS. Citesc in Adevarul ca presedintele Iohannis este “criticat” si de “Deutsche Welle”. (Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati…). Ooof!

 • Da, de faimosul mincinos de cursa lunga Petre Iancu…

 • Peter Manu

  Nu sunt Cos. Dar ce s-a intamplat de fapt dupa greva minerilor?

 • ricu hegedus

  ”Arbeit macht frei.”, slogan derivat -- mai degraba uzitat -- hitlereste dinspre Sistemul filosofic al lui Hegel, unde munca, lupta, negativitatea isi au rolul lor, pozitiv, in dialectica servitorului cu stapinul pentru ANERKENNUNG (recunoastere a demnitatii proprii) ori in efortul de invingere a dificultatilor naturale. SEIN LEBEN DARANSETZEN WOLLTE NICHT DER SKLAVE, DESHALB MUSSTE ER ARBEITEN, UM SEIN DASEIN ZU.KONSERVIEREN. A nu se uita ca pina si legionarii internati in lagare nemtesti, tinuti ca moneda de schimb ori de santaj antiantonescian, au trebuit sa munceasca, intre 1941 si 1944, spre a-si castiga painea cea de toate zilele..
  PS. Chestia cu Hegel sa nu i-o spuneti vreodata lui Volodea, ca-i cere si lui demisia!

 • InimaRea

  Un an nou cu sănătate si bucurii, Neamtule!

 • PaduchelePlesuv

  De unde aveti impresia ca stau de vorba cu Volodea?

 • PaduchelePlesuv

  La Multi Ani!

 • lt. col. (r) mona moscu

  daca, intimplator, domnul Petre M. Iancu ar fi demis, peste noapte, din functzia de redactor la saitul fostei sectzii in limba romana a deutsche welle, din cauza evidentii sale angajari politice, in timpul cind presedinte al romaniei este neamtzul iohannis, ce mai mare dovada de antisemitism mai vretzi?

  domnul iancu ar putea chiar sa se sacrifice, pentru cauza, eventual strecurindu’si, el singur, niste denuntzuri anonime pe adresa redactziei, dupa care sa faca nitzelusi scandal pe tema, ca doar se pricepe foarte bine, vaz (chiar: vazui ca dete o replica unui cititor invizibil, care sint convins ca nu e domnu’ goe, ca domnu’ goe a fost si a ramas basist).

  la multzi ani, dom’ tudorane,

  si sa va mai treaca supararea (si supararile), ce mama supararii ei de treaba!

 • ilona sanziana

  Ei, stimata doamna, sa nu confundam Deutsche Welle cu prestatia unui ”vechi amic” de-al domnului DT, potlogarul -- de reputatie regionala -- Petre M.Iancu, care, in spiritul Sexcuritatii de altadata, acuza de legionarism pe orice ii apare in cale. Asta, in limbajul codat de odinioara, se chema ”compromiterea sociala a obiectivului”. Face si el ce a invatat in tinerete si, apoi, a practicat, nu intotdeauna cu succes, la maturitate. Asa ca apelul ”Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati!.. ” i se potriveste, ca niste mitene, si Tovarasiei Sale.

 • matusa tamara dobrin

  E o gluma de Anul Nou, nu stiu cat de reusita, treaba cu Volodea asmutit asupra lui Hegel, iar apelul nu va vizeaza pe D-Voastra in special, ci, mi se pare, pe frecventatorii blogului dorin-tudoranic in general.

 • Fraierul din Gutenberg

  ”Arbeit macht Freiherrn” : cu trimitere la tezardul plagiar din proximitatea doamnei Merkel, obligat sa renunte si la functie si la titula universitara, ceea ce inca nu e cazul cu Pontachele nostru.

 • Dezideriu Dudas

  Da’ la untu’ cel nemtesc, nicasian, a renuntat ? Ca Noica s-a gandit la “ 22”, dar ref. la “unt”, a luat-o pe ocolite, scriind “Maladiile spiritului contemporan”…

  La Pontache…, nu va grabiti. Am auzit ca militianul finantisto-ceausist Dinel Staicu ( nu stiu cum “se” cheama acum…) si “baronul” Mischie, ambii aprigi doctori revolutionari ai transferului moca-ului comunist in bani capitalisti, vor sa se lege cu lanturi de barba lui Andrei Plesu, in materie capitalista, “untul lui Dumnezeu”( ortodox ). Ca d-a lu’ Goma se legase Plesita…Si el era in pericol sa-si piarda “doctoratul” in aceiasi mo(a)ca, da’ inca nerevolutionata ( cum scria PaducheleP recent “de dat la m …”…) la OTV…Gestul celor doi s-ar putea sa-l impresioneze profund pe Pontache…Nu garantez ca va mai rezista. Pentru rezistenta tre’ sa fii cu totul si cu totul special…

  Blogul d-lui DT este ideal pentru analiza dihotomiei post-comunismului romanesc, moca – moaca, atat timp cat a scris eseul “Frig sau frica”…

  PS Va asigur ca nu agreez furtul, nici macar pe cel intelectual…, care in statele slab dezvoltate este privit ca un fel de drept divin….E vorba de o ordine a prioritatilor, a relevantelor si a potentialitatilor…Daca pentru a vinde “Rapirea din serai” nu tre’ sa fii doctor, nu inseamna ca acei vanzatori sunt cei mai nimeriti sa faca “reforma doctoratelor din serai”…., mai ales ca autoritatea lor pare a fi fost transferata “rapitorilor”….Sa-i numim generic pe “rapitori” gucciferi, asta neinsemnad ca nu ne-am afla de fapt in situatia unor “muciferi”, atat timp cat rezultanta stiintei lor e “muci”…, daca ne referim la evolutia situatiei economice a Romaniei. Stam insa bine la vorbe si povesti. Nea’Gabriel, chiar mai bine decat nea’Andrei. A scris recent un eseu, “ Romania, mon amour. O iubire din care se poate muri “. Are dreptate ! Romanii de plans, ceilalti de ras !

 • PaduchelePlesuv

  Gluma am inteles-o si m-am amuzat, cu comunicarea era problema.

 • Hantzy

  La Multi Ani! tie si tuturor oaspetilor dlui Tudoran.

 • Eh, “arbeit” nu e e pentru un popor de “poeti”…

WP Admin