≡ Menu

#1 & #2

02.09

În 2012, dl Traian Băsescu a rămas #1 în stat, cu 7.400.508 de voturi împotrivă și 943.031 pentru.

În 2014, dl Călin Popescu-Tăriceanu a devenit # 2 în stat cu 60 de voturi împotrivă și 93 pentru.

Dacă Alianța DA a murit de mult, Alianța DA de ce NU? e pe cale să se nască.

Se pare că  dl Tăriceanu e pregătit să-i transmită dlui Băsescu un nou bilețel roz.

De data aceasta, printr-o strângere de mână din care lipsește dna Elena Udrea.

Pentru moment, dânsa este foarte ocupată, dar va reveni, după ce va fi eliberată.

Electoral.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Şerban Foarţă

  -- Cetăţene Cutărescu, de bunăvoie şi nesilit de nimeni, o iei în căsătorie pe domnişoara Cutăreasca ?

  -- BA DA !

 • Ontelus DG

  Numărul 1 și numărul 2 în stat: când cuantificăm calitatea, exprimăm/simbolizăm numeric simboluri nominale și reale, personale și ipostaziale, verbale și fenomenale. 1 și 2 sunt semne numerice al căror sens este funcțional, instrumental, denotând aici poziția în ierarhia convențională a statului, o convenție istorică. Principiul eficienței lingvistice impune aceste ,,scurtături” terminologice, înlesnind comunicarea și evidențiind caracterul convențional, artificial al exprimării verbale.

 • Cine si-ar fi imaginat, in 1990, ca, dupa nici douazeci de ani, Petre Roman, (care i-a furat sigla FSN lui Ion Iliescu pentru a si-o anexa la PD), va fi un infocat liberal?

  Cine si-ar fi inchipuit ca, peste aproape un sfert de secol, Calin Popescu Tariceanu il va elogia pe Iliescu, “un adevarat om politic”?

  Cui i-ar fi trecut prin cap ca, la nici patru ani de la condamnarea solemna a comunismului, Traian Basescu va da glas nestinsei sale admiratii fata de Carmaci? (“Daca Ceausescu ar fi condus Romania doar 10 ani, ar fi fost considerat un mare presedinte”).

  “(…) O sotietate fara printipuri, va sa zica ca nu le are!”

  Sau, vorba dumneavoastra: “In Romania se intampla mereu lucruri foarte interesante, pentru ca nu se intampla niciodata ce trebuie.”

  Cinstea noastra si mandria = scarba noastra si mania

 • As fi foarte curios sa aflu cum a devenit si cu cite voturi dl Tariceanu deputat la alegerile din 2008.
  As fi foarte curios sa aflu cum a cistigat dl Basescu toate alegerile, dupa ce initial le-a pierdut.

 • Quenelle de Queneau

  @Serban Foarta
  LUI: Je t’aime. ELLE: Moi non plus.
  Ion: Dragi mi-s fetele, Ioano!
  Ioana: Dar tu lor, Ioane?
  Ion: Si ele mie, Ioano.
  Ioana:!!!
  Ion: ???

 • Maestrului Serban Foarta: maestre, creatiile dvs. poetico-politice de pe blogul dlui Tudoran m-au incintat in repetate rinduri. Va rog sa primiti din partea mea primele doua strofe din “The Art of Politicks (In Imitation of Horace’s Art of Poetry)” de James Bramston, 1729 (ce pacat ca nu erau bloguri pe atunci!). Cartea este disponibila pe internet in cadrul proiectului Gutemberg (proiect in care literatura noastra este anormal de slab reprezentata) in mod gratuit, ori, daca va intereseaza, v-o pot transmite prin e-mail, la o adresa indicata. Cu respect.

  
F to a Human Face Sir James [i]should draw
  A Gelding’s Mane, and Feathers of Maccaw,
  A Lady’s Bosom, and a Tail of Cod,
  Who could help laughing at a Sight so odd?
  Just such a Monster, Sirs, pray think before ye,
  When you behold one Man both Whig and Tory.
  Not more extravagant are Drunkard’s Dreams,
  Than Low-Church Politicks with High-Church Schemes. [ii]
  Painters, you’ll say, may their own Fancies use,
  And Freeborn Britons may their Party chuse;
  That’s true, I own: but can one Piece be drawn
  For Dove and Dragon, Elephant and Fawn?
  
[2] Speakers profess’d, who Gravity pretend, )
  With motley Sentiments their Speeches blend: )
  Begin like Patriots [iii], and like Courtiers end. )
  Some love to roar, the Constitution’s broke,
  And others on the Nation’s Debts to joke;Some rail, (they hate a Commonwealth so much,)
  What e’er the Subject be, against the Dutch;
  While others, with more fashionable Fury,
  Begin with Turnpikes, [iv]and conclude with Fleury; [v]
  Some, when th’ Affair was Blenheim’s glorious Battle,
  Declaim’d against importing Irish Cattle.
  But you, from what e’er Side you take your Name,
  Like Anna’s Motto, always be the same.

 • Şerban Foarţă

  Pentru dlnimeni

  Întreaga-mi simpatie şi multe mulţumiri; iar dacă e posibil să mă cadorisiţi, cum
  spuneţi, cu “Meşteşugul politikiei” al lui Bramston, iată adresa mea de e-mail:

  serfoar@yahoo.com

 • Nobodaddy

  @D.Nimeni, Dr. Niemand, Captain Nemo
  Riscati ca d-l Serban Foarta, cel mai serios dintre traducatorii actuali si poet de virf al natiei, sa deie in curind o versiune romaneasca din THE ART OF POLITICKS, mai mesterita chiar decit originalul, dar intrebarea pe care mi-o pun, numai si numai mie, in legatura cu titlul lui James Bramston, e urmatoarea: Cind, in veacul respectiv, al optuspelea, scriau nu POLITICS, ci POLITICKS, sacrificau poetii satirici cutumei ortografice a vremii sau doar ironiei, simtind cuvintul-valiza (POLITICS + TICKS = POLITICKS, unde TICKS insemneaza ”capusi”)? La fel de bine puteau sa comita, si poate ca deseori il comiteau, un POLITRICKS (POLITICS + TRICKS, ”trucuri”, ”jmecherii”, ”stratageme”). O data, deci, sugestia ca politica e arta capusharii intreprinderilor sau institutiilor de stat, alta data ca politicarul e TRICKSTER, ”pacalici”, ”jmecher”, ”sforar”, ”papusar”, ”pontagiu”, ”cacarau”, ”gata mereu de combinatii si aranjamente in favoarea sa ori a grupului sau”.

 • InimaRea

  Dintodeauna, a fost Alianta DA’ De Ce(:). Daca urmau doua puncte (:) avea program politic; daca nu, nu. Fara program politic, DA’ ascundea toate intelegerile pe sub masa -- concesiile care fac sublimul artei compromisului.
  La mirarea hollystica -- Da’ de ce? -- se raspundea “D’AIA” ori “D’AIA!”. Urechile indelung modelate si demult formate primeau mesajul: A: ca sa putem pe urma sa; B: altfel nu-i chip. “B” era preferata fiindca se stia: la un moment dat si bine-ales, raminea DA’ CE(?) Geniul conducatorului era cind avea varianta finala in mineca: DA. CE???
  Astfel se dovedeste ca viata politica este conservator de muzica populara, iar afonii politici sint calculat contratimp: cind intra ei, se-ntrece masura.
  Politica dupa ureche -- doar la scoala populara de arta -- indeobste cunoscuta ca scoala vietii. Bun mediu de selectat viitori conservatori, dupa morfologia urechii: urechile mari, pentru folclorul local; mici si ascutite -- pentru procesul electoral; pleostite -- la comisii; normale, fara viitor -- de unde, investitia in chirurgie plastica, pentru marire, micsorare, blegire, ascutire.
  Evident, auzul nu conteaza -- e functie anacronica a urechii. Transformarea genetica duce la surzi limbuti. Exista, am vazut eu!…

 • Nelly Dochioiu

  @InimaRea:
  Eu am auzit nu numai surzi limbuti, dar si muti guralivi, multi muti guralivi, si m-am spaimit de ei foarte. Fereasca-ne Dumnezeu de ei, de pontagiii politicacarai si de… bejanie pe timpul iernilor geroase!

 • Nobodaddy: interesant ce considerati dvs. Nu cunosc evolutia cuvintului pina la “politics” de astazi, ceea ce stiu referitor la el este ca vine de la politika, politikos si ca a fost utilizat prima oara cam pe la 1529. Cum se scria “politics” la 1729 nu stiu. Am pe cine intreba. Este posibila fie o scriere care sa se apropie de originea greaca, fie, vorba dvs., de o scriere de tip satiric, adica de politics+ticks.

 • Nokia

  @ALL
  Sa nu-l uitam nici pe maestrul Arghezi din istoria cu: ”Daca pot, vin; daca nu pot, vin.” Avind o admiratoare in vizita si chemat fiind telefonic la o sedinta a Gagademiei, nu putea gasi, spre a iesi din impasu-i poolitic, ”cuvinte mai potrivite” decit acestea poetul, Marele Alfa.

 • ş. f.

  Erratum, la fraza lui Arghezi (cf. Nokia):
  ”Daca pot, NU vin; daca nu pot, vin.”

 • Şerban Foarţă

  Căpitanului Nemo:

  1 Whig + 1 Tory = Victory !

WP Admin