≡ Menu

1902, 1910, 1921, 1940, 1959, 1978, 2005 și 2016

Pentru a opta oară din 1900, în acest an prima noapte de Hanukkah și seara de Ajun a Crăciunului cad împreună.

holidays

Bun prilej și pentru unii, și pentru ceilalți să fim mândri de ce suntem și să ne urăm unii altora lumină și armonie.

570x570-hanukkah-christmas

Sărbători fericite!

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Happy

 • AT

  Sărbători Armonioase!

 • Liviu Antonesei

  Sărbători, fericite, Master!

 • Vasile Gogea

  Sărbători Fericite tuturor!

 • Dezideriu Dudas

  SARBATORI FERICITE !

  P.S. DIN EXTENSIA “WIKI(PEDIA)” INTRODUSA IN ROMANIA PE SENSUL ( EXTREM DE COMPLEX AL…) MOSTENIRII “TURNULUI BABEL” DE FLEŞELE BISERICILOR MARAMURESENE…, POATE O COPILARIE ROMANEASCA MULT PREA SIMPLA IN ASEZATA LUME A ADULTILOR A CAROR DOGME CRESC DIN CE IN CE MAI MULT… :
  1. “ Ioan 10:22-30:
  Și era atunci la Ierusalim Sărbătoarea Înnoirii Templului; și era iarnă.
  Iar Iisus umbla prin Templu, în pridvorul lui Solomon. Deci L-au împresurat iudeii și Îi ziceau:
  Până când ne scoți sufletul? Dacă Tu ești Mesia, spune-o nouă pe față.
  Iisus le-a răspuns: V-am spus și nu credeți. Lucrările pe care le fac în Numele Tatălui Meu, acestea mărturisesc despre Mine. “
  2. “ Hanuka a căpătat în ultima vreme o importanță mult mai mare, devenind un substituit al Crăciunului pentrui copii evrei crescuți într-un mediu creștin. “

 • Valentin Feyns

  Lumanarelele din menora de Hanukkah arzand alaturi de beculetele din pomul de Craciun. Ce poti sa-ti doresti mai frumos?

 • Dezideriu Dudas

  Da, da’tunci iarna iera ca vara !

  P.S. Pana la urma se pare ca-i vom depasi pe polonezi in materie de ascendenta divina….Si DNA-ul s-a inventat in preajma coruptiei….Nici coruptia nu-i ca anticoruptia, desi ne cam slabise privirea de la comunism-anticomunism….Vorba lui Neamtu’Tiganu, bun un ” Ochila’ ” la (a)casa uomului…

 • neamtu tiganu

  ca-i de la dreapta la stinga….
  חֲנֻכָּה /חנוכה
  Si totusi unii din prietenii nostrii in aceste zile, zile care in Crestinatate sunt zile ale iubirii, ale iertarii… a trecut si ignatul, se joaca cu spinzuratoarea bucurindu-se asadar ca “Se strânge lațul!”
  Nu ca nu ar avea dreptate, dar nu mi se pare potrivit in aceste zile, mai poate sa astepte macar pina la Craciunul rusesc!

  An nou fericit la toata lumea!

 • Dezideriu Dudas

  De la Liviu din Iesi ( unde sunt Ionicii de altadata ? …) care a acceptat in principiu sa verifice cum e iarna la vara acasa…, transcriu in P.S. tematica din « SCULARIA » problemei .
  La « ATELIERUL DE PROIECTARE » se da solutia : Daca « au fost odata…. » dupa suspendari, « va veni vremea unei cand…. » ….se va face o a treia ?
  La « NORMARE » se egzista insa o mare « dilema » ( la cea noua dom’Buzura face psihograma iar la cea veche nea’Andrei noueuropagrama colegiala…./ vad ca nu doar nea’Andrei iese din teoria neadomdonica ci si dom’Augustin, da’ nu Oneata, dinamovist negresit….) ridicata, de jos, si aruncata-n sus pe coloana infinitului de dom.ing. Neamtu’Tiganu : Nu se cunoaste distanta de la « Craciunul rusesc » la « Pastele cailor »…..Ii rugam pe greci sa-si tina ascunse « calendele » in calul troian….( in Romania, Romtelecom ), ca au intinat nobilele idealuri ale austeritatii ioropene dedicata belsugului, care « va veni odata cu vremea »…., asa cum « a fost odata ».

  UN AN NOU CU BINE !
  ( Da’ sa se dea mai putin, sa ramaie la toti ! )

  P.S. Intrebare la Radio Erevan: – Care este diferenţa dintre o poveste americană şi una sovietică? – Povestea americană începe cu „A fost odată…”, pe când cea sovietică începe cu „Va veni vremea când…”

 • DG Ontelus

  toți cei care cred// în pace bucurie și înțelegere în pofida diferențelor nu sunt defetiști// chiar dacă prejudecățile revelatoare ale micimii omenești/ au temporar câștig de cauză totuși viitorul planetar nu este posibil/ decât în logica numitorului comun celui mai mic adică a-al universalității umane// cât despre autismul rețelelor sociale și/ dincolo de acesta/ infantilizarea generalizată a postmodernismului/ este vorba despre fenomene deopotrivă firești și induse/ firești din cauza complexității fără precedent a lumii în care trăim/ induse în baza confortului material fără precedent care deresponsabilizează în chip fatal

 • DG Ontelus

  r13// întrezăresc în fine dar confuz/ partizanii esteticului desfid orice intruziune ideologică/ acest fenomen al infantilizării/ atomizarea hedonistă/ zâmbesc felin pe sub mustăți/ un op cu mii de file drăgălașe/ cânta duios al vieții curs/ sfiosul plâns ce viața scade/ postmodernismul românesc este o proiecție bovarică/ o spiritualizare a cărnii efemere/ în a descifra ironia sorții/ legitimarea obținută de fenomenele underground/ ca primăvara-n suflet toamna/ există acumulare ereditară a negativității/ între fizicalistul care privilegiază referentul și umanistul îndrăgostit de semne

WP Admin